Beau’s juni 2023 #5: boksen, bug a boo en Bo

3 jul 2023 | Leven

Hallo lieve mensen! Welkom bij een nieuw fotodagboek. Een iets opgewektere editie dan de vorige, want ik nam het heft in eigen hand en maakte weer iets leuks van Het Leven. Zoals ik al vertelde: ik zit er op meerdere vlakken ff niet zo lekker in. Eén van de dingen die ik deze week heb aangepakt, is het zoeken naar een nieuwe leuke (!) sport. Nou, hou je vast, ik zocht én vond d’r eentje. Daarnaast paste ik ook nog een dag op een lief hondje en had ik een gezellige avond met de eetclub <3

Maandag 26 juni

Maandag had ik eigenlijk best wel een lekkere werkdag. Ik schreef mijn fotodagboek, beantwoorde veel mails en werkte wat kleine to do’s weg. ’s Avonds maakte ik orzotto (risotto van orzo) met citroenricotta en serrano en die was echt precies zo lekker als ‘ie eruitziet. Het recept ga ik asap uitwerken!

Dinsdag 27 juni

Dinsdagochtend begon ik met een zeer burgerlijk rondje over de markt. Ik heb ineens helemaal ontdekt dat ik daar vrij goedkoop veel groenten en fruit kan scoren, haha. De score: 2 bakken aardbeien, 2 doosjes frambozen, 2 aubergines, 2 courgettes, 2 komkommers, een zak oesterzwammen en 6 citroenen voor ongeveer €16. Vind ik heuuul netjes. En ook nog een doos eieren en 2 huge ass buratta’s voor maar €7.

Na de shopsessie dronk ik koffie bij Ilona’s werk. Ze was alleen op kantoor dus ik kon stiekem even vanaf daar werken 😉 Na een lange lunchwandeling ging ik weer naar huis en dook ik de keuken in voor deze feta bites. Het recept staat al op Insta, en geloof me: dit wil je! Je kunt de warme hapjes zo snacken, maar ik gebruikte ze als topping op een soort van Grieks stoofpotje.

Ik maakte trouwens ook de pistachetiramisu van Courgetti Confetti en die was ook écht goddelijk! Ilona at gezellig mee.

Woensdag 28 juni

Het hoogtepunt van de week: oppashondje Bo kwam weer langs! Dit keer een hele dag en nacht, want haar baasje ging naar een bruiloft. Was weer zo gezellig in huis <3 ’s Avonds ontmoette ze (de hond) Joran voor het eerst en dat was wel ff spannend. Hij is heel goed met honden, maar zij niet zo met mannen. #relatable

Met een beetje geduld ging het al snel veel beter, gelukkig! Wel bijzonder, want toen mijn vriendinnen kwamen eten die avond vond ze dat alleen maar interessant en gezellig. Voor onze wekelijkse sameneetavond maakte ik trouwens deze gouwe ouwe pasta met tomatensaus, burrata en olijven.

Donderdag 29 juni

Of nee: misschien was dít wel het hoogtepunt van de week. Mijn eerste dansles! Donderdagochtend werd Bo weer opgehaald en na een lekker productieve werkdag, maakte ik me klaar voor een lesje Feminine Dance voor beginners. Ik vond het echt HEEL erg spannend. Ik vind dansen heel leuk en heb wel ritmegevoel, maar ik kan het motorisch gezien voor geen ene meter. Ik kan overigens geen enkele sport, maar dansen voelt meteen extra kwetsbaar en ‘gênant’, vind ik. Anyway, ik ben blij dat ik ben gegaan want het was me een partij léúk. We leerden een choreografie op Bug A Boo van Destiny’s Child en ondanks dat ik het nauwelijks kon bijhouden en me absoluut een lompe trien voelde, heb ik er wel errrg van genoten. Deze week ga ik weer! Daarna is er helaas een zomerstop, maar in het nieuwe jaar ben ik d’r sowieso bij. BLIJ!

Vrijdag 30 juni

Vrijdag was ook top! ’s Ochtends werkte ik aan wat opdrachten en de administratie (laatste dag van Q2!) en daarna lunchte ik met Ilona en Lieke bij Rabarber. Leuke tent vind ik dat altijd! Ik ging voor een broodje met huisgemaakte tempeh, gezuurde groenten en zoute mayo, en die was héél goed. We neusden wat rond bij Broese (hele mooie boekenwinkel) en de bieb en dronken daar nog een kop koffie met uitzicht over de stad. Gezellig <3

’s Avonds sprak ik weer af met de eetclub. We waren dit keer maar met z’n drieën en gingen voor het thema ‘een reis die je binnenkort gaat maken’. Het resultaat: een Italiaanse borrelplank, Zweedse aardappelgratin en bietensalade en een Japans toetje met koffie jelly, misokaramel van gecondenseerde melk, vanille-ijs en chocoladesaus. Dat laatste was mijn geïmproviseerde creatie! Was echt heel goed, misschien werk ik het recept binnenkort zelfs nog eens uit 😉

PS We staan open voor nieuwe eetclubleden! De eisen: je moet tussen de 26-34 jaar zijn, in Utrecht wonen en van eten en koken houden. Stuur me een DM op Insta!

Zaterdag 1 juli

Zaterdag sliep ik uit en daarna reed ik met Joran richting Rotterdam, waar we wandelden en lunchten met familie. Eenmaal thuis was ik helemaal verrot en deed ik niet veel meer dan snacken van de borrelplank die Joran had gemaakt (styling moeten we nog aan werken) en tv kijken.

Zondag 2 juli

Zondagochtend stond ik in sportoutfit en al in Transwijk Park bij een BOKSLES. Ik weet ook niet helemaal waar ik de moed/zin voor dit spontane plan vandaan heb gehaald (nou, eigenlijk wel: een vriendin van de eetclub haalde me over) maar ik stond er toch echt. Dit is zooooo niks voor mij maar in het kader van ‘een leuke sport ontdekken’ en ‘nieuwe dingen doen’ dacht ik: ach, wel ja. Ook in de praktijk was het niet helemaal mijn ding: de techniek vond ik een stuk lastiger dan gedacht en de les zelf vond ik een verdacht hoog bootcamp-gehalte (= de hel) hebben. Maar het was wel een leuke beginnersgroep en lekker buiten, dus het is wel te doen. Ik heb een zomercursus met acht lessen aangeschaft dus ik moet nog wel een paar keer, haha.

Na het boksen was ik heel voldaan, nice. Ik dronk met Ilona wat op het terras bij Camping Ganspoort en de rest van de middag hing ik een beetje rond in huis met wat to do’s en een luisterboek. ’s Avonds bestelden Joran en ik sushi en keken we (ik) het nieuwe seizoen van Grey’s Anatomy.

Tot volgende week weer 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten