Beau’s mei 2022 #3: boeken, baby en boter

23 mei 2022 | Leven

Hallo lieve lezers! Welkom bij een nieuw fotodagboek, leuk dat je weer meeleest <3 Vorige week had ik lekker veel tijd voor me, myself and I. Ik wandelde, sportte drie keer, las veel, kookte een paar keer uitgebreid, knutselde, keek tv en ontspande. (En kon óók nog een paar factuurtjes sturen, niiiiice!)

Maandag 16 mei en dinsdag 17 mei

Nou, let me think, wat deed ik maandag? ’s Ochtends werkte ik op kantoor, ’s middags werkte ik thuis voor Keukenmeid. Tijdens de lunch ging ik ook nog even heen en weer naar de winkel waar ik deze supermooie lange jurk kocht, want die bleek na één 30 graden-wasje flink gekrompen te zijn. Heel raar, maar heb ik wel een nieuwe gekregen (waarvan ik nu gewoon weet dat ik ‘m met de hand moet doen) (dat ding gaat dus nooit gewassen worden haha). ’s Avonds sportte ik en at ik quinoa met gegrilde groenten en halloumi #fitlife. Komt nog online!

Dinsdag was ook niet erg spannend: ik werkte op kantoor en ging daarna naar mijn voorleeskinders. ’s Avonds hing ik op de bank met Sex And The City en waterijsjes.

Woensdag 18 mei

Woensdag was heel lekker. Ik was goed productief maar had het tegelijkertijd niet superdruk, waardoor ik genoeg tijd had voor een lange wandeling in het zonnetje. Ik liep door een park in de buurt waar ik zo alleen in de stilte was, dat ik het eng vond. Als in: op m’n hoede voor engerds in de bosjes en daarom liep ik met mijn podcast op heel laag volume. Op klaarlichte dag. Stom hè? Ben echt benieuwd of ik hier ooit overheen groei.

Op de terugweg haalde ik een ijsje (uit eigen vriezer) en liep ik door naar de bibliotheek voor een stapel nieuwe boeken. Ik ben inmiddels bijna klaar met de tweede van boven en die is… sappig. ’s Avonds fabriceerde ik deze superrrrrgoeie pasta met witte wijnsaus en kastanjechampignons. Komt ook snel online! Daarna stond Keylee voor de deur voor een kop thee in de tuin. Gezellig <3

Donderdag 19 mei

Donderdag was minder mooi weer, maar gelukkig kwam ik er met een dag thuiswerken goed vanaf. Heb een paar keer gecheckt of de zolder droog blijft en of alle kozijnen wel waterdicht zijn. Vertrouw dit huis nog net niet helemaal, haha. ’s Avonds ging ik sporten en maakte ik lekkere noedels met garnalen en wokkomkommer. Erg lekker! En ook dít recept komt binnenkort online 🙂 Het recept voor het toetje geef ik je nu meteen gratis en voor niets: half bakje magere kwark, handje aardbeien, witte vlokken (als je plaatselijk supermarkt dit verkoopt ben je erg lucky) en een lepeltje speculoos.

Vrijdag 20 mei

Ook vrijdag had ik het niet megadruk. Wat ik wél had? Heel. veel. zin in koekjes. En zin om die KitchenAid weer te gebruiken. Ik gebruikte een recept voor chocolate chip cookies uit het boek Zoet Deeg (van Claudia, was bij haar boekpresentatie vorig jaar!) en gaf daar mijn eigen draai aan. Ik gebruikte andere chocolade, bruinde de boter niet en voegde chips toe. Yes, verkruimelde naturelchipjes. Als ik zo vrij mag zijn: dat was een geniale toevoeging! Tussendoor werkte ik een beetje en ’s middags dook ik alweer de keuken in voor uitgebreide cookings. Ik maakte vegan rendang van jackfruit en die was weer héérlijk. Ik gebruikte min of meer dit recept van Allerhande. De naan erbij maakte ik ook met de KitchenAid <3 Zo blij mee 🙂

’s Avonds kwamen wat vrienden van Joran langs en dat was heel gezellig!

Zaterdag 21 mei en zondag 22 mei

Zaterdag was weer een fijne in-huis-aankloot-dag. Mijn lievelings. Ik maakte schoon, schuurde en verfde dat kastje waar ik laatst al mee bezig was en reed tegen het einde van de middag met Joran naar Berkel. Naar mijn ouders, waar we een biertje dronken. Vervolgens namen we de trein naar Rotterdam waar we met Jorans fam aten bij Le Nord. Errrrg (casual) fancy, heel lekker en mét goeie reden: Joran wordt oom en ik dus tante! Dat wisten we al een tijdje hoor (mag jij raden in welk fotodagboek ik dat nieuws kreeg 🙂 ) maar deze avond hoorden we of het een jongetje of meisje wordt. Zo leuk <3

Zondag was weer zo’n lekkere dag in en en rondom huis. Ik ging sporten, wandelde met Ilona en Keylee bij de Munt, gaf dat kastje nog een laagje extra, las heel veel in een van de boeken die ik van de week al haalde, wandelde nóg meer met Joran en sloot de dag met ‘m af met een borrelplank. Zo’ndag.

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten