Beau’s juni 2023 #3: zonnebloemen, zussen en zelfbruiner

19 jun 2023 | Leven

Gutenmorgen! Terwijl ik dit schrijf, zit ik op de tocht tussen de voor- en achterdeur in een poging het huis af te koelen met de frisse(re) ochtendwind. Starttemperatuur: 24 graden. Over die warmte klaag ik overigens niet: ik vond het afgelopen week echt heerlijk vertoeven in de tuin. Daar las ik het veelbesproken boek De Zeven Zussen (deel 1), werkte ik aan verschillende schrijfopdrachten en had ik een paar gezellige avonden met vrienden. Maar ik kwam ook buitenshuis: ik borrelde op een terras met Joran en ging uit eten met familie. Ik vat het weer samen:

Maandag 12 juni

Ik zat deze week niet echt in een lekkere werkflow en dat begon al op maandag. Programma’s werkten niet mee, ik was afgemat door de hitte en (vooral) de hooikoorts en ik had vooral gewoon geen zin en inspiratie. Op het moment van schrijven zit ik er al wat beter bij, dus ik zal er verder niet te veel meer over klagen 😉 Wat ik deze maandag deed: mijn fotodagboek uitwerken, een artikel schrijven voor indebuurt Utrecht en een beetje wandelen. ’s Avonds maakte ik een superlekkere poké bowl met knapperige tofu in een heel goed sticky sausje. Het recept deel ik snel! Ik maakte ook een bakje voor Janny, die de volgende dag aangaf dat ze het smakelijk vond maar dat die gekke groene bonen niet haar ding zijn, haha.

Dinsdag 13 juni

Dinsdagochtend wilde ik wat jeu in m’n werkdag brengen, dus ik claimde al vroeg een tafeltje op het terras van Camping Ganspoort. Lekker plekje, zo aan het water, maar ik blééf maar niezen en snotteren dus ik hield het al snel voor gezien. Het was echt geen doen. Later deze week, volgens mij was het donderdag, werd het ineens heel veel beter. Mijn pollenpiek (gras) is volgens mij weer voorbij, halleluja!

Vandaag schreef ik een recept uit, werkte ik mijn mailbox bij en maakte ik twee items voor indebuurt af. Eentje over ijskoffies en een andere over poké bowls. ’s Avonds maakte ik een simpele pastasalade met munt, buffelmozzarella en olijven. Dat recept deel ik ook binnenkort.

Tippie tussendoor: deze zelfbruiner van Bondi Sands* is echt heel fijn. Die gebruik ik al jaren en ik heb al heel veel vriendinnen fan gemaakt.

* affiliatelink: ik krijg een paar procent van je aankoopbedrag (wat je ook koopt) via deze link, maar dat kost jou niets extra!

Woensdag 14 juni

Midden in de week nam ik lekker een dag vrij. ’s Ochtend ging ik op babybezoek bij een vriendin van de eetclub, die een tijdje geleden een dochter heeft gekregen. Heel lief <3 Daarna kwam mijn moeder langs om te lunchen en een beetje te rommelen in de tuin en in huis. Niks bijzonders, wel gewoon gezellig. Die avond kwamen Pascale en Nienke eten. Ik had allemaal bakjes gevuld met ingrediënten om zelf spring rolls te maken. Smaak: 5 sterren, looks: 1 ster. Dat vouwen gaat me niet zo heel goed af (maar ik deed ze volgens mij gewoon te vol, haha).

Donderdag 15 juni

Donderdag was minder gezellig: ik werkte thuis aan twee blogs voor een opdrachtgever, beantwoorde weer wat mails (er komen ook weer aanvragen binnen, woehoe!) en maakte een opzet van een blog over ICT. Is weer ’s wat anders. ’s Middags en ’s avonds las ik verder in De Zeven Zussen, ik zat er lekker in!

Vrijdag 16 juni

Vrijdagochtend werkte ik thuis aan twee blogs, eentje over cocktails en de ander over roomkaas. Daarna nam ik mezelf mee uit lunchen bij Kaffeetaria. Daar at ik, in de schaduw onder een boom, een tosti terwijl ik aan de praat raakte met een meid van mijn leeftijd. Mijn humeur was stúkken beter toen ik na een uurtje socializen (en een beetje lezen) weer vertrok. Ik moet echt vaker onder de mensen komen. Het liefst zou ik bijvoorbeeld een tijdje een interimopdracht gaan doen, als communicatieadviseur, zodat ik weer even collega’s heb maar ook nergens helemaal aan vast zit. Mocht je iets voor me weten, hoor ik dat heel graag.

’s Middags interviewde ik iemand voor een item voor indebuurt en daarna kroop ik weer in mijn boek. ’s Avonds borrelde ik met Joran bij Klein Berlijn, één van mijn favoriete terrassen van de stad. Was heel gezellig!

Zaterdag 17 juni

Er is een wonder geschied: zaterdag wist ik me naar de sportschool te slepen. Met heel veel tegenzin, want ik vind het daar gewoon echt niet leuk. Soms heb ik een vlaag motivatie en kan ik me er een klein uurtje vermaken, maar die momenten zijn zeldzaam. Het wordt echt tijd voor een sport die ik wél leuk vind. Mijn sportcarrière is altijd al wiebelig en vol weerzin dus ik weet ook gewoon niet meer hoe of wat. Ik vroeg om tips op Insta en kreeg er ongelooflijk veel, dus daar moet ik nu wel écht iets mee gaan doen. Ik zal ze binnenkort bundelen en delen!

Na het sporten lunchten Joran en ik met broodjes vega shoarma en tzatziki. De rest van de dag hing ik in de tuin met een boek totdat Joran en zijn vrienden me kwamen vergezellen met spelletjes en cocktails. Wat een heerlijke zomeravond was dit!

Zondag 18 juni

Zondag. Het goede nieuws: niet brak. Het slechte nieuws: een vers kattendrolletje in het enige randje kiezelstenen in de nieuwe tuin. Of ze vinden het bij ons gewoon heel lekker kakken, of ze nemen ons in de maling. Ik weet ’t niet.

Nadat ik de drol zorgvuldig had afgevoerd, las ik het eerste deel van De Zeven Zussen uit. Dít zei ik erover op Insta:

“Ik hoor nu bij de club en I love it. Erg van dit gehypete boek genoten. Het is totaaaaal niet het genre dat ik normaal lees maar ik zat er helemaal in. Dromig, laagdrempelig, duidelijk verhaal, veel happening. Beetje cringe vertaling af en toe maar dat kan ik door de vingers zien (en dat zegt wat).”

Wat een héérlijk vooruitzicht dat ik nog zes boeken van de reeks te gaan heb.

’s Avonds reden Joran en ik naar Pijnacker voor een etentje met zijn familie. We aten bij Brocante, waar ik – heel out of my comfortzone – voor de vis special ging met gamba’s, zeeduivel, dorade en kreeftsaus. Lekker! Mooie afsluiter van een goed weekend.

Oké, klaar met schrijven, de deuren mogen weer dicht. Eindtemperatuur: 23 graden. Het is iets. Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten