Beau’s maart 2024 #4: trakteren, toetjes en een Japanse treatment

25 mrt 2024 | Leven

Zo, daar zitten we dan. Zondagavond, patatje joppie achter de kiezen. Terugkijkend op een rijke culinaire week. Op maandag trakteerde ik op (veel te veel) taart op werk, vrijdag vulde ik de tafel met allerlei lekkere Mediterrane gerechten en zaterdagavond dineerde ik bij een sterrentent in Rotterdam. Ik heb slechtere weken gekend. Oh en deze week trakteerde ik ook mezelf, namelijk op een Japanse hoofdmassage. Over dit en meer vertel ik je allesss…

Maandag 18 maart

Maandagochtend begon zo: met deze zoete slaperige oogjes als ik z’n bench ’s ochtends kom openmaken. En op werk trof ik deze verterende situatie aan: vlaggetjes en ballonnen om mijn verjaardag te vieren. Zo lief <3 ’s Middags trakteerde ik op werk met véél te veel taart. Ik vond het heel lastig om in te schatten hoe veel ik nodig had. Nou, een hazelnootschuimtaart, doos vol baklava, een zelfgemaakte mangokwarktaart, karamelslof en twee puntjes vegan appeltaart bleek te veel. Maar dinsdag (en woensdag) was het nog net zo lekker 😉 ’s Avonds maakte ik een supergoede parelcouscous-pasta met prei en chorizo. Dat recept komt er snel aan, was echt veel beter dan gedacht. Daarna ging ik niet naar badminton want ik kon het even niet bolwerken in m’n hoofd. Te veel te doen.

Dinsdag 19 maart

Dinsdag was weer een gewone werkdag. Hoewel, de vlaggetjes liet ik nog even hangen 😉 ’s Avonds maakte ik een zoete aardappelstoof met bonen, ras el hanout, dadels en gekonfijte citroen. En met daarbij wraps met za’atar. Tip!

Woensdag 20 maart

Woensdagochtend werkte ik met Ilona + Niko bij Kaffeetaria. Ik schreef blogs en werkte m’n mail bij, maar was vooral aan het paraderen met m’n puppy. Wat een bekijks heb ik toch met die jongen, niet normaal. (Wel terecht.) Daarna dropte ik ‘m bij Joran en ging ik iets doen wat ik al heel lang wilde: ik trakteerde mezelf op een Japanse hoofdmassage. In Japan, in Tokyo, hebben we ook zo’n speciale meeeega relaxte massage gehad. De laatste tijd is dit in Nederland ook echt een trend en je kan op steeds meer plekken een ‘japanese head spa’ boeken. Wilde ik wel eens proberen. De massage die ik kreeg was lekker en ontspannend, maar het was het ook allemaal een beetje net-niet. Een beetje klunzig en soft. Bij een andere salon wil ik het nog wel eens boeken, maar hier? Mwah. De rest van de middag knoeide ik wat aan in huis en dronk ik koffie in de zon. Lente is coming! ’s Avonds at ik bij Pascale.

Donderdag 21 maart

De drukke donderdag sloot ik af met een uurtje dansen. Blijft heerlijk!

Vrijdag 22 maart

Vrijdagavond vierde ik mijn verjaardag met vriendinnen. Ik had flink uitgepakt met allerlei (soort van) Mediterrane hapjes, die ik woensdag en donderdagavond al had voorbereid. Een greep uit de gerechten: feta-yoghurtdip met crispy chiliolie, koriander en honing (min of meer naar dit recept), labneh met passievrucht en pistache (heeeerlijk en echt makkelijk, werk ik van de zomer wel een keer uit!) en burrata met geroosterde citroen en pijnboompitjes. En het toetje was ook écht goed: brownie (gewoon van zo’n mix) met pinda-vanille-ijs en rozemarijnkaramel. Was ook heel gezellig, goed begin van een lekker weekend.

Zaterdag 23 maart

Zaterdag overdag was gewoon gewoontjes, maar ’s avonds ging het dak eraf. We dropten Niko en de halve inboedel bij Maudy thuis en gingen zelf richting Rotterdam. Daar aten ik met Joran + zijn familie bij Restaurant Fitzgerald. Poepiechique en met een Michelinster. En het was echt een spektakel, we hebben zoooo lekker gegeten. Ik neem je weer even mee langs alle gerechten!

Amuse: koolrabi klaargemaakt op een Chinese buikspek-manier, met zoete aardappel en cashew (heeeel erg lekker!)
Voor: yellowtail tonijntartaar met panna cotta van iets en een crumb van ??? (niet goed opgelet)
Tussen: snoekbaars met mosselen op twee manieren + zalmeitjes
Tussen: luxe roti met kousenband en alle typische roti-smaken (leuk concept en de smaak was ook echt knallend, maar ik vond het toch een beetje te gewoontjes voelen)
Hoofd: duif met Indiase dahl-jus (met crispy linzen erin, echt goed), aubergine en wortelcrème
Toetje 1: dropijs, koffiegelei (of zoiets) en een sausje met witte miso (die smaaaaken, heerlijk) en daarbij een superluchtige ananassoufflée
Toetje 2: een chocoladering met bloedsinaasappel en amandel
Friandises bij de koffie: Zeeuwse bolus, marshmallow en rood Turks fruit (of iets dat erop lijkt) met knettersuiker

Zondag 24 maart

Zondagochtend haalden we Niko weer op bij Maudy, waar ‘ie het net iets té goed naar z’n zin heeft gehad met kat Japie. Hij zat te piepen toen we wegreden, haha au… Maar zo fijn dat het zo goed ging ♥ Zelfs ’s nachts was het weer een engeltje ♥ Daarna reden we door naar mijn opa, waar de 9-jarige Floor (ook een Friese stabij) minder gediend was van de jonge hond in huis. ’s Middags dronk ik thee met Lieke bij Kaffeetaria, terwijl Niko onder de tafel lag te slapen. ’s Avonds: patatje joppie en slechte tv.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten