Beau’s maart 2023 #3: birthday, bbbalen en biefstuk

20 mrt 2023 | Leven

Goeiemorgen! U leest nu het dagboek van een 27-jarige. Ik vind het ook heftig, maar het is real. Afgelopen week vierde ik mijn verjaardag met vrienden (ik kookte behoorlijk uitgebreid), liet ik me bedienen in een sterrenrestaurant, ging ik naar het stemhokje en kon ik mijn thermosokken weer een paar dagen in de kast laten liggen* want het werd eindelijk een stuk minder koud ♥ Lees mee!

* op het moment van schrijven draag ik ze wel weer, overigens.

Maandag 13 maart

Maandag werkte ik weer lekker productief vanuit huis. ’s Middags ging ik sporten (ik zit nog steeds in de hellinglopen-terwijl-ik-een-serie-kijk-fase) en daarna bracht ik een bakje pasta naar Janny. Voor mij en Joran maakte ik een pizza carpaccio, want dat hadden we over van een lunch met de fam een dag eerder. Fucking lekker.

Dinsdag 14 maart

De dag erna werkte ik bij NJR op kantoor en ’s avonds fabriceerde ik een snelle wok met deze vega ‘beef’-reepjes (ik vond ze lekker!), paprika, pastinaak en ketjap. Min of meer naar dit recept.

Woensdag 15 maart

Woensdagochtend werkte ik vanuit huis om boodschappen van AH en Crisp aan te nemen. Die vrijdag vierde ik mijn verjaardag met een etentje, en de boodschappen liet ik dus voor het gemak bezorgen. Bij Crisp (#gekregen) bestelde ik onder andere mijn favo zout in veelvoud, om cadeau te kunnen doen.

Rond de lunch sprak ik met Ilona af bij Kaffeetaria. Daar werkten we even en daarna gingen we samen naar het stembureau om De LiNkSe WoLk te voeden tijdens de Provinciale Statenverkiezingen (en Waterschapsverkiezingen, ook nog). ’s Avonds at ik bij Fiona.

Donderdag 16 maart

En van links stemmen, gaan we naar biefstuk eten. (Ik dacht: ik benadruk deze enigszins tegenstrijdige gebeurtenissen zelf maar even, hoef jij het niet te doen.) Ik denk dat ik zo’n 90% vegetarisch eet, maar van vlees of vis kan ik nog steeds héél erg genieten. Bijvoorbeeld riblappen in een stoof (the best), maar vandaag ook van biefstuk. Ik was namelijk uitgenodigd door Bord Bia om St. Patricks Day (ieder jaar op 17 maart) te vieren met hun paradepaardje: Ierse kogelbiefstuk. I like. En dat etentje was niet op de minste locatie, namelijk bij De Nederlanden * in Vreeland. Met een ster, dus.

We begonnen de dag met speeches van o.a. de Ierse ambassadeur in Nederland, een amuse en een spoedcursus Biefstuk Bakken. Daarna gingen we aan tafel voor een paar héérlijke gangen. Natuurlijk licht ik ze hieronder ff toe.

Amuse: Fancy thai chicken salade met o.a. wortel, kokosroom en krokante kippenhuid.
1: Ierse oester met appelsorbet en Ierse gin. (heel lekker!)

2: Geroosterde Ierse biefstuk met een rolletje van ? met waterkers en kaviaar. (favoriet)
3: Ierse biefstuk van de BBQ met pimentmayo en groenten.
4: Biefstuk met brood (maar dan chique 😉 )

5: Irish coffee op een stokje. (mij iets te machtig)

Het was echt heel leuk! 🙂 Eenmaal thuis lag er een perspakketje op de mat (wat een mazzelaar ben ik – I know) en dook ik de keuken in om alvast zo veel mogelijk voor te bereiden voor vrijdagavond. Had daarna geen zin meer om voor mezelf te koken, dus ik bestelde sushi. Met vis, welja ;) En die was echt HEEL lekker. Ondertussen keek ik – hoe toepasselijk – afleveringen van Tokidoki, de serie over Japan die Paulien Cornelisse een paar jaar geleden maakte. Heel veel zin in september…

Vrijdag 17 maart

JARIG! Ik was al lekker vroeg wakker, ook al had ik mezelf vandaag vrij gegeven. De zon scheen, dus ik ging meteen naar buiten voor een wandeling en rondje door de supermarkt voor de laatste boodschappen voor die avond. Daarna ging ik weer verder met koken (ben echt lang bezig geweest met alles maar ik vond het héérlijk om te doen) totdat mijn moeder op de stoep stond. Samen aten we appeltaart, versierden we de woonkamer en zetten we zo veel mogelijk klaar voor ’s avonds. Zelf mocht ze niet blijven (haha) maar dat vond ze blijkbaar geen punt 😉

Goed, die avond dus. We waren met z’n zestienen, met heel veel mensen die elkaar niet echt kennen. En dat vond ik vooraf heel spannend, maar volgens mij was dit een prima setting om toch (of: juist) gezellig met elkaar te doen op een laagdrempelige manier. Ik vond het in ieder geval heel leuk <3 Ook best wel zwaar, ik was al de hele dag in de weer en was ook tijdens het etentje continu bezig met van alles, maar ik vond het wel écht leuk om te doen. Ik ben (classic me) vergeten om foto’s te maken van alle gerechten en de mensen die er waren. Veel van de gerechten ga ik nog wel eens maken want het was héérlijk! En dan deel ik ze natuurlijk met jullie!

Zaterdag 18 en zondag 19 maart

Zaterdag nam ik de hele dag de tijd om alles weer op te ruimen. Het huis kon sowieso wel een schoonmaakbeurt gebruiken, dus ik pakte meteen maar ff door. Tussendoor begon ik, in het zonnetje voor het huis, aan een nieuw boek: Polderjapanner. ’s Avonds hing ik voor de tv met restjes en ging ik vroeg naar bed.

Ook mijn zondag was niet heel spectaculair. Ik ging weer eens naar hot yoga, begon met Project Oesterzwammen (ik kreeg zo’n pakketje om ze zelf te kweken voor mijn verjaardag – superleuk cadeau!), at nog meer restjes en werkte een paar uur. Daar ontkwam ik niet aan. ’s Avonds keken Joran en ik Lubach terwijl we patatjes aten. Een week van uitersten, zullen we maar zeggen.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten