Beau’s juni 2022 #4: nostalgie, nieuwe auto en naad

29 jun 2022 | Leven

Morning lezers! Hoogste tijd voor een nieuw fotodagboek. In deze aflevering: het ophalen van onze nieuwe (en eerste) auto, een etentje met de eetclub, een afscheidsfeestje en heel veel tijd in de zon (nou ja, schaduw). Let’s go!

Maandag 20 juni

Maandagochtend werkte ik op kantoor en ontving ik rond 12 uur een appje van een vriendin: “oké, long shot, maar toevallig zin en tijd om te lunchen?”. Zekerrrr wel, altijd! Ik stopte wat eerder met werk (want er was toch niet veel te doen) en lunchte met haar bij Jozef. Dit broodje met gebakken brie en vijgen was heerlijk!

Daarna fietste ik snel naar huis om vanaf daar, samen met Joran, naar Houten te gaan. Daar kochten we een week eerder een auto en die mochten we vandaag komen ophalen! Het is onze eerste auto en ik vind het zooooo lekker dat dit nu voor de deur staat. DE VRIJHEID! Zo fijn met heen en weer gaan naar familie, vakanties (deze zomer gaan we naar Italië!), IKEA-bezoekjes, alles. Heel chill! Qua type auto had ik eigenlijk totaal geen wensen, als ‘ie maar zuinig is. En niet te duur, verder interesseert het me geen bal. Zelfde voor Joran, maar tóch viel hij ineens helemaal voor deze Alfa Romeo Mito. Sportief ding hoor. ’s Avonds deden we het enige juiste om te doen met een nieuwe auto: door de McDrive!

Dinsdag 21 juni en woensdag 22 juni

Dinsdag werkte ik weer op kantoor en daarna ging ik door naar mijn voorleeskinderen. Dit keer spraken we af bij de bibliotheek om daar samen wat leuke boeken uit te zoeken. De jongen, van 7, had z’n zinnen gezet op een moppenboek, haha. Thuis maakte ik een superrrlekker avondmaaltje: zomerse stoof met abrikoos, ras el hanout en olijven. Klik hier voor het recept!

Woensdag werkte ik thuis, ging ik sporten en at ik weer met Pascale en Fiona. Ik maakte een simpele salade van botersla met citroen, Parmezaanse kaas en olijfolie, en deze pizza’s op bloemkoolbodem. Belegd met tomaat, pijnboompitjes, basilicum ennnn burrata. Naar dit recept!

Donderdag 23 juni

Donderdag was het WARM. Zo’n 32 graden geloof ik, maar gek genoeg vond ik het heel goed te doen. Ik werkte lekker in de schaduw in de tuin, verwende mezelf met ijskoffie en een lekkere frisse lunch (gazpacho, recept komt nog online 🙂 en kreeg de nieuwe Foodybox van Kroon Op Het Werk binnen. Die zat weer helemaal vol met leuke (en handige) zomerse producten van allerlei merken. Die hieronder vond ik bijvoorbeeld heel interessant: vegan zalm van Vivera (ik proefde ooit die van SoFine en die vond ik wel lekker, maar niet echt zalm-achtig. Maar we zijn járen van vegan ontwikkelingen verder dus ik ben heel benieuwd naar deze!), guac en een tomatendip van Holy Moly, en lieve courgettes van Cru, die minder bitter en dus ook rauw lekker moeten zijn.

Nog meer donderdag 23 juni

’s Avonds fietste ik op m’n gemak (want: heet) all the way to Zuilen, waar ik met vriendinnen en een vriend van hen at op zijn dakterras. Heel gezellig was dat <3

Vrijdag 24 juni

Vrijdag werkte ik weer, zoals altijd, en ’s avonds maakte ik het huis klaar voor de eetclub. Dit keer kookten we allemaal een gerecht rond het thema ‘nostalgisch’. Ik had 101 ideeën van gerechten of dingen die mijn moeder vroeger klaarmaakte, maar ik had eigenlijk alleen maar zin in een gerecht dat ik bij Beaufood voorbij zag komen. Zij roosterde vijgen in de oven met kokossuiker en rozemarijn, en topte het af met serrano en burrata. Ik kon geen vijgen vinden, dus ik gebruikte nectarines. Ook heel lekker! Ook maakte ik limoncello spritz (omdat er ook een fles limoncello in die Foodybox zat) en die vielen goed in de smaak. De rest maakte lemper (en die had wél een goed nostalgisch verhaal), pasta cacio e pepe en versierde plakjes cake (toppunt van nostalgie!).

Zaterdag 25 juni

Zaterdag was rustig. Ik ging sporten, las en keek tv. Maarrr er kwam ook actie in de tent: ik maakte me mooi voor een afscheidsfeest van een vriendin, Nadine, die binnenkort naar Londen verhuist. Samen met Fiona en Nienke reed ik naar Berkel (waar the party happened). Maar eerst verwisselde ik de auto voor een fiets en regende ik alsnog he-le-maal nat, maar kon ik wel prosecco drinken :thumbs: Was een hele gezellige avond <3

Zondag 26 juni

En ja, wij weten ook wel dat zo’n statige groepsfoto cringe is maar het is traditie. Fun fact: het was vandaag precies 8 jaar na die eerste. Zondag was alles behalve lui: ik brunchte met Joran bij zijn ouders, daarna lieten we de nieuwe auto ook nog even zien aan mijn opa en ouders en andere familie die daar in de tuin zat te wijnen en vervolgens ging ik ook nog barbecueën bij mijn ouders thuis. Eenmaal thuis was ik – heel logisch – helemaal kapot. En kwam ik tot de conclusie dat ik van die hele sociale dag geen foto’s had gemaakt. Vandaar nog even dit plaatje. Ik heb trouwens óf tijdens die barbecue iets verkeerds gegeten óf in de overvolle trein terug wat leuks opgepikt, want maandag lag ik wéér ziek op de bank. ZO IRRITANT. Maar daar hebben we het volgende week wel weer over, bye!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Gefeliciteerd met jullie autooo! Geniet van de vrijheid 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten