Beau’s mei 2022 #1: klussen, KitchenAid en kunst

9 mei 2022 | Leven

Hallo mensen – was jullie week net zo lekker als die van mij? It was gooood. Ik zat voor het eerst in eeuwen weer in een lekkere workflow, omarmde iedere zonnestraal in de achtertuin, ging naar een museum, vierde de verjaardag van een vriendin in de Ping Pong Club, kluste me een ongeluk (en dat vond ik heel leuk!) en kreeg een freaking KitchenAid (!) cadeau. Lees mee!

Maandag 2 mei

Ik begin mijn fotodagboeken nooit zo heel denderend, maar goed: wiens maandag is dat wel? Want ook dit keer moet ik weer zeggen: ’s ochtends werkte ik op kantoor, ’s middags schreef ik thuis voor Keukenmeid.com. Tegen het einde van de middag kwam een vriendin even langs – die woont hier sinds kort in de buurt 🙂 Daarna dook ik de keuken in en maakte ik een meeeega lekkere risotto: met ‘nduja en ricotta. Lekker pittig, zoet en fris tegelijk. Hier vind je het recept!

Dinsdag 3 mei

Op dinsdag werkte ik op kantoor en zoals ik al zei: ik ging best lekker. Het is op het moment op een goeie manier druk: er is genoeg te doen maar het is niet too much. Tijdens de lunch toverde ik mijn eigen gerookte zeezout op tafel (zie een paar foto’s terug). Snobistisch, ik? Welnee. Na werk fietste ik door naar mijn voorleesadres. Die kinders vinden lezen (en voorgelezen worden) hartstikke leuk maar toch proberen ze me altijd nog in te zetten voor een ander projectje. Een spelletje ofzo, of een tekening.

Woensdag 4 mei

Woensdag werkte ik weer voor mezelf en ook dat ging lekker. Ik was al vroeg klaar (en had zelfs een beetje voorgewerkt) dus ging nog even sporten voordat mijn vriendinnen weer aanschoven. Een erg fijne traditie die we sinds een paar maanden hebben: woensdagavond eten we samen. Deze pasta met vodka viel weer heel goed in de smaak! Het recept deel ik van de week op Insta! Of eigenlijk, het is bijna helemaal dit recept van NSMBL/Gigi Hadid.

Donderdag 5 mei

Donderdag was een thuiswerkdag, die ik onderbrak voor een heerlijke lunch in de zon. Een beetje leftover pasta, paprika, verse kruiden, cottage cheese, olijfolie, gerookt zeezout, chilivlokken, zachtgekookt eitje. Klaarrrr. Ik overwoog na werktijd om nog even naar het Bevrijdingsdagfestival te gaan, het was zelfs best dichtbij, maar ik had er toch niet zo’n trek in. In plaats daarvan dronk ik een biertje op het terras bij Tivoli (niet doen: HEEL duur) met Keylee. Daarna pikte ik Joran en een paar diepvriespizza’s op op het station en fietste ik weer naar huis. Call it a day.

Vrijdag 6 mei

Vrijdag was heer-lijk. Het was zo’n dag waarop ik even HEEL blij was om zzp’er te zijn. Ik had een beetje voorgewerkt, had niks urgents op mijn to-dolijstje staan én de zon scheen hard. Oftewel: ik hield mijn laptop lekker een dagje dicht en ging wat leuks doen met mezelf. Stop #1 was bij het Centraal Museum, die gerenoveerd wordt. En een andere collectie werd vernieuwd, dus uiteindelijk waren er maar 2 exposities geopend, waar ik met een halfuurtje wel doorheen was. Overigens betaal je op dit moment ook maar 1 euro – dan weet je dat. Was wel leuk, niet speciaal. Daarna at ik appeltaart op het terras bij De Poort. Thuis zette ik een stoel in de zon in de tuin en was ik de hele middag en avond een beetje aan het aankloten in de zon, in de keuken, met een boek, met Instagram, met een podcast, met mijn pastamachine. Helemaal geweldig dit.

De prachtige pasta met rucolapesto komt ook nog op Insta 🙂 Oja en ’s avonds was ook top: ik keek Sex and the City, at Ben & Jerry’s en sleutelde ondertussen een beetje aan dit kastje. Het is het allersimpelste, allerskeerste kastje van IKEA (in februari al gescoord via Facebook Marketplace) en daarom perfect knutselmateriaal voor iemand zoals ik. Dat wil zeggen: iemand die creatief zijn leuk vind, niet heel handig is met gereedschap maar dat wél wil worden. Ik wil er een mooi kastje met pootjes van maken, donkerblauw met gouden accenten. Ik denk dat het heel mooi wordt!

Zaterdag 7 mei en zondag 8 mei

Zaterdagochtend ging ik sporten en daarna fietste ik meteen naar de Praxis voor die ‘gouden accenten’. Had er he-le-maal zin in! De hele middag heb ik in de tuin staan zagen, schuren en boren en tot nu toe ziet het er écht boven verwachting goed uit. Natuurlijk deel ik het resultaat als ‘ie klaar is, maar dat kan nog wel even duren 😉 Het houdt me van de straat.

Na een snelle douche, fietste ik naar Ilona om daar met haar + wat vriendinnen haar verjaardag te vieren. We borrelden in de tuin en speelden later tafeltennis bij de Ping Pong Club. Altijd leuk, daar.

Zondagochtend ging ik weer sporten (erg knap van mij, I know, maar laat je niet misleiden hoor want ik ging vandaag en gisteren +- 35 minuten per keer, dus het is ook weer niet zó indrukwekkend). Daarna stonden Jorans ouders op de stoep en maakte ik lekkere broodjes carpaccio voor ons. En dat was wel het minste wat ik kon doen want HALLO kijk even wat ze meenamen als verlaat house warming cadeau?! Een KitchenAid – zo vet! Ik heb de kleur zelf uitgezocht en ja, ik weet dat het een beetje vloekt met die oranje muur maar dit zijn apparaten voor het leven hè. (En eigenlijk vind ik het ook best kunnen, staat gezellig!) Ik ben er heel blij mee! Dit ding gaat van de zomer sowieso overuren draaien voor borrelbroodjes en pizzadeeg <3

’s Middags kreeg ik het op m’n heupen en maakte ik de keuken en woonkamer helemaal netjes, ruimde ik bergen schone was op en draaide ik 4 nieuwe wasjes. En daar kan ik ook gewoon goed van genieten op zondagen. ’s Avonds bestelden we Indiaas bij Namaskar – een van mijn favoriete plekken om eten te bestellen in Utrecht (klik hier voor al mijn favo’s!).

 

Nou, dat was ‘m weer! Tot de volgende!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten