Beau’s juli 2023 #3: draaien, doggo en DIY’en

24 jul 2023 | Leven

WAARSCHUWING: DIT FOTODAGBOEK BEVAT EEN EXCESSIEVE HOEVEELHEID FOTO’S VAN HONDEN. Of eigenlijk van één hond: mijn oppashondje Bo. Ze woonde de hele week bij ons en dat was (is, ze is er nog) echt genieten. Mijn week was verder niet heel bijzonder maar dat was oké. Wat ik wel nog deed: les twee van de zomercursus pottenbakken, les drie van de zomercursus boksen (nog vijf to go, pfoe), knutselen, naar het bos en lunchen met vriendinnen.

Maandag 17 juli

Wat. Een. Gezelligheid. Met die hond in huis. En ook een goede stok achter de deur om regelmatig te wandelen. Je moet wel! Ik werkte de hele dag aan content voor Keukenmeid en indebuurt en ging ’s middags de deur uit voor een koffiedate met een studievriendin. We spraken af bij Camping Ganspoort, waar hondjes blijkbaar welkom zijn. Bo ging dus gezellig mee. Horecahondje!

’s Avonds ging ik naar mijn tweede pottenbakles en ik vond het dit keer al zóveel leuker. Het ging gewoon honderd keer beter: ik draaide deze drie gigantische theemokken en die gaan we de komende tijd afmaken. Vooral die in het midden vooraan vind ik heel goed gelukt, de rechter heeft een afwijking, zoals je ziet. Hoe dan ook: was leuk.

Dinsdag 18 juli

Dinsdag deed ik volgens mij niet zoveel spannends. Ik werkte thuis, wandelde (veel) ennn kookte voor Janny. Deze pasta met parelcouscous en truffel stond op het menu. Was érg lekker en het recept ga ik absoluut nog met jullie delen.

Woensdag 19 juli

Op woensdag kwam Ilona weer een dag werken. Ik zat/zit in een kleine existentiële crisis en dat hield me bezig. Wat kan ik, wat wil ik, wat doe ik? Soms verlang ik naar een baan met een rechttoe rechtaan takenpakket, maar goed, ook dan komen die quarterlife crisis-toestanden vast gewoon voor. Met post-it’s probeerde ik een beetje overzicht te brengen in mijn werk. En zo, met alles bij elkaar, zag ik dat ik toch meer skills heb dan ik dacht. SEO, WordPress, social advertising – ik noem maar ff wat. Niet heel boeiend voor jullie (tenzij je me wil inhuren als tekstschrijver of communicatieadviseur).

’s Avonds kwamen Nienke en Fiona een bordje gado gado (naar dit recept) eten en daarna ging ik met Ilona weer naar badminton. Was weer superleuk, ik heb inmiddels zelfs een racket gekocht! Helemaal zin in de trainingen. WHO AM I?!

Donderdag 20 juli

Donderdag, even denken… Dit was wederom niet zo’n boeiende dag. ’s Avonds ging ik weer naar een boksles. Ik denk niet dat ik dit ooit wél echt leuk ga vinden, maar het is wel te doen. Intensief, lekker buiten, met leuke mensen. Als ik al mijn sportervaringen een cijfer zou geven, is dit nog steeds een mooie 6,5. Ofzo. Thuis ging ik aan de slag met restjes, waaronder witlof, gochujang en kookroom, maar dat was géén succes. Het sausje was tot daaraan toe, maar witlof is gewoon echt niet te vreten. Ik heb officieel besloten dat dat spul m’n huis niet meer inkomt.

Vrijdag 21 juli

Vrijdagochtend werkte ik thuis, ’s middags weer eens buiten de deur met Lieke. En het hondenkind mocht ook weer mee. Ze vond het alleen maar niks dat wij op onze laptop zaten te tikken terwijl zij liever met de bal wilde spelen. En dan de hele tijd dit koppie zo op je schoot, hè. Te lief <3 ’s Avonds deed ik lekker helemaal niks: ik maakte een smakelijk pastaatje (met zongedroogde tomaat en burrata) en keek het nieuwste seizoen van Grey’s Anatomy af. Ik vond seizoen 19 echt stukken beter dan de laatste paar seizoenen. Heb er weer van genoten!

Zaterdag 22 juli

Zaterdag werkte ik weer eens aan een knutselproject, dit keer een simpele spiegel die ik een kek geblokt patroontje heb gegeven. Denk dat dat heel leuk staat bij de gekleurde muur die mijn kantoor (ooit) krijgt. ’s Middags lunchte ik met Ilona bij De Bakkerswinkel in de binnenstad. Daar was ik nog nooit geweest (wat heel gek is want ik heb jaaaaren gestudeerd in het pand ernaast) en dit broodje met halloumi en hot honey beviel goed!

’s Middags en ’s avonds hing ik weer rond in huis. Ik betrapte Bo die stiekem op de bank chillde (op mijn zachte peperdure kleedje, nota bene, verdorie), maakte sushi (love it, de smaak én de activiteit) en las verder in Het Kutste Boek Ooit (die we lezen met de leesclub, daarover volgende week meer) die ineens, thank god, minder kut werd.

Zondag 23 juli

Zondag was ook weer heerlijk. ’s Ochtends deed ik wat huishouddingen en las ik weer veel, ’s Middags reed ik met Joran en de hond naar Rhijnauwen, voor een rondje door het bos. We sloten ‘m af met een kop koffie bij het theehuis. Ben echt dollll op deze plek. Zo überburgerlijk en chill. Echt een aanrader. ’s Avonds haalden we voor het eerst in lange tijd weer eens patat en keken we een aflevering Black Mirror. Topdag.

Leuk dat je meelas en tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten