Beau’s maart #3: ziek, zesentwintig en ZON

21 mrt 2022 | Leven

Ik krijg het helemaal warm van de foto’s van afgelopen week <3 En dat is best opmerkelijk, want op het begin van de week had ik een buikgriep onder de leden, kotste ik me een ongeluk en moest ik noodgedwongen een perslunch in een tweesterrenrestaurant afzeggen. Maar the only way is up, zo bleek maar weer. Na anderhalve dag op de bang voelde ik me weer prima en vierde ik mijn verjaardag voor het eerst in jaren weer écht goed met vrienden. Verder had ik ook nog een hele gezellige avond met schoonfamilie, kookte ik VEEL en genoot ik heel erg van het lentezonnetje.

Maandag 14 maart

De maandag begon heel onschuldig. Ik werkte op kantoor en voelde me daar niet zo lekker worden. Dat zal wel komen door de verflucht die er hing, dacht ik, maar halverwege de middag ging ik toch maar naar huis. Eenmaal thuis heb ik mijn hele maaginhoud in een emmer gedeponeerd. Deze paprika en augurk (dat is altijd waar ik trek in heb als ik ziek ben) leek ik goed binnen te houden maar vervolgens hing ik toch weer de hele avond boven diezelfde emmer. Ik heb me in jaren niet zó ellendig gevoeld. Ik wist echt niet waar ik ’t zoeken moest. Ik was te kapot om überhaupt naar bed te lopen dus Joran maakte een bedje voor me in de woonkamer <3 Daar heb ik heel goed geslapen en de volgende dag voelde ik me gelukkig een stuk beter.

Dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart

Helaas nog niet topfit (ik had ook niks in m’n maag + was nog steeds misselijk + had geen eetlust) dus ik moest helaas een persevent in **-restaurant Parkheuvel in Rotterdam cancellen. Daar zou ik gaan koken en lunchen met sterrenchefs Erik van Loo en zijn zoon Juliën van Loo, om Sint Patricks Day alvast te vieren met Iers rundvlees. Dat was voor het Ierse food board Bord Bia. Ik baalde er erg heeeeel erg van: dit zijn natuurlijk vet leuke uitnodigingen en ik had er ook superveel zin in. Terwijl ik thuis voor de tv hing, zag ik foto’s voorbijkomen van andere foodbloggers. Toen wist ik ook wel dat ik de juiste beslissing had gemaakt om niet tóch te gaan: no way dat mijn maag oesters en baileys en dat soort ingrediënten alweer kon hebben. Al ben ik ook wel nieuwsgierig naar de toiletten van een tweesterrenrestaurant.

Anyway: ik las wel een boek uit, nummer 7 van dit jaar alweer. Jetset van Marion Pauw vond ik niet ge-wel-dig leuk, maar zeker heel aardig. Dit schreef ik erover op Insta:

“Een typisch boek voor op een strandbedje of aan het zwembad. Zo eentje die je bij de Kruidvat vindt met een kortingssticker erop. Zeker vermakelijk maar niet echt spannend. Personages vond ik een beetje goedkoop en erg cliché.”

Woensdag ging ik weer aan het werk! Bij mijn baan in loondienst draaide ik een campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, dus daar deed ik deze ochtend nog de laatste dingen voor. Was er met m’n hoofd nog niet helemaal bij, want ik plaatste deze story (rechts in de collage hierboven) per ongeluk op dat account in plaats van op @keukenmeid. GÊNANT. Binnen een paar tellen had ik ‘m weer verwijderd maar ik voelde me echt totaal naakt. Niet best. ’s Middags ging ik natuurlijk ook zelf nog even stemmen en verder werkte ik voor mezelf.

Donderdag 17 maart

Donderdag was ik jarig! En voor het eerst in heel erg lang kon ik dat ook weer vieren. Mijn moeder kwam langs en samen aten we taart, gingen we naar een museum (Catharijne Convent, vooral voor de expositie Van God Los – was wel oké, niet heel geweldig vond ik) en lunchten we op een terras in de zon. Het is elk jaar weer een verrassing of het op mijn verjaardag een mooie lentedag is en ik moet zeggen dat ik toch wel heel vaak geluk heb, hoor. Zo ellendig als ik me vorig jaar voelde, zo overdreven vrolijk en gelukkig was ik vandaag. We zaten daar gewoon zo goed op het terras bij het Louis Hartlooper Complex. ’s Middags gingen we heen en weer naar de stort met allemaal troep die al sinds de verhuizing in de schuur lag en toen mijn moeder daarna weer naar huis ging, maakte ik een hele lange wandeling in de zon. Life. is. good.

Nog meer donderdag 17 maart

Oh! En ik kreeg ook nog cadeautjes. Van mijn ouders planten, theedoeken (haha) en Halli Galli (lievelingsspel maar had ‘m nog niet) en van Bureau van Sintnicolaas (het marketingbureau dat het event van dinsdag organiseerde) kreeg ik de goodiebag thuisgestuurd. Inmiddels heb ik daar al iets héél lekkers mee gemaakt, dat zien jullie heel snel! Mijn eetlust was nog steeds vrij afwezig, maar zo’n stuk appeltaart ging er ’s avonds wel in.

Vrijdag 18 maart

Een diner opstellen zonder eetlust is ook best een uitdaging, kan ik je vertellen. Al doet het koken ervan wél wonderen, want ’s avonds was ik gewoon weer als vanouds hongerig. Terug naar de ochtend: die begon ik met een call met Gabriëlla, bij wie ik het afgelopen halfjaar/jaar een SEO cursus volgde. Die is inmiddels afgerond en dit was een laatste meeting om al mijn vragen op haar af te vuren. Daarna sprong ik met een paar boodschappentassen op de fiets om de inkopen voor die avond te doen. Ik stond de héle dag in de keuken en daar genoot ik heel hard van. Tegen de avond schoven 8 vriendinnen aan en dat was heel gezellig. Ik laat je even zien wat ik allemaal had gemaakt!

Links: toast met ricotta en geroosterde druiven met honing en tijm (recept van Beaufood)
Midden: geroosterde pompoen met burrata en basilicumpesto (ongeveer dit recept – dit was echt de knaller van de avond)
Rechts: salade met couscous, rucola, feta en gegrilde groene asperges (van Pienlaathaaretenzien), gebakken aardappels met gerookt zeezout en zelfgemaakte dikke knoflooksaus (uit Home Made van Yvette van Boven).

Links: tiramisu met bitterkoekjes, witte chocolade en advocaat (dit recept, HEEL heftig maar ook echt goddelijk lekker)
Midden: gezelligheid.
Rechts: en we dronken deze wijnen! Dat die middelste (rood) lekker was, dat wist ik al. Maar ik ontdekte bij Gall & Gall dat er nog meer versies van zijn en die zijn ook allebei héérlijk. Vooral die witte verraste me! (Die naam alleen al. Dacht dat pecorino alleen een kaas was joh.) Die haal ik sowieso nog een keer in huis.

Zaterdag 19 maart

Zaterdag sliep ik lang uit (al was het alleen al om de kater te minimaliseren) en daarna maakte ik het huis schoon. Ik was helemaal in m’n nopjes met het frisse huis, de gezellige avond van ervoor, de zon die in huis scheen, de bloemen op tafel, alles. Tegen het einde van de middag begon ik in de zon aan een boek die al op de middelbare school op mijn leeslijst stond: De Engelenmaker. Oké, toen omdat ’t moest, nu omdat ik het wilde. Al na een paar bladzijdes had ik door dat dit een hele mooie ging worden!

Zaterdag 19 maart en zondag 20 maart

Rond het eind van de middag reden Joran en ik richting zijn ouders, waarmee we met de rest van de fam in Delft gingen eten. Zijn tante heeft goed gevoel voor lekker eten (vaak kookt ze zelf uitgebreide diners voor de hele groep) en had gereserveerd bij De Centrale. Ohhh en dat was héérlijk. Heb een hele leuke avond gehad. Die nacht sliepen we in zijn ouderlijk huis (is toch handiger) en de volgende dag dronken we nog een kop koffie bij mijn ouders. De rest van de zondag was een lekker luie. Wat een TOP weekend zo. En die sluit je natuurlijk geheel in stijl af met een frik spec en een patatje joppie.

 

Dat was ‘m weer, tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten