Beau’s maart 2023 #4: deadlines, donkergrijs en dinertjes

27 mrt 2023 | Leven

Welkom en hallo op deze zonnige maandagochtend. Ik ga je bijpraten over een hele verdrietige week. De details hou ik voor mezelf, maar op mijn eigen stukje internet wil/kan ik ook geen mooi weer spelen terwijl het leven momenteel even donkergrijs is en het mijn maag in zesentwintig knopen legt. Het is niet anders. Waar ik wél over ga vertellen: een borrel bij een van mijn lievelingsrestaurants, een diner bij een nieuwe favoriet (die heel Utrecht ongetwijfeld al kent, haha), een heel boeiend boek en wat huisupdates.

Maandag 20 maart

Ik had een extreeeem drukke dag voor de boeg dus ik begon weer lekker op tijd. Om half acht zat ik mijn dagboek al te typen, daarna werkte ik een recept uit en begon ik met een grote opdracht waar ik deze week aan werkte (introductieteksten over de genomineerden voor een prijs, heel leuk). ’s Middags stond ik in de keuken (heerlijk, die afwisseling) voor een recept in opdracht. Daar wilde ik een misosaus voor maken, maar die mislukte gigantisch. In de puinhoop die mijn keuken inmiddels was, schakelde ik toen over op plan B. En plan B was zeer geslaagd. Het recept komt waarschijnlijk deze week nog online!

Dinsdag 21 maart

Dinsdagochtend fietste ik tussen de buien door naar kantoor, voor weer een werkdag daar (foto omdat ik voor het eerst een spijkerbroek heb gestreken) (ik strijk noooooitttt). Ik had ook nog een kleine traktatie mee voor mijn verjaardag vorige week. ’s Avonds maakte ik deze chili sin carne.

Woensdag 22 en donderdag 23 maart

Woensdag was ook weer héél druk. Beetje té druk ook, maar dat wordt snel minder dus het is oké. Keylee en Ilona werkten allebei bij mij thuis aan de keukentafel, maar echt gezellig was het niet op Full Focus HQ, haha.

’s Avonds kwamen Pascale, Fiona en Nienke eten, zoals we iedere woensdagavond samen doen. Ik had geen zin om naar de winkel te gaan dus ik maakte een borreltafel met dingen die ik nog in huis had: geroosterde pastinaak en (gele en paarse) wortelen, labneh maar dan van kwark, olijven, een paar kaasjes (had ik over van mijn verjaardagsetentje) en toastjes. Hartstikke prima.

Donderdag had ik geen hersencapaciteit meer voor creatief werk. Ik deed alleen het hoognodige en ging daarna even sporten met Fiona. Ik deed in totaal niet meer dan vijf, misschien zes setjes squats (met bijna geen extra gewicht ook) maar ik had me een partij spíérpijn de afgelopen dagen, echt niet normaal. Wel leuk: de oesterzwammen die ik vorige week heb ‘gezaaid’ gingen schimmelen en dus mocht ik een nieuw laagje koffieprut toevoegen. Daar gaat het – als het goed is – lekker op groeien.

Vrijdag 24 maart

Vrijdag was Deadline Day. Ik had er vier, waarvan ik er eentje heb verplaatst voor wat meer ruimte. Ik haalde ze alle drie en was nog lekker aan het werk ook, samen met Lieke bij Noda. Die koffiezaak zit op de tweede verdieping van de bieb op de Neude – I had no idea, joh. Na het werken ging ik met een andere vriendin (Keylee) borrelen bij LE:EN. Dat blijft één van mijn lievelingsrestaurants en ook dit keer waren de hapjes/gerechtjes weer héérlijk. Na deze avond rook ik wel alsof ik in een frituurpan had geslapen, zó erg stonk ik. Misschien dat er iets mis is met de afzuiging, ofzo? Zelfs na een grondige haarwasbeurt droeg ik nog vleugjes eau de frituur.

Zaterdag 25 maart

Van de zaterdag maakte ik een luie klusjes-in-huisdag. Zo toverde ik een hoekje in huis bijvoorbeeld om tot koffiecorner, om wat meer ruimte te maken in de kleine keuken. En het staat ook best wel leuk, vind je niet? Ook ruimde ik voor het eerst in de geschiedenis van dit huis (nou ja, dat wij er wonen) de zolder écht goed op. Eindelijk staan de droger en wasmachine naast elkaar, staat alle troep netjes achter schotten, en is de witte houten vloer eens goed schoongeboend. Voelt goed.

’s Avonds gingen Joran en ik uit eten bij De Zwarte Vosch. Die tapastent stond al járen op mijn lijstje (ik denk zelfs al sinds ik in Utrecht ben gaan wonen in 2014!) maar telkens was er geen plek. Dit keer reserveerde ik op tijd en dat ga ik sowieso vaker doen want het was góéd. Fijne sfeer, leuke bediening, hele lekkere en originele hapjes. Echt een aanrader!

Zondag 26 maart

Zondag was ook best rustig. ’s Ochtends ff in de war door zomertijd (ieder halfjaar weer hè, haha), daarna las ik onder een dekentje het achtste boek van dit jaar uit: Polderjapanner. Ik kreeg ‘m voor mijn verjaardag en dit zei ik erover op Insta:

“Heel boeiend boek over de cultuurverschillen tussen Japan en Nederland. Het is geschreven door een Japanse in Nederland en met anekdotes vanuit haar perspectief. Leest heel lekker!”

Zeker een aanrader als je Japan interessant vindt en/of je juist meer wil leren over de Nederlandse cultuur. Want juist door dat contrast krijg je heel veel inzicht. Zoals ik al zei: aanrader.

Na een middag familiebezoek bestelden we sushi en keken we afleveringen Lubach terug.

Tot volgende week ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten