Beau’s juni #4 en juli #1 2024: toeval, tienduizend en Turkije

7 jul 2024 | Leven

Hallo daar ben ik weer! Twee weken in beeld gevat – ik neem je weer mee. Met o.a. mijn nieuwe voornemen om elke dag 10k stappen te zetten (dat is erg veel maar met een hond wel redelijk te doen), heel veel EK-wedstrijden (die ik heel leuk vind om te kijken!), eindelijk weer eens een avond met de eetclub en voor het eerst in jaren weer eens uitgaan (een uurtje max, maar hé!!!).

Maandag 24 juni

Ik zal eerlijk zijn: ik baalde echt wel HEEL erg dat ik twee weken vakantie had met alleen. maar. regen. en dat precies nu de zon ineens keihard ging schijnen. Ik probeerde er nog wat van te maken met buiten lunchen, een wandelingetje hier en daar en ’s avonds eten in de tuin. En eigenlijk was dat ook best prima. Als het écht heet is, kom ik toch vaak niet toe aan de dingen die ik wil doen.

In ieder geval ging ik vandaag dus weer aan het werk en dat vond ik gelukkig ook wel weer lekker.

Dinsdag 25 juni

Na mijn werkdag keek ik voetbal met een groep vrienden. Een teleurstellende wedstrijd, maar toch gezellig. En lekker met patatjes on the side. Daarna moest ik wel nog een flinke wandeling maken om aan die 10k stappen te komen. Op het moment van schrijven heb ik een streak van een hele maand! Geen idee hoe lang ik dit vol ga houden, maar ik vind het wel een lekker overzichtelijk streven voor meer beweging.

Woensdag 26 juni

Vandaag was het bloedverziekend heet en ik besloot per direct dat het op kantoor zo slecht nog niet was. Al was vandaag ook best prima: ik werkte o.a. aan een reel voor een samenwerking met De Vegetarische Slager (!! heel leuk) en ik ben wel te spreken over het resultaat. Je bekijkt ‘m hier!

’s Avonds kwamen Nienke en Fiona eten (in de tuin ♥) en ik maakte deze gnocchi met harissa en mascarpone. Die blijft echt zo goed. Oh, en ik maakte ook een heel goed borrelhapje met o.a. ricotta en kersen. Deel ik ook binnenkort!

Donderdag 27 juni

Ik heb geen foto’s van deze dag en ik zie ook niks spannends in mijn agenda staan. Gokje: ik werkte en ging naar dansles 😉

Vrijdag 28 juni

Tijdens mijn drukke werkdag maakte ik een uurtje vrij voor een lunch met Fiona en Pascale, die toevallig allebei vrij waren. Fijn dat dat kan! Aan het einde van de dag had ik een werkborrel en daarna meteen nóg een borrel bij ons thuis. Met een groep vrienden om de vakantie alvast voor te bespreken. Aan het einde van de zomer gaan we weer naar België en als het maar half zo leuk wordt als vorig jaar, ben ik al een gelukkig mens. ZIN IN!

Zaterdag 29 juni

Zaterdag deed ik lekker weinig in en rondom huis. Ik las een boek, wandelde en maakte ’s avonds sushi. Later die avond kwam Keylee nog even langs voor een koud drankje. Het plan was in de tuin, maar het weer sloeg ineens om dus dat werd gewoon binnen bankhangen.

Zondag 30 juni

De laatste keer was in december dus het werd wel weer eens tijd: ik begon de dag met hot yoga! Nou moet ik zeggen dat dit veel (maar echt veeeel) lekkerder is als het koud is buiten, maar ik was alsnog blij dat ik er was. ’s Middags bereidde ik me voor op de komst van de eetclub. Die avond schoven we eindelijk weer eens met z’n vijven aan voor een etentje met het thema ‘Je afgelopen halfjaar’. Want ook deze laatste keer was in december. Toevallig! Ik zet de gerechten op een rijtje:

  • Dark & Stormy (cocktail) vooraf (we schrokken toen ze dit inschonk maar er zat gelukkig een positiever verhaal achter, haha)
  • Empanadas met gehakt (de een) en mais (de ander) van iemand die een paar maanden op reis was geweest
  • Hotdogs van mij (for obvious reasons) met twee kanten omdat de afgelopen maanden aan de ene kant heel leuk waren maar ook wel pittig(er dan we dachten)
  • Noedelsoep naar recept uit een kinderboek dat we haar ooit gaven als kraamcadeau
  • Tiramisu met advocaat en een bolletje Leusdens Kippenfruit (lijkt een beetje op malaga maar dan lekkerder) als verwijzing naar een nieuwe baan en een nieuwe woonplaats

Was weer heel gezellig! Had het gemist ♥

Maandag 1 juli

Een gewone werkdag, geen idee verder.

Dinsdag 2 juli

Vandaag deed ik iets onverwachts: ik skipte namelijk de avond met de leesclub omdat ik liever de wedstrijd Nederland – Roemenië ging kijken met vrienden. I know, shocking. Gelukkig was het ook echt een leuke wedstrijd om te kijken.

Woensdag 3 juli

Woensdag barstte mijn to-dolijst uit z’n voegen maar ik besloot lekker te gaan lunchen in Berkel, met m’n moeder. Ik dacht: ook als ik de hele dag m’n best doe, ben ik nog niet klaar. En dan heb ik weer een vrije dag alleen maar nuttige en ‘belangrijke’ dingen gedaan. Vond het een vrij geniale ingeving van mezelf. Lekker De Boel De Boel Laten, weet je wel.

’s Avonds kwamen Pascale, Fiona en Nienke weer eten en ik maakte een heeeeel lekker auberginegerecht. Restaurantwaardig, al zeg ik het zelf. (Nou ja, zeiden zij ook.) Dat recept komt natuurlijk jullie kant nog op! Rond half 10 moest ik nog een kleine 4000 stappen zetten (jep…) dus ik maakte nog een lange wandeling met Niko.

Donderdag 4 juli

Vandaag was niet normaal druk op werk. Ik had veel deadlines van mijn eigen projecten maar ook van die van vakantievierende collega’s. Dat was dus wat veel. Zolang niet iedere dag zo is, vind ik het juist wel lekker. ’s Avonds ging ik naar de laatste dansles van het seizoen, zo jammer. Dit eerste jaar was een GROOT succes. Ik ben zelf beter geworden, soepeler maar ook comfortabeler in en met m’n lichaam, en heb gewoon eindelijk een sport die ik écht heel erg leuk vind. Heel fijn!

Vrijdag 5 juli

Na nog zo’n knetterdrukke werkdag haalde Joran me met de auto op om direct naar zijn familie te rijden. Kort, maar wel gezellig (en nodig). Terug in Utrecht sloot ik bij Pascale en Fiona aan, die in de stad uit eten waren geweest. We dronken sgroppino’s bij Spaghetteria en om 23.15 schrok ik op van mijn fitbit, want ik moest voor middernacht nog ruim 2500 stappen zetten. Dat werd dus OF heel snel naar huis lopen OF drie kwartier dansen met veel voetenwerk. Onder lichte dwang ging ik voor dat tweede en ik moet zeggen: dat was geen slecht plan. We hebben een klein uurtje staan dansen bij Stathe en dat was stiekem best gezellig. Ik ga al een paar jaar niet meer uit. Ik heb daar nooit zin in, ik hou d’r niet van, ik vind het niks. Doe mij maar een etentje of een borrel. Of een huisfeestje, dat vind ik wel leuk. Maar goed: dit ene uurtje heb ik me kostelijk vermaakt en toen ik om 1 uur in bed kroop, gedoucht en met een uitgelaten hond, was ik zeer tevreden.

Zaterdag 6 juli

Pfoe, dit was een dag met veellll uitstelgedrag. Ik moest nog freelancewerk doen waar ik even echt geen zin voor kon maken en nog tig andere life administration-klussen. Heb uiteindelijk weinig gedaan. Ach ja. ’s Avonds keek ik uiteraard naar het EK (Nederland-Turkije) met een groep vrienden. En dat was spánnend en erg leuk weer 🙂

Zondag 7 juli

Ik sloot de week af met een rustige dag met Niko. Een beetje wandelen, wasjes draaien, boek lezen. ’s Avonds kwam m’n broertje eten. Lekker weekend 🙂

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten