Beau’s juli 2023 #2: hondje, Histor en HPV

17 jul 2023 | Leven

Morning! Ik ga je bijpraten over een HELE volle week met allerlei leuke dingen. Van een cursus pottenbakken tot een housewarming, van een avond uit eten mdm (met de meiden) tot een zaterdagavond met maar liefst twee feestjes. Populaire meid hiero. Grapje 😉 Maar ben wel blij dat er de laatste tijd weer wat pit in m’n leven zit. Let’s go!

Maandag 10 juli

Op maandag was ik lekker productief en genoot ik voor het eerst in lange tijd weer echt van een thuiswerkdag. Ik schreef mijn dagboek, een recept voor een samenwerking en wat mails, en ’s middags nam ik weer eens een reel op. Het is er eentje voor een oude rubriek die ik nieuw leven in ga blazen. Als je al lang (maar echt: lang) meeleest, weet je misschien welke! 😉

’s Avonds bracht ik Janny een bakje eten en daarna ging ik naar mijn very first pottenbakles. Dat is iets wat ik altijd al eens wilde proberen, en de zomercursus van deze studio leek me wel wat. In vier weken, vier lessen, leren we de basics en maken we mokken. Het was een… interessante avond. Vanavond ga ik weer en ik hoop dat ik er dan iets meer van bak (pun intended).

Dinsdag 11 juli

Dinsdagochtend sloeg ik een voorraadje fruit in op de markt, daarna fietste ik naar Ilona’s werk. Ze zat alleen op kantoor dus ik kwam haar een dag vergezellen (nou ja, zij mij, wie hou ik voor de gek?). Tijdens de lunchpauze wandelden we door Transwijk Park en over de kinderboerderij daar. ’s Avonds maakte ik een zomerse maaltijd met linzen, zoete aardappel, bietjes en halloumi. Erg lekker!

Woensdag 12 juli

Ook vandaag schreef ik weer veel, onder andere voor indebuurt Utrecht en Sterk in de Keuken. Tussendoor haalde ik m’n tweede (en laatste) HPV-vaccinatie. Mensen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 mogen die prikken dit jaar gratis halen. Het is een inhaalcampagne, dus dat geldt echt alleen dit jaar. Als je dat nog wil moet je ook snel zijn, want tussen de twee prikken moet minimaal 5 maanden zitten. De eerste moet je dus in juli krijgen. Tot zover mijn bijdrage als #vaccinfluencer, we gaan weer verder.

Na de prik dronk ik koffie met Ilona bij Kanaal 30. ’s Middags werkte ik verder en daarna ging ik uit eten met Pascale, Fiona en Nienke. Het is vanwege al onze vakanties voorlopig de laatste woensdagavond met z’n allen, dus die brachten we feestelijk door bij Bar Cava. Ik ben alleen niet zo te spreken over dit restaurant: het eten was véél te duur voor niet veel bijzonders. Zonde. Gezellig was ’t wel <3

Donderdag 13 juli

’s Ochtends sliep ik uit en begon ik rustig met een ontbijtje en B&B Vol Liefde. Dit seizoen is echt weer GE-NIE-TEN. Als je nog geen ambassadeur in je omgeving hebt gesproken: ga dit kijken. Echt. Daarna werkte ik weer verder, met als afsluiter van de dag een boksles. Dit keer ging het al een stuk beter en vond ik het ook al wel iets leuker. Behalve de bootcampoefeningen aan het begin en einde. Planken en jumping jacks en dat soort ongein. Vreselijk.

Ik had daarna wél een lekker voldaan gevoel en dat is fijn. Maar languit op de bank zat d’r niet in, want ik had een gezellige terrasavond gepland met een vriendin. We maakten ’t niet te laat, maar het was wel gezellig. Minpunt: werkelijk iedereen om ons heen zat te roken en dat trok helemaal in mijn net gewassen haar. Zo smerig. Stop daarmee, aub.

Vrijdag 14 juli

Ook vrijdag had ik weer een sociale dag! ’s Ochtends deed ik weer rustig aan en werkte ik onder andere aan een schilderij voor een vriendin. (Nee ik heb niemand die kliederzooi aangesmeerd, ze vroeg er zelf om!!!) ’s Middags dronk ik koffie met een studievriendin die ik al een tijdje niet had gesproken. We zaten bij Stael, aan de Twijnstraat. Best leuk! Gek dat ik daar nog nooit was geweest.

’s Avonds hing ik met Joran op de bank met ijs en de serie Dertigers. Ondertussen werd ook dit fantastische pakketje vol baklava en Turkse koekjes bezorgd. Gekregen van de Amsterdamse zaak Serifoglu, die net een webshop heeft geopend. Vet lekker!

Zaterdag 15 juli

Zaterdagochtend werd hondje Bo weer bij ons thuis afgezet. Dit keer pas ik bijna twee hele weken op d’r, zo gezellig <3 En ook fijn: vorige keer was ze heel bang voor Joran, maar dat zit nu helemaal goed. ’s Middags fietste ik naar de Karwei (voor een pot muurverf) en de kringloop (voor een spiegel die ik ga verven). ’s Avonds had ik maar liefst twee feestjes op de planning staan: eerst een housewarming/verjaardagsfeestje bij Keylee thuis, daarna nog een verjaardagsborrel van vrienden van Joran in een café. Was allebei heel gezellig! Geslaagde avond. Wel met wat planning (en schuldgevoel) vanwege het hondje, maar daar moeten we sowieso maar aan wennen 😉

Zondag 16 juli

Die zondag was ik knetterbrak, van (echt) maar een paar simpele biertjes, ugh, maar ik had mezelf voorgenomen om de tuinmuur te verven. Dus dat deed ik. Met m’n ziel onder m’n arm, dat wel. Maar! Het resultaat mag er wezen! De kleur die we (ik) hebben gekozen is Vol Appel van Flexa (maar dan de Histor buitenverf). Onze achtertuin is nu net een kinderdagverblijf met al die kleuren maar ik vind ’t mooi. Erg gezellie. En aangezien de tuin in de winter nul zon krijgt, is het daar tijdens die maanden straks hopelijk ook iets ‘warmer’.

Oké, klaar voor een nieuwe week! Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten