Beau’s maart #1 en #2: familieweekend, feesten (!) en weer helemaal fit en fresh

16 mrt 2022 | Leven

Nou, je ziet het: de levenslust spat ervanaf! Ik was weer gezond, de zon scheen non stop en mijn agenda stroomde vol met leuke dingen. Dit is hoe de dagboeken eruit moeten zien. Veel terrasjes, een uitgaansavond (say what?!) en wandelingen (alhoewel die me ook instant lockdown gevoelens geven en die ben ik liever kwijt dan rijk). Ook had ik een familieweekend in de Achterhoek en bracht ik weer eens een bezoek aan de kapper. Let’s go!

Maandag 28 februari

Maandag was ik (eindelijk) zo goed als klachtenvrij. ’s Ochtends werkte ik gewoon vanuit huis voor NJR, ’s middags nam ik een reel op voor een samenwerking. Die lukte supergoed, ben er blij mee 🙂 Het was dit recept, met Yellowtail vis, gnocchi, asperges en pesto. Daarna trotseerde ik de zon, met jas open en zonnebril op m’n neus. Ik maakte een lange wandeling door een nieuw ontdekt stukje natuur dicht bij huis en daar genoot ik heel erg van. Even m’n stappengemiddelde weer opkrikken.

Dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart

Ook dinsdag werkte ik nog één dagje thuis. ’s Avonds at ik mijn all time favorite vega balletjes met ketjap, pindasaus en gebakken uitjes. Immer gut. Ook kwam deze avond een pakketje binnen van Bloomon. Gewoon #zelfgekocht en alles hoor – ik had nog een cadeaukaart liggen die ik één dag voor de verloopdatum vond. Daar bestelde ik deze vaas mee die per ongeluk expres heel goed matcht met de lampen boven de eettafel.

Woensdag had ik er helemaal zin in: ik ging weer eens buiten de deur werken. Ik streek neer bij Koffieleute, waar ik vetttt productief werkte aan een pittige opdracht. Met de warme zon op m’n rug. Rond de lunch pakte ik mijn tas weer in en liep ik verder de stad in, naar ons oude huis…

Nog een beetje woensdag + donderdag 3 maart en vrijdag 4 maart

Daar stond namelijk nog een reservefiets voor de deur. De sleutel ervan was ik tijdens de verhuizing kwijtgeraakt, maar van de week vond ik ‘m weer! Maanden later stond ‘ie er vreemd genoeg gewoon nog, maar wel met twee zachten banden. Lek, dacht ik, dus ik wandelde weer helemaal naar huis met de fiets aan de hand. Achteraf bleek dat ik ze gewoon op had kunnen pompen, maar ach, het was een heerlijke wandeling zo. ’s Middags werkte ik verder, ’s avonds kwam Fiona eten. Ik maakte een klassieker: pasta met tomatensaus, olijven en burrata.

Donderdag en vrijdag waren gewone werkdagen, niks speciaals. Vrijdagavond pikten mijn broertjes me op om samen naar de Achterhoek te rijden, waar we een familieweekend hadden.

Zaterdag 5 maart

In het pittoreske Eibergen, om precies te zijn. En dat was heerlijk relaxed. Vrijdagavond deed ik drankspelletjes met neven en nichten (haha…), zaterdagochtend sliepen we uit, ’s middags gingen we wandelen, bowlen en lasergamen.

Zondag 6 maart + maandag 7 maart

Ennnn pizza’s maken! In de accommodatie zat een pizzaoven, heel leuk. Ook hing ik in een hot tub met mijn moeder + broertje en speelden we bingo (love it). Zondag was een luie dag met voornamelijk heel veel potjes ping pong. Na een dikke pannenkoek in een pannenkoekenrestaurant gingen Joran en ik weer op huus an. Na een leuk en sociaal druk weekend is ’t wel zo lekker om nog even een moment voor jezelf te nemen voordat ‘de week weer start’.

Maandagochtend ging ik naar kantoor, maar daar is een verbouwing gaande en daardoor waren er te weinig werkplekken. Dus na de weekstart met mijn team fietste ik weer terug naar huis en werkte ik daar nog een paar uur verder. ’s Middags ging ik weer aan de slag met een reel voor een samenwerking. Ik ben er weer héél tevreden over 🙂 Komt volgende week op Insta + hier op de website!

Dinsdag 8 maart

Dinsdag werkten we weer allemaal thuis, wel zo praktisch. Daarna fietste ik voor de eerste keer naar mijn voorleeskind – ik ben begonnen als voorlezer bij de VoorleesExpress. Alleen was er iets niet helemaal goed geregeld en stonden mijn coördinator en ik voor een dichte deur. Hopelijk ga ik binnenkort echt van start en tegen die tijd vertel ik er vast wel een keer wat meer over! Thuis maakte ik shakshuka met bloemkool, gerookte amandelen (HEEL lekker!) en verdwaalde hamburgerbroodjes.

Woensdag 9 maart

Woensdagochtend werkte ik weer voor opdrachtgevers en rond de lunch ging ik even sporten. Een van mijn grootste talenten is toch wel dat ik lezend sport. Of sportend lees. Op het moment lees ik dus Jetset van Marion Pauw – zo’n typisch zomervakantie-op-het-strand-boek. Maar ook gewoon leuk voor op de crosstrainer.

Na de lunch kwam Ilona langs om samen nog een paar uur te werken. Rond half 5 keken we elkaar aan en wisten we dat we hetzelfde dachten: tijd voor het terras. We gingen zitten bij Camping Ganspoort en daar proosten we op het eerste speciaalbiertje van 2022. In de zon. Op het terras. Ja, dat hadden we goed voor elkaar. Toen de zon eenmaal onder was, koelde het natuurlijk heel snel af, maar we zaten er nog steeds heerlijk naar voorbijfietsende mensen te kijken. Kijk nou, wat een mooi plaatje hieronder!

Donderdag 10 maart

Ook donderdag was weer een doorsnee werkdag vanuit huis. Ondertussen belde ik boos heen en weer met Seats and Sofas omdat de bank die we eind november hebben besteld er nog stééds niet is. Ik was aan de telefoon echt zo’n Karen (“Ik wil de manager spreken!!!!!!”) maar dit is echt zo’n bedrijf met poep in hun oren. Echt, ik snap niet dat wij voor die gladde leugens zijn gevallen. Maar goed, it happened en hopelijk hebben we binnen nu en 2 weken (want dat is de nieuwe belofte) toch écht een nieuwe bank. En dat wordt een flink grote: het is een hoekbank die ongeveer komt tot het einde van de verwarming. Ik zou toch zweren dat ons een kleinere was beloofd (lang verhaal) maar ik kan dit echt niet meer aan. We zien het wel. Ook heb ik een mooi kleed gespot, maar die wil ik pas bestellen als ik beter kan inschatten hoe die bank staat. God, ’t houdt je bezig hè. (En als je dan ’s avonds het nieuws kijkt, weet je ook: niks van dit geneuzel doet ertoe. Niks.)

’s Avonds ging ik naar een introductieavond van de Voorlees Express in de bieb. Daar leerden we met een groep allerlei tips om om te gaan met meertaligheid, motivatieproblemen bij kinderen, dat soort dingen. Heel interessant! Ook nam ik meteen een paar kinderboeken mee waarvan ik denk dat mijn voorleeskind die wel leuk gaat vinden. Hoop ik dan – want ik heb ‘m nog altijd niet ontmoet.

Vrijdag 11 maart

Jaaa vrijdag was het weer tijd voor mijn halfjaarlijkse kappersbezoek. September en maart – dat zijn mijn momenten. En gek genoeg was het dit keer eigenlijk nog helemaal niet héél erg nodig. De laatste maanden gebruik ik olie en een heel fijn haarmasker waardoor ik merk dat mijn haar een stuk gezonder is. Maar ik had de afspraak al een tijdje staan en de uitgroei mocht zeker wel ff aangepakt worden. Dit keer ging ik voor een tintje donkerder: warm donkerblond. Ietsjes meer naar mijn eigen haarkleur (denk ik, die heb ik al zo’n 8 jaar niet gezien haha) maar dan net wat frisser en warmer. Ook knipte de kapster de voorste plukken wat korter, dat staat ook wel heel leuk, vind ik! Ik liet dit alles doen bij Peachy, een vrij nieuwe zaak aan de Oudegracht. Ik vind het een aanrader! Leuke meid, mooie zaak én ik ben blij met het resultaat.

Na mijn favo lunch van dit moment (geroosterd brood met aioli, tomaat, kalamata olijven en balsamicosiroop) werkte ik nog een paar uur. ’s Avonds maakte ik dé vodka pasta van Gigi Hadid. Zo heet ‘ie tegenwoordig op het internet, geloof ik, maar volgens mij is zij hier niet per se de ‘uitvinder’ van. Maar ik moet zeggen: het was vét lekker. Echt een aanrader! Ik gebruikte dit recept van NSMBL.

Zaterdag 12 maart

Zaterdag deed ik nog wat kleine dingen voor werk die me doordeweeks niet waren gelukt maar ’s middags was de party on! Joran en ik gingen borrelen in de wintertuin van Strand Oog In Al (SOIA, voor intimi). Hier was ik voor uitgenodigd en dat laat ik me geen twee keer vertellen 😉 We gingen voor speciaalbiertjes, een borrelplank en nacho’s. Vooral dat laatste beviel ergggg goed. Goede nacho’s zeggen veel over een zaak. Was heel gezellig! Daarna ging hij naar vrienden en ik ging… UIT. Jawel, ik ging voor het eerst in dik 2 jaar naar een club. En dat voelde zó raar. Vooraf dronken we nog wat bij Kloek (ook leuk!) en vanaf daar rolden we Tivoli binnen. Daar was het feestje Zeroes Heroes en hoewel we allemaal dachten dat we die muziek niet per se heel leuk vonden, was dat toch echt een héérlijke avond. Toen mijn lievelingsliedje (Dragostae Din Tae – maaaya ie, maaaaya oeh, maaaaya ah ah) rond half 3 was geweest, vond ik het ook wel weer gescheten. Die tijden, dat ben ik toch niet meer gewend hé.

Zondag 13 maart

Zondag was ik niet brak want ik had in Tivoli zelf geen alcohol meer gedronken. Toch fijn. ’s Ochtends hing ik lekker voor de tv (ik kijk Inventing Anna maar ik snap niet waarom want het is saaaai), ’s middags maakte ik schoon en ’s avonds aten Keylee, Joran en ik patat en werkten/gameden we nog een beetje aan de keukentafel. Keylee bleef een paar nachten logeren omdat ze voor een paar afspraken en feestjes in Utrecht moest zijn. Heel gezellig! Zo leuk dat ons huis nu zo’n plek is. Dat dat kan met de ruimte (en het extra bed) die we nu hebben. Dit is geen uitnodiging trouwens. Het is hier geen hotel 😉

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten