Beau’s juni 2023 #1: sandalen, sjouwen en schoonmaakster

5 jun 2023 | Leven

Hallo en welkom bij het fotodagboek van een ontzettttttend drukke week. Alle sociale plannen en big happenings kwamen deze paar dagen samen en dat zorgde voor een overvolle agenda, maar wel eentje waar ik wel heel vrolijk van werd toen ik ‘m maandagochtend opende. Ik had de eerste bijeenkomst met de leesclub, vierde m’n moeders verjaardag, ging naar een heel lekker restaurant met de eetclub en had een keiharde klusdag in de tuin. En dat was nog niet eens alles. Let’s go!

Maandag 29 mei

Ik had ff gemist dat het Tweede Pinksterdag was, dus ik was gewoon (zij het op een laag pitje) aan het werk. Wel lunchte ik met Ilona en Lieke bij 30ml. Ondertussen namen we de plannen voor de leesclub, waarmee we later die week voor het eerst samenkwamen, door. ’s Middags werkte ik op mijn laptop in de tuin, op het laatste standing strookje tegel waar de bank precies kon balanceren. ’s Avonds maakte ik een hele lekkere pasta met bacon en queso iberico. Het recept deelde ik al!

Dinsdag 30 mei

Dinsdagochtend werkte ik en tussendoor nam ik twee pallets tuinstenen aan. De leverancier kon de lading in eerste instantie niet dichter bij huis dan de hoek van de straat plaatsen (= een meter of 100) en dat maakte me ff heel chagrijnig. Gelukkig kon ‘ie ineens toch wat regels omzeilen, ofzo. Of ik lachte toch wel erg lief, weet ik het. In ieder geval heb ik ruim twee derde van de stenen meteen met de kruiwagen naar de tuin verplaatst, de rest mocht Joran die avond doen. En ik had een spíérpijn hierna joh, wat een arbeid. Ik probeerde ook alvast wat verschillende legpatronen en we zijn voor die hierboven gegaan.

’s Avonds at ik met wat meiden van de eetclub bij Sevilla, een nieuw(ish) Spaans restaurant zo’n beetje naast ons oude appartement in de stad. Ik had er al veel goede verhalen over gehoord en die hebben ze gelukkig waargemaakt want het was héérlijk. Leuke plek, lekkere bubbels, vriendelijk personeel en genoeg klassieke én creatieve tapas (en toetjes). Zeer geslaagde avond!

Woensdag 31 mei

Woensdag was weer een hoop drukte. Ik werkte ’s ochtends snel een beetje en onthaalde daarna voor het eerst ooit de nieuwe schoonmaakster. Wat zeg ik: voor het eerst ooit EEN schoonmaakster. We zochten al een hele tijd iemand die ons af en toe kon helpen met het huishouden en hebben nu eindelijk via via iemand gevonden. Terwijl zij beneden de boel afstofte, werkte ik boven verder, en daarna wisselden we om. Ondertussen tekende ik ook voor het afleveren van de vlonderplanken. Die mocht ik daarna dus ook nog naar de tuin tillen. Spierpijn x2.

’s Middags werkte ik weer verder, ’s avonds at ik met Fiona bij Pascale thuis. Als toetje aten we een ijsje (mascarpone-sinaasappel en karamel-tijm voor mij) aan de gracht. Heerlie. Oeh en ook nice: toen ik weer thuiskwam, lagen er twee bestellingen van de H&M en Zalando op me te wachten. Meteen ff gepast natuurlijk.

Donderdag 1 juni

Deze oranje broek heb ik natuurrrrrlijk gehouden – I love it. Verder heb ik nog een leuke broek en wat shirts gescoord. En een paar sandalen. De laatste keer dat ik die bezat, was ik denk ik acht. Ik show ze verderop! Tussen het werken door bracht ik een bezoekje aan de Amazing Oriental voor wat Korean style hapjes voor die avond. Ik had namelijk de allereerste bijeenkomst met de leesclub! We waren met z’n negenen van de in totaal twaalf mensen (= veel, maar op een gegeven moment haken wat mensen vast af, weet ik met mijn eetclubervaring) en bespraken samen dit Koreaanse boek, waar ik mijn mening eerder al over deelde. We waren (bijna) allemaal niet razend enthousiast over het boek, maar de avond zelf was wel heel gezellig! Ik was best een beetje nerveus, maar het was geslaagd 🙂 En één conclusie die ik alvast kan trekken op basis van deze meeting: leesmensen zijn ook kattenmensen. Ik en Ilona waren de enigen zonder katten. Ik heb wel een waterpistool tegen katten in mijn tuin, telt dat ook? #readtheroom

Vrijdag 2 juni

Vrijdagochtend startte ik even rustig op voordat de hectiek weer verder zou gaan. Ik ontbeet terwijl ik Ex On The Beach terugkeek. Genieten. Daarna werkte ik nog wat en maakte ik me klaar voor een ‘partner event’ bij Jorans werk. Vandaag kreeg ik voor het eerst de kans om zijn werk, een bedrijf in de financiële sector waar ‘ie al jaaaaaren zit, eens te bekijken. Dat wilde ik ook al heel lang! Ik (+ andere partners) kregen een rondleiding, presentatie en daarna (met alle werkers erbij) borrelden we. Was héél leuk! Echt blij dat ik nu eindelijk een beetje een beeld heb van wie en waar, enzo.

Na de borrel gingen we meteen door naar een goede vriend van hem, die daar in de buurt woont. Die werd 30 en vierde dat deze avond met een huisfeestje. Was ook helemaal leuk. Heerlijke avond!

Zaterdag 3 juni

Zaterdagochtend haalden Joran en ik veellll (maar uiteindelijk toch te weinig) zand op bij de bouwmarkt. De auto hing er helemaal scheef van, haha. Daarna dook ik terug in bed (want moe) en voor ik het wist was het weer party time. Mijn moeder werd afgelopen week 51 en vierde dat met een borrel voor vrienden en familie. Ik val een beetje in herhaling maar again: ook dit was weer een heerlijke avond. Heel gezellig! Nog even een shout out naar dé sandalen, ze zijn van Dr Martens. Mooi hè? De shiny party pants is van de H&M.

Zondag 4 juni

Zondag was DE dag. Jorans ooms en vader stonden om 8 uur al voor de deur (was ik ff blij dat ik die avond ervoor de bob was) en samen hebben we echt kei- en keihard gebeukt. Af en toe ff een paar minuten koffiepauze, maar verder gewoon gáán. Het had wat voeten in de aarde (figuurlijk, maar vooral letterlijk) maar het resultaat is AMAZING. De ene helft van de tuin is nu helemaal opnieuw bestraat (met die stenen van eerder, dus) en de andere helft is (minus de schuur) nu een vlonder. Een hele strakke práchtige zithoek. Zo fijn! Op het moment van schrijven geniet ik, met m’n laptop op schoot onder een schaduwdoek, van het resultaat <3 ’s Avonds aten we pizza’s en na een warme douche stortten we volledig in.

Wat een heerlijke week was dit. Op naar de volgende.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten