Beau’s juli 2023 #4: bejaardenbezoek, Barbie en boekenclub

31 jul 2023 | Leven

Goodmorning op deze laatste dag van juli! Hartje zomer, maar het komt al dagen met bakken uit de hemel vallen en de voorspellingen zijn zo mogelijk nog natter. Echt hondenweer, heb ik afgelopen week ervaren 😉 Bo, de oppashond, werd halverwege de week weer opgehaald en ook dat was een treurige bedoening. Van mijn kant dan, want ik had het zo gezellig met die meid <3 Wél leuk deze week: de wandelingen met Bo’tje, een volledig roze diner met de eetclub, een avondje bios met m’n moeder en broertjes, de tweede gathering van De Leesmeiden en meer!

Maandag 24 juli

Op maandag wilde ik heel productief zijn maar met een aantal uitlaatrondjes tussendoor is je werktijd al snel -25% ofzo. Daar moet ik nog ff aan wennen (of eigenlijk: iets beter met mijn tijd omgaan). Ik schreef mijn fotodagboek, werkte mails en administratie bij en deed wat Insta-dingen. Zo plaatste ik vandaag de eerste reel van mijn ‘nieuwe’ serie Het Alfabet van het Vergeten Eten. Als je al heel lang meeleest op mijn website, komt die rubriek je misschien bekend voor. In 2018 deed ik dit namelijk ook al om wat nieuwe ingrediënten te ontdekken. Dit recept hoort daar bijvoorbeeld bij, en deze. We zijn vijf jaar culinaire ontwikkeling verder, dus tijd voor een remake, dacht ik zo 😉

’s Avonds maakte ik gado gado met crushed komkommersalade en babymais (recept komt nog online!) en daarna (maar niet voordat ik Bo gehaast nog even een plasje liet doen) ging ik naar pottenbakles. Dit keer draaiden we onze mokken van vorige week af, wat betekent dat je ze netjes afwerkt voordat ze gebakken worden. De rest van de groep maakte daarna oortjes voor aan de creaties maar ik ging voor kwantiteit over kwaliteit en draaide een nieuwe mok. Ik weet niet wat ik precies verwacht, alsof ik een heel nieuw servies aan het maken ben, maar goed. Was wel weer leuk!

Dinsdag 25 juli

Dinsdagochtend interviewde ik iemand (via de telefoon) voor indebuurt Utrecht en daarna werkte ik het artikel meteen uit. ’s Avonds maakte ik deze gnocchi met spinaziesaus (ziet eruit als een veel te gezond sapje, maar is écht heel smakelijk). Die at ik niet thuis voor de tv, maar bij Janny in het bejaardentehuis in de buurt. Ze is gek op honden, dus ik nam Bo gezellig mee. Die is met d’r 10 jaar eigenlijk ook een oud vrouwtje dus dat was een dikke match. Daarna fietste ik snel door naar de andere kant van de stad, waar ik voor de tweede keer samenkwam met de leesclub! Dit keer bespraken we het boek Naar het paradijs, van Hanya Yanagihara. Die middag las ik ‘m nog snel uit, want ik vond het me een partij lastig om me hiertoe te zetten de afgelopen weken, niet normaal. Haar andere boek, Een klein leven (affiliate), is ijzersterk en heel populair, maar déze… Man, man, man. Wat een gedrocht. Dit zei ik erover op Insta:

“Godzijdank eindelijk dit gedrocht van een boek uit. Snap werkelijk niet dat iemand de moeite heeft genomen om deze woorden op papier te zetten.”

Oké en nu iets genuanceerder:

“Algemene conclusie van de leesclub: wat een vaaaag, verwarrend, langdradig boek en laten we volgende keer aub ff wat leuks met minder pagina’s kiezen. Het boek bestaat eigenlijk uit 3 losse boeken in het verleden (wisselende meningen), heden (vonden we allemaal niks) en de toekomst (die was een stuk beter en zelfs interessant). Zou ‘m absoluut niet aanraden. Maar goed: ‘anders dan anders’ was het wel dus doe ermee wat je wil.”

Ondanks het boek was het wél een hele gezellige avond. Ben er echt blij mee, die boekenclub.

Woensdag 26 juli

Woensdagochtend startte ik rustig op met een aflevering B&B Vol Liefde & Bo die uitgelaten wilde worden. Maar het onweerde superhard, dus ze moest maar even wachten :’)

Later die ochtend kwamen Ilona en Keylee langs en met z’n drieën werkten we aan de eettafel, allemaal aan ons eigen werk. Zo gezellig dat dat kan! ’s Middags maakten we een lange wandeling.

’s Avonds schoof ik aan bij Fiona thuis, die heel lekker voor ons had gekookt, en dáárna fietste ik weer door naar de sporthal in de buurt voor een uurtje badmintonnen. Ilona en ik bakten er niet zo veel van deze avond, we voelden ‘m ff niet, maar het was nog steeds heel leuk. Ben ook erg blij met deze nieuwe sport!

Donderdag 27 juli

Donderdagochtend liet ik Bo nog één keer uit voordat ze weer werd opgehaald door d’r baasje. Na bijna twee weken voor een hond zorgen kan ik een paar conclusies trekken: het kost veel tijd en geeft veel viezigheid en haren in huis, maar het is zo gezellig. Oh, en ik was er een klein beetje bang voor maar ik ben totaal niet allergisch, thank god! Toen ze weer weg waren, ruimde ik de souvernirs op (heel. veel. haren.) en daarna kwam de schoonmaakster om het helemaal fris af te maken. Zo fijn!

Ondertussen werkte ik verder aan blogs voor opdrachtgevers en de omzetbelasting van Q2. Moet ook gebeuren. ’s Avonds knutselde ik een schaal enchilladas met een frispittig sausje in elkaar. Ze zien er een beetje intens en donker uit, maar ze waren superlekker. Het recept komt nog online 🙂

(Ik krijg er privé en via Insta veel vragen over, maar: ja, we willen zelf ook ooit een hond en dat gaat ooit ook vast wel gebeuren <3)

Vrijdag 28 juli

Vrijdag sprak ik met Lieke af bij Karibu. Dat blijft toch wel één van onze favoriete plekken om te flexwerken en lunchen. Was weer erg gezellig! Ik ben nog steeds een tikkie eenzaam en verloren als thuiswerkende freelancer, maar de vele vaste afspraken met vriendinnen doordeweeks helpen echt ontzettend. Heel fijn.

Aan het einde van de middag dook ik de keuken in om een gerecht voor de eetclub klaar te maken. Het thema van de avond was Barbie en het leek me leuk om knalroze pasta te maken. Ik kleurde het deeg met bietensap en dat zag er voor het koken supervet uit, maar eenmaal opgediend, was bijna alle kleur verdwenen. Zo zonde! De saus die ik erbij wilde maken, mislukte meerdere keren. Het ging allemaal niet zo soepel, haha. Met hulp van de rest improviseerde ik een ander sausje en dat werd serieus heel lekker. Ik vat alles weer even samen, komt ‘ie!

Bubbels: Vallate prosecco rosé (lekker, maar ik blijf niet zo’n roséliefhebber)
Voor: burrata met watermeloen, hazelnootpesto, serrano en munt
Tussen: ajo blanco (koude soep) met bietjes en amandelpasta

Drankje: royal club rose lemonade en kokoswater
Hoofd: mijn roze pasta dus, met een spreadachtige saus van geitenkaas, cranberry, peterselie, honing en pecan. Afgetopt met olijfolie en geroosterde citroen.
Toetje: friand met amandelmeel, bramen, frambozen, piment en sinaasappelschil

Was weer zo’n leuke avond! <3

Zaterdag 29 en zondag 30 juli

Zaterdag sliep ik héél lang uit en daarna begon ik weer in een nieuw boek, namelijk Wij zijn licht van Gerda Blees. Vet raar boek tot nu toe, maar ook wel interessant. ’s Middags bracht ik nog even een bezoek aan een vriendin die ik al een tijdje niet had gezien en daarna ging ik met mijn moeder en broertjes naar de bios. Naar Barbie. Ik heb ervan genoten maar ik vond het ook weer niet ZO geweldig als de media doen vermoeden. De film is feministisch (= goed en belangrijk) maar heel expliciet en overdreven. Voor de boodschap is dat slim, lijkt me, want die komt wel aan. Maar de film had hierdoor totaal geen diepere laag (meer). Dat vond ik zonde.

Zondag was een chille dag met zoveel mogelijk zonnestralen. Eerst met Fiona op het terras van De Moestuin (leuke plek, was er nog nooit geweest) en daarna in mijn eigen tuin met een boek. ’s Avonds maakte ik risotto met tuinbonen, citroen, pecorino en ingemaakte radijsjes. En daarna lekker vroeg in een verschoond bed.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten