Beau’s juni 2023 #2: lansingerland, lavendel en lampjes

12 jun 2023 | Leven

Goooood morning lezers! Welkom bij een nieuw fotodagboek: de Tuin Edition. De eerste helft van de week werkten Joran en ik hard aan de achtertuin, zodat we er daarna eindelijk ultiem konden chillen. Echt, het is zó mooi geworden! Zo anders dan het was en zoveel mooier en lekkerder dan ik durfde te hopen. We hebben zelfs een barbecue! En gekleurde lampjes! En zonnebloemen! De tuinsituatie was sowieso het hoogtepunt van de week maar ik heb óók nog geborreld met een vriendin en een feestje in het ouderlijk dorp bezocht. Lees mee!

Maandag 5 juni

Zondag hebben we de grootste tuinveranderingen met Jorans fam gedaan, maar er was nog genoeg werk voor ons. Een klein stukje tuin moest opnieuw bestraat worden, de schuur- en tuindeuren moesten verhangen worden en er moesten haakjes komen voor het schaduwdoek. We hebben eigenlijk de hele dag nog heel hard gewerkt. Met resultaat, want kijkkkk nou ff hoe mooi het is geworden. De witte muur gaan we nog (deels) in een gezellig kleurtje verven, ik denk de meest rechtse hierboven! Aan het einde van de middag tikte ik mijn fotodagboek vanuit dit lekkere hoekie.

’s Avonds maakte ik een romige pasta met aubergine en oude kaas.

Dinsdag 6 juni

Dinsdag was eigenlijk heel erg hetzelfde. De klusjes die we vandaag deden: de stenen voegen (zand invegen), het randje tussen de vlonder en poort dichten (heb ik netjes gedaan hè?) en grond wegscheppen en naar de stort brengen. Daar waren we weer uren zoet mee. ’s Avonds maakte ik een simpele wok met paprika, ketjap, cashewnoten, rijst en gebakken paneer. Daarna las ik dit dunne boekje, De eerlijke vinder, uit:

“Het boekenweekgeschenk van dit jaar. Ja, what can I say? Het is Lize Spit en zij is geweldig. Fijne schrijfstijl, heerlijk vreemd maar mooi verhaal.”

Woensdag 7 juni

Woensdagochtend kwam Ilona langs om een paar uur samen te werken. Toen zij na de lunch weer vertrok, reden Joran en ik naar de Hornbach (die hebben op sommige locaties een groot tuincentrum met best wel betaalbare planten, tip!) voor aarde en heel veel planten. Vooral lavendel (want mooi en lekker en katten houden er niet van, haha) maar ook zonnebloemen, kruidenplantjes en klimop. Terwijl ik ze in de grond zette, hing hij de gekleurde lampjes op en BAM de tuin was gezellig. Trots op ons. Dat we dit hebben gemaakt. Het was een beetje een race tegen de klok want ’s avonds kwamen Fiona en Pascale eten en de tuin bewonderen (die race verloor ik, Fiona kookte terwijl ik douchte). Was weer heel gezellig <3 Dit ijs van de Lidl is trouwens echt een aanrader! Niet duur en net zo lekker als Ben & Jerry’s, zo niet lekkerder!

De hooikoorts was deze week trouwens wel echt killing. Ik bleeeeef maar niezen en snotteren en naast dat dat gewoon heel vervelend is en pijn doet, maakt het me ook heel moe. Tijdens het schrijven van dit dagboek lopen de tranen ook echt over m’n wangen. Wat een ellende.

Donderdag 8 juni

Oké bijnnnna klaar! Tussen het werkten door reden Joran en ik nog één keer naar een tuincentrum, de Intratuin dit keer, om wat spullen op te halen. We hadden nog een cadeaubon liggen en kochten daar een leuk bijzettafeltje en nog wat extra planten van. En een cappuccino en appeltaart, want dat moet als je bij de Intratuin bent. ’s Avonds staken we voor het eerst onze nieuwe (tweedehands) barbecue aan, die we al een tijdje geleden kregen van zijn ouders. Joran maakte kipsaté, gegrilde courgette en patat (uit de oven) en dat was heeeerlie. En dat was ook helemaal niet zo moeilijk, dus ik weet zeker dat dat ding nog vaak aan gaat deze zomer.

Later die avond kwam de buurvrouw op de thee. Ff pronken met de tuin, je kent het wel 😉

Vrijdag 9 juni

Vrijdagochtend werkte ik weer een beetje vanuit huis. Onder andere aan twee items voor een gloednieuwe opdracht, namelijk voor indebuurt! Je weet wel: dat platform in heel veel Nederlandse steden met lokale tips en nieuwtjes. Ik ben sinds deze week freelancer in het Utrechtse team en dat vind ik HEEL leuk. Echt wat voor mij – de studerende Beau in 2016, 2017 had dit echt helemaal het einde gevonden. Hier lees je mijn eerste artikel!

’s Middags borrelde ik bij Camping Ganspoort, samen met Lieke, en ’s avonds slingerden we de Big Green Egg (die niet heel big is, maar mini) weer aan. Dit keer maakten we aubergine en zalm in een fantastisch lekker en simpel sausje klaar, dat gaan we sowieso nog eens doen. Als toetje haalden we ijs op de Rijnlaan. Ik ging voor pornstar martini en crème brûlée maar ik was daar niet echt over te spreken. Wel lekker: aardbeien. All day, every day.

De rest van de avond lag ik op de bank in de tuin met een boek waar ik al heelll lang heel benieuwd naar was: het eerste deel van De Zeven Zussen. Iedereen is zó enthousiast over deze serie en hoewel het niet mijn genre is, moest ik het toch ook maar eens proberen. Ik ben inmiddels op ongeveer 1/3e en het is inderdaad niet mijn ding, maar ik vind het eigenlijk wel leuk en vermakelijk. Niet slecht!

Zaterdag 10 juni

Ik begon de zaterdag met zomer essentials: zelfbruiner en een ontbijt met veelll fruit. Een appel, wat bramen, een paar aardbeien, heerlijk. Ondertussen keek ik de nieuwste aflevering van Temptation Island. Ter info: met oortjes in. Ben je een mens met buren en kijk je tv/Peppa Pig/TikTok/Formule 1 (the worst) in je tuin: doe. oortjes. in. Danku.

Rond lunchtijd nam ik samen met Pascale de trein richting Berkel, waar we samen naar een lekker dorps festival gingen: Lansingerland Live. Het optreden van Anouk was het onbetwiste hoogtepunt, maar om eerlijk te zijn had iedere artiest daar voor mij kunnen staan (of zelfs geen) want ik kom daar vooral gewoon om bij te praten met mijn broertjes, andere familie en vrienden van vroeger. Gezellig was het zeker <3 En WARM!

Zondag 11 juni

Pascale bleef logeren (we voelden ons weer helemaal 16, haha) en ’s ochtends ontbeten we met pannenkoeken met spek. Daarna brachten we nog even snel een bezoek aan mijn opa – die ons trots zijn bloeiende en groeiende moestuin liet zien – en daarna gingen we weer richting Utrecht. Thuis hees ik me sneller dan het licht in een korte broek en top en vulde ik een koud voetenbadje voor mezelf. De hele middag en avond hing ik een beetje rond in te tuin. M’n lunch was een tomatensalade met burrata en olijven, en ’s avonds maakte ik een lichte frittata. De frittata ga ik nog uitwerken! Ondertussen las ik verder in dat dikke boek. To be continued.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Hester

    Jullie tuin!!!! Mega mooi geworden!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten