Beau’s maart 2023 #2: rijbewijs, rijst en reis geboekt

13 mrt 2023 | Leven

Morning lezers en lezeressen! Hoewel moeder natuur ons afgelopen week nog even liet wachten op de lente, krabbelde ík wel op uit mijn winterslaap. Ik was heel lekker productief aan het werk, had voor de verandering eens vrijdagavondplannen (het moet niet gekker worden), ging uit eten met de eetclub, uit lunchen met vriendinnen en boekte een HELE vette reis voor dit najaar. Nu al zin in! Ik vertel je er meer over in dit fotodagboek!

Maandag 6 maart

Maandag had ik een bijzonder goeie werkdag, heel lekker! Ik schreef mijn fotodagboek (dat is toch steeds weer een flinke klus maar ik doe het graag), werkte twee recepten uit, rondde een persbericht en websiteteksten voor een opdrachtgever af en zette blogs over van het oude naar het nieuwe format. Tussendoor lunchte ik met geïmproviseerde shakshuka met za’atar, andijvie en piccalilly. Was echt HEEL lekker! ’s Avonds stond deze curry met boerenkool op het menu, die staat al online!

Dinsdag 7 maart

Dinsdag werkte ik weer op kantoor voor NJR. Aan het einde van de werkdag kreeg ik een appje van Nienke – die werkt bij een reisbureau en had een reis voor mij en Joran geboekt. (Op verzoek van ons, niet zomaar, haha.) Eind september gaan we naar JAPAN!!! En eerst ook nog een paar dagen naar Zuid-Korea (Seoul). We zijn allebei niet de meest reislustige types maar Japan trekt ons wel heel erg. Deze trip waren we eigenlijk begin 2020 al voorzichtig aan het plannen maar jeweetwel, dus extra leuk dat het er nu eindelijk van komt! Ohhhhh wat gaan wij lekker eten, can’t wait! Wat de foto van mij hierboven betreft: ik was blij en heb géén idee welk gebaar ik maak met mijn handen, haha. Hoop niks geks.

Dinsdagavond maakte ik mijn populairste recept op Instagram: orzo met spinazie en een mosterdsausje, en feta saganaki met sesam en honing.

Woensdag 8 maart

Woensdag werkte ik de hele dag thuis – wederom lekker productief – en tussendoor fietste ik even heen en weer naar het gemeentehuis om mijn nieuwe rijbewijs op te halen. Ik was een beetje bang dat ‘ie maar 1 jaar geldig zou zijn (ik ben m’n oude verloren en die was nog een jaartje geldig) want dat hoorde ik van meerdere mensen, maar gelukkig is deze gewoon tot 2033 goed. Wat ik echt een crazy idee vind. Dan ben ik 37?!!!??!

Ik had deze middag alvast een hele thirtysomething-ingeving: laat ik de vriezer eens ontdooien. Dat moest sowieso wel een keer gebeuren, maar ja, het is een kutwerk en mijn vriezer zit altijd vól met eten dus wanneer doe je zoiets? Ik ben uiteindelijk in de weer geweest met koelboxen, HEEL veel handdoeken, stoombadjes en zelfs een föhn (@ mama: ik weet dat je nu wil appen dat dit een zeer slecht idee is, maar het is al gebeurd). ’s Avonds at ik bij Fiona thuis met de meiden.

Donderdag 9 maart

Donderdag kwam Ilona langs om ‘samen’ te werken. We waren allebei een beetje lamlendig (het weer werkte absoluut niet mee, wat een ellende) maar ik heb nog best veel kunnen doen. Gelukkig maar, want ik heb het nog steeds behoorlijk druk. Ondertussen kwam er een pakket met erwtenmelk binnen. Ik ben vast één van de laatste randstedelingen die dat proeft maar: smaakt goed, prima alternatief voor koemelk. Ook lekker: salt & vinegar chips. ’s Avonds maakte ik een gezonde pasta met spinaziesaus en pecorino. Het recept komt nog online!

Vrijdag 10 maart

Vrijdagochtend werkte ik thuis allerlei to do’s af – wat een goeie week was dit, ik heb echt hard gewerkt! Daarna trotseerde ik de sneeuw (KLAAR MEE) voor een lunch met Ilona en Keylee. We gingen naar De Pomp en daar nam ik (net als vorige week, haha) de kimchi croque. Daarna lazen zij een boek en werkte ik nog een paar uur verder. Thuis kroop ik onder een warm dekentje met het nieuwe seizoen van You. Die vrijdagavond had ik – het is een wonder – wel wat te doen, ik ging namelijk borrelen met Lieke. We gingen voor speciaalbier bij De Poort en dat was echt heel gezellig! Leuke avond!

Zaterdag 11 en zondag 12 maart

Zaterdag sliep ik héél lang uit (want drie speciaalbiertjes gaat deze bijna 27-jarige meid inmiddels écht niet in de koude kleren zitten) en de rest van mijn zaterdag spendeerde ik met een zonnige lange wandeling. Op de terugweg haalde ik ingrediënten voor een gouwe ouwe capresesalade ♥

Ook las ik Off Piste van Linda van Rijn uit maar beschouw dit niet (ik herhaal: niet!!) als tip, want deze schrijfster laat ik vanaf nu officieel links liggen. Ik ben de doelgroep denk ik niet helemaal (het is namelijk een hele populaire auteur) dus als jij denkt van ‘ik moet weer in het lezen komen en heb behoefte aan een makkelijk, niet-diepgaand boek’ dan is dit misschien wel wat voor jou. Of als je 12 bent, ook dan kan dit boek je wellicht boeien. Dit zei ik erover op Insta:

“Echt tragisch slecht. Voorspelbaar. Schrijfster heeft zich er verschrikkelijk makkelijk van afgemaakt. Enige pluspunt vind ik dan wel dat dit een typisch boek is waarmee je misschien-wel-weer in een leesflow zou kunnen komen als beginnende lezer.”

’s Avonds ging ik op pad met de eetclub en voor de verandering gingen we eens úiteten. Bij Krishna Vilas – een heel goed vegetarisch Indiaas restaurant. Het eten beviel erg goed! Is ook lekker betaalbaar. Het is overigens geen tent waar je lekker een avond gezellig gaat tafelen (er hangen geen TL-balken maar het scheelt weinig), dan weet je dat. Daarna dronken we nog wat bij Het Muzieklokaal.

Op zondag gingen Joran en ik naar zijn familie, ’s middags deed ik (online) boodschappen voor mijn verjaardag. Komende vrijdag ben ik jarig en geef ik een etentje, dus daar heb ik een leuk en haalbaar menu voor bedacht 😉 ’s Avonds aten we patat en daarna dronken we thee bij de buren om onze zonnepanelenplannen door te spreken. Die gaan we binnenkort (waarschijnlijk eind april al, nice!) tegelijk laten leggen. Big things.

Tot volgende week weer! (Ik typte eerst automatisch ‘Groet!’ omdat ik zo al mijn mails afsluit, haha.)

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Nicolet

  Hoi! Bij een volgende ontdooibeurt moet je eens alles in een vuilniszak doen en die onder je dekbed leggen. Werkt als een enorme koelbox!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Oeh dat klinkt veel te lekker warm, maar ik geloof je graag 😉 Thanks voor de tip!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten