Beau’s juni 2023 #4: lamlendig, liefde en Leidsche Rijn

26 jun 2023 | Leven

Halloooo zonaanbidders en schaduw-chasers. God, wat is het warm hè? In theorie vind ik het nog steeds heel leuk en fijn dat het zo zomers is, maar ik zit er ff niet zo lekker in. De hitte speelt sowieso een rol (moe!) maar ook werk, m’n sociale leven, mentaal is het even… mwah. Freelancen is echt leuk en ultiem luxe, maar het feit dat ik geen collega’s heb en soms de hele. freaking. dag. geen woord uitwissel met iemand, knaagt inmiddels behoorlijk. Daar moet echt verandering in komen, bijvoorbeeld met een flexwerkplek, of nog liever: een tijdelijke communicatieopdracht bij een leuk bedrijf. Ook op andere gebieden: ik ben de sportschool spuugzat en heb nu wat proeflessen aangevraagd bij o.a. een dansschool (ieeee, spannend) en badmintonvereniging. Nou, working on it. Hopelijk kwikt dit m’n leven een beetje op. PS ik weet ook wel dat ik het (heel) goed heb, maar dat betekent niet dat het ook altijd goed gaat.

Maandag 19 juni

Ik begon de week met een lekkere werkdag, Goed productief, veel beginnetjes gemaakt met opdrachten (en beginnen is altijd het lastige gedeelte 😉 en ook nog wel een beetje lekker onderuitgehangen met ijsjes in de schaduw. ’s Avonds maakte ik vegan rendang van jackfruit.

Dinsdag 20 juni

Dinsdagochtend begon ik thuis, aan de keukentafel, maar zette ik al snel voort buiten de deur. Ik dronk ijskoffie bij Kaffeetaria (een van mijn lievelingsplekken) en werkte daar aan blogs voor Sterk in de Keuken. Onderweg deed ik wat inkopen op de markt in de buurt. Ik begin eindelijk een beetje in te zien dat ik daar heel slim goedkopere groenten kan halen. Moet ik alleen vooraf even nadenken wat ik die week nodig heb, want dat doe ik dus nooit.

’s Avonds maakte ik weer frittata, dat gerecht heb ik de afgelopen tijd helemaal ontdekt. Zo lekker! Dit keer fabriceerde ik er een met paprika, feta en groene asperges. Ik ga dit recept ook nog uitwerken want op Insta was daar vraag naar. Toen ik later die avond op de bank hing terwijl de regen ineens met bakken uit de hemel viel, had ik ook instant zin om iets lekker te bakken. Want dat doe je met regenachtig weer. Ik ging voor een citroen-maanzaadcake want daar had ik alles voor in huis. Ik fleurde ‘m op met passievrucht. Was geen knaller van een recept, maar wel gewoon prima lekker 🙂

Woensdag 21 en donderdag 22 juni

Woensdagochtend ontmoette ik een ‘collega’ van indebuurt Utrecht, het platform waar ik sinds kort voor schrijf. We dronken ijskoffie bij Buurten in de Bieb, in Leidsche Rijn, en dat was echt heel gezellig. Brak lekker de (niet-sociale, niet-drukke, niet-noemenswaardige) week. Daarna was ik verrot door de hitte en gunde ik mezelf een vrije middag. Die heb ik ultiem lui besteed voor de tv. Heb er niet eens echt van genoten, das wel zonde. ’s Avonds at ik superrrrlekkere poké bowls met Pascale en Nienke. Met tofu in een heel goed zoetpittig sausje, aanrader!

De volgende ochtend moest de auto al vroeg naar de garage voor een reparatie (er was iets met het stuur… dacht ik?) en terwijl ‘ie werd gemaakt, werkte ik daar een paar uur aan wat teksten voor opdrachtgevers. Rond half 11 was ik alweer thuis en werkte ik lekker verder. Die avond maakte ik een hele smakelijke pasta met feta, groene asperges en een basilicum-komkommersaus. Dat recept werk ik sowieso nog uit, was echt lekker fris!

Vrijdag 23 juni

Vrijdagochtend ging ik naar een les hot yoga. Zoals wel vaker, niks nieuws, maar dat was me vandaag een partij zwáár. Ik heb het idee dat hoe warmer het buiten is, hoe minder goed de hitte binnen te handelen is. Maar dat is eigenlijk best gek, toch? Ik was wel blij dat ik was gegaan want ik voelde me na deze inspanning weer een stuk beter. Wat ook hielp: ik sprak meteen daarna (oké ik heb wel even gedoucht hoor) af met Lieke. We dronken ijskoffie bij Cupp en werkten daar minimaal. We besloten al snel dat het tijd was voor een lunch en fietsten door naar Little World Kitchen, een heel poepig lunchtentje aan de Vondellaan, met everything vegan. Deze wrap met oesterzwamshoarma en (plantaardige) yoghurtsaus en kaas was echt verrassend lekker. Ik ben toch altijd een beetje huiverig als ’t op vegan lunchen aankomt (want alllltijd maar die hummus, wie vindt dat nou echt lekker?) maar hier waren we wel over te spreken. De zaak is wel alleen maar geopend op wo, do, vr. De rest van de middag wandelden we door de stad op zoek naar een cadeautje (voor onderstaande situatie) en ijssss.

Die avond had ik een bruiloftsfeest van een vriendin van mijn studie. Dat was helemaal aan de andere kant van Utrecht, dus ik heb de hele stad doorkruist, op m’n geverfde stadsfiets, in full glam outfit en lange jurk. En het was nog altijd bijna 30 graden, dus je kunt je denk ik wel zo’n beetje voorstellen hoe ik erbij hing, eenmaal op locatie. Mocht de pret niet drukken: het was een hele gezellige avond dansen en bijpraten! En ze waren zo verliefd, lief <3

Zaterdag 24 en zondag 25 juni

Zaterdagochtend was ik brak, maar dat omarmde ik volledig. Ik at ijsjes en keek o.a. de eerste twee afleveringen van And Just Like That (het vervolg op SATC), maar die vond ik ontzettend tegenvallen. Wat een slap verhaal. ’s Middags lapte ik mezelf weer (een beetje) op en deed ik boodschappen en wat opruimings. Mijn broertje en z’n vriendin kwamen eten, die hadden die avond een feestje in de stad, en dat vond ik een mooie gelegenheid om de Big Green Egg eens zelf te gebruiken. Had ik nog niet eerder gedaan (ik had zelfs nog nooit gebarbecued, wow) maar de kipsaté smaakte érg goed! Nice! Zij gingen daarna feesten, ik ging heel vroeg naar bed want ik was ka-pot. Waarvan? Geen idee.

Zondag was ik vastbesloten om er weer eens wat van te maken. ’s Ochtends maakte ik, voordat het té heet werd, een wandeling door het Beatrixpark terwijl ik luisterde naar het veelbesproken boek van Matthew Perry (Chandler, in Friends): Friends, Lovers en het grote, verschrikkelijke ding. Via deze link gebruik je Storytel 30 dagen gratis (affiliatelink).

Daarna hing ik met Ilona op het terras van De Pomp. Ze kwam net terug van vakantie en had dus mooie verhalen. Gezellig 🙂 Laat die middag kwam Joran terug van een weekend weg met vrienden en aten we pizza, onder het genot van het nieuwe seizoen Black Mirror. Die pizza was zéér teleurstellend. Het was er zogenaamde eentje met truffel en mascarpone maar ik denk echt: waar dan? Voortaan bestellen we maar weer gewoon bij onze tried and tested pizzeria’s.

Oké, op naar een nieuwe week. Tschüssss!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten