Beau’s maart 2022 #4: borrelboot, (heel veel) bijpraten en eindelijk een bank

28 mrt 2022 | Leven

Hallo beste lezers! Welkom bij een nieuw fotodagboek! Die van de laatste week van maart alweer, waarin de beruchte bank toch wel the center of attention was. (Niet in de minste plaats omdat ik een rebus op Insta stories plaatste die per ongeluk cryptisch HEEL erg fout en vunzig was en gewoon de hele 24 uur heeft uitgelopen, maar laten we dat snel vergeten alsjeblieft dankjewel.) Ook afgelopen week: een diner met collega’s, een pubquiz op een borrelboot met nóg meer collega’s, uit eten met een vriendin en de eerste aangebroken fles zonnebrand van season ’22.

Maandag 21 maart

You know it’s maandag when je om 8 uur ’s ochtends al in een pan met stoofvlees staat te roeren, toch? Nou ja, niet echt, maar in mijn geval wel want mijn maandagmiddag is altijd voor mezelf of voor kookopdrachten. Dit keer maakte ik een recept voor een samenwerking met Bord Bia (de Ierse food board). Na een paar uur werken voor mijn vaste baan lunchte en las ik in de zon. ’s Middags zette ik het stoofvlees op de foto, werkte ik het recept uit en schreef ik mijn dagboek van de week ervoor.

’s Avonds ging ik sporten met Joran. Ik zit er totaaaaaaaaal niet lekker in maar ik wil het ook niet helemaal laten verzaken. Dus met tegenzin ga ik dan nu één keertje per week, soms twee. Meestal één.

Dinsdag 22 maart

Dinsdag werkte ik op kantoor. Ter traktatie (vanwege mijn verjaardag van die week ervoor, weet je wel) nam ik roze koeken mee, altijd lekkah. Sowieso was dit een gezellige werkdag: ik lunchte lekker in de zon met collega’s, wist een meeting om te zetten in een wandeling en ging ’s avonds met diezelfde collega’s uit eten bij Vegitalian. Daar hoorde ik veel goeds over en omdat je er pizza’s én pasta’s én vegan kan eten, is het heel geschikt voor ‘moeilijke gezelschappen’. Je snapt wat ik bedoel toch? Gezelschappen met veel verschillende eetwensen. En ik vond het ook superrrlekker! Ik had een hele luchtige pizza met vijgen, balsamico en burrata. Ik nam de vegan cheesecake als toetje maar die leek in de verste verte niet op cheesecake, de brownie (ook vegan) van mijn collega was wél heel goed (tested en approved).

Woensdag 23 maart

Woensdag was D-DAY: de bank kwam eindelijk! De bank die we op freaking 22 november hebben besteld bij een niet noemenswaardige zaak, werd vandaag eindelijk bezorgd. Dat heeft me een hoop telefoontjes over en weer en véél frustratie gekost, maar goed: hij is er. En hij is ENORM. Dat vorige ding, die vieze porno-achtige leenbank, was natuurlijk heel klein en het verschil is nu heel heftig. Het neemt een heel groot deel van de woonkamer in beslag, meer dan nu lijkt op de foto. Maar we zijn er wel héél blij mee. Eindelijk kunnen we weer languit liggen zonder daarna op te staan met een dove reet. Nu is het tijd voor een nieuw kleed, een kleurtje op de muur, schilderijtjes… We komen er wel.

Nog een beetje woensdag 23 maart & donderdag 24 maart

Verder werkte ik die woensdag ook nog heel hard én kreeg ik de nieuwste repen Tony’s Chocolonely binnen. Dit is wel vrrrreselijk leuk aan foodblogger zijn hoor, haha. ’s Avonds at ik met Fiona, Nienke en Pascale. Weten jullie nog dat ik het woensdagavondritueel had met poké bowls met Ilona? Dat is dus sinds een paar maanden getransformeerd in een vaste eetavond met andere vriendinnen (sorry Ilona). Heel gezellig <3

Donderdag had ik een organisatiedag met mijn vaste baan. De hele dag volgden we workshops en deden we groepsactiviteiten, waaronder een pubquiz op een borrelboot, vet leuk. Daarna was ik he-le-maal kapot. Mensen zijn zo sociaal. Zo intens. Zo veel. En dat ligt niet aan die mensen hoor (helemaal niet, die heb je vaak ook nodig voor de sfeer) maar sinds ik hier werk, weet ik wel dat ik net een beetje meer intro- dan extravert ben.

Nog een beetje donderdag 24 maart & vrijdag 25 maart

Dus eenmaal thuis zat ik eerst ietwat tispy een uur uit te hijgen in de laatste zonnestralen voordat ik aan het avondeten kon beginnen. En dat avondeten was góéd: pasta (van die lekker grote dingen, rigatoni) met een geroosterde pompoensaus en allemaal nootjes. Echt iets om nog eens te maken (en dan op te foto te zetten en uit te werken ;).

Vrijdag was weer een pittige werkdag. Ik had veel te doen maar wilde ook van de zon genieten, dus ik schipperde een beetje tussen die twee verlangens.

Nog meer vrijdag 25 maart

Het liefst zou ik dan in de zon op een tuinset gaan hangen (althans, jij en ik weten allebei dat dat niet heel efficiënt is, maar oké) maar in onze achtertuin valt de zon net niet helemaal gunstig. Als het goed is, trekt dat richting de zomer wel weer een beetje bij maar het lekkerste plekje blijft wel aan de voorkant van het huis. Misschien dat we die schuur ook nog wel plat gaan gooien. IK wil in de zon, niet mijn fiets.

’s Avonds verwende ik mezelf met een old skool pizza salami uit de diepvries met rucola en truffelmayo. Mijn studententijd klassieker, wát een genot is dat. Ondertussen keek ik een paar afleveringen van de Avondshow van Arjen Lubach terug. Daarna ging ik nog naar een verjaardag van een vriendin, van wie ik haar nieuwe huis ook nog niet had gezien. Daar maakte ik het totaal niet laat want ik was kapot (en ik dronk niet, daar had ik ff geen trek in).

Zaterdag 26 maart

En zaterdag was ik mezelf daar eeuwig dankbaar voor want ik had zooooo’n chille dag. Topfit (als in: niet brak) en totaal genietend van de zon. Ik heb mezelf inmiddels omgedoopt tot tokkie van de buurt want ik zit dus echt úren op zo’n krukkie voor de deur met een bak koffie en een boek. Ik heb mezelf zelfs ingesmeerd terwijl ik er zat. Geef ik de bejaarden aan de overkant ook wat om te vertellen. Ook ultiem genieten: onderuitgezakt kijken hoe de rest van de wijk op zaterdag van de voetbalvelden naar de hockeyclub en vice versa fietst met hun kinderen. (Dat lijkt me echt vreselijk.) Die koffie was vandaag trouwens van Wakuli, daar kreeg ik een heel leuk perspakketje van met heel veel bonen, cups en zelfs een bonenmaler. Ik wil ergens nog een filterding scoren zodat ik die bonen ook kan proeven. Met de code BEAU50 krijg je als nieuwe klant 50% korting op de eerste 3 maanden van een abonnement 🙂

’s Middags ging ik, nadat ik de zonnebrand van me af had gedoucht (HALLO MAART?!), naar Berkel, waar ik uit eten ging met Maudy. We gingen naar Midas, in het centrum van het dorp, maar dat was niet zo’n succes. Wel lekker eten, maar de service was niet om over naar huis te schrijven en het sloot al raar vroeg. Het toetje aten we dus bij een andere tent, Ferro. We spreken elkaar niet meer zo vaak als jaren geleden maar het is a l t i j d leuk <3

Zondag 27 maart

Zondag ging ik rond de lunch weer richting Utrecht, waar ik meteen mijn krukje weer voor de deur plantte. Ondertussen zat ik hard te twijfelen: ga ik de was doen, ga ik sporten of ga ik mijn nieuwe pastamachine testen? Het werd dat laatste. En ik vond het ZO leuk om te doen! Ik moet er nog wel een beetje handigheid in vinden, want alle gemaakte fettuccine had ik over elkaar heen gehangen. Toen ik na een dikke 30 minuten draaien klaar was, was dat natuurlijk één klont geworden en kon ik weer opnieuw beginnen. Lesson learned: bestuiven met bloem. Ik maakte van een deel daarna meteen een lekkere maaltijd met restjes uit de koelkast. Het recept staat een keertje niet op mijn website, maar wél op Instagram: zie hier!

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten