Beau’s maart 2023 #1: kimchi, ketel en koffie-met-gebak

6 mrt 2023 | Leven

Goedemorgen en welkom in MAART! Ik heb – godzijdank – geen last gehad van een winterdip maar toch bracht de intrede van de maand maart weer een soort opluchting met zich mee. Het wordt lente <3 Over afgelopen week: die was niet heel spectaculair. Ik wandelde, werkte, vroeg een nieuw rijbewijs aan, flexwerkte in twee koffiezaken en vierde de 90ste verjaardag van mijn opa (dát is wel spectaculair). Lees mee!

Maandag 27 februari

Maandag was een dag met overzichtelijke drukte. Ik had veel te doen, maar begon lekker op tijd (7.30, doe ik nu al maanden vrijwel iedere dag) en was goed productief. ’s Middags had ik ook nog tijd om alvast een lasagne met gruyère in elkaar te knutselen en om een uurtje te gaan sporten.

Dinsdag 28 februari

Dinsdag werkte ik (nadat ik ’s ochtends de gordijnen opende en tot mijn grote schrik SNEEUW zag vallen) weer bij NJR op kantoor. Wederom een drukke dag, maar ook weer erg gezellig met mijn oude collega’s <3

Woensdag 1 maart

Woensdagochtend (maart, hoera!) werkte ik eerst een paar uur thuis, lekker half in de zon. Daarna fietste ik naar het stadskantoor waar ik een afspraak had om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Meteen daarna had ik met Pascale afgesproken om te lunchen/werken bij De Pomp. We namen allebei de kimchi croque – die blijft zó goed. Is sowieso een hele leuke plek! Na een productieve middag aten we – met Fiona en Nienke erbij – bij haar thuis.

Donderdag 2 maart

Donderdag had ik ff heel veel behoefte aan iets voor mezelf doen. Doe ik natuurlijk de hele week (en dat is heerlie) maar ik bedoel natuurlijk ‘iets niet-werkgerelateerd’. ’s Ochtends werkte ik aan blogs en nog een paar uur voor NJR, en rond 3 uur klapte ik mijn laptop dicht en ging ik de zon in. Ik maakte een lange wandeling terwijl ik podcasts luisterde (Culturele Bagage en Schaamteloos Randstedelijk) (ik ben zo’n yup, niet normaal) en maakte een detour langs de AH, waar de Ben & Jerry’s in de actie waren. 10 euro voor 3 bakken, koopje! Maar heb je nu niks meer aan.

Na de wandeling streek ik – met ijs – neer op de bank en genoot ik van Ginny & Georgia. Daarna dook ik de keuken in voor een experimentele pasta met o.a. bietjes en tahin. Het was een tikkie gek maar wel héél smaakvol, dus het recept komt er nog aan.

Vrijdag 3 maart

Vrijdag werkte ik weer gewoon vanuit huis. Aan het einde van de dag had ik toch zin een change of scenery, dus ik wandelde naar Kaffeetaria en deed daar mijn laatste to do’s. Een vriendin kwam ook nog even wat drinken, gezellig! ’s Avonds kwamen Jorans vrienden langs. Ik maakte deze Griekse bonen in tomatensaus voor ons klaar en zonderde me daarna boven af met thee en de laatste afleveringen van eerdergenoemde serie.

Zaterdag 4 en zondag 5 maart

Het weekend was verder ook niet bepaald wild. Zaterdagochtend sportte ik en daarna deden Joran en ik samen wat ‘dit moet echt een keer gebeuren’-klusjes. De cv-ketel bijvullen, oliepeil van de auto checken, WOZ-waarde-gezeik-dinges, offertes aanvragen/bekijken voor zonnepanelen ennn het bijna-boeken van een hele mooie reis die we dit najaar gaan maken. Een vriendin van me werkt bij een reisbureau en die helpt ons hierbij, wat echt heel fijn is want we zijn allebei niet echt van die mensen die het leuk vinden om reisjes uit te stippelen, haha. Deze week gaan we ‘m definitief boeken, gok ik, dus ik vertel later meer 🙂 ’s Avonds aten we patat (waar ik voor de verandering eens een groentekroket bij nam maar dat was niet voor herhaling vatbaar).

Zondag wandelde ik weer een groot rondje en daarna ging ik naar Berkel, voor de 90ste (!!!) verjaardag van mijn opa. Niet normaal, toch? Ik vind het bijzonder.

’s Avonds weer vroeg naar bed voor een drukke week to come. Tschüss!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten