Beau’s mei 2022 #4: concert, Carrie en lekker crafty

30 mei 2022 | Leven

Hello lezers! Oef ja, wat zal ik eens zeggen over afgelopen week? Het was kalmpjes. Met vlagen saai. Overwegend comfortabel en relaxed. Maar mét een mooie sociale uitschieter op de vrijdagavond: een etentje en een concert! Bovendien was dit een week met heel weinig gevoel voor mooie foto’s – u bent gewaarschuwd. Lees gezellig mee! 🙂

Maandag 23 mei

Na een ochtendje werken op kantoor, dook ik ’s middags thuis weer de keuken in voor een recept voor een opdrachtgever. Het was echt héérlijk en het komt heel binnenkort online 🙂 Ook verzamelde ik tips voor het verjagen van katten. Deze (oké stiekem best schattige) poezen zien onze tuin als één grote kattenbak en dat is naast vreselijk goor, ook gewoon vervelend want ik ben allergisch voor die beesten. En ik wil het gewoon niet hebben. Wegwezen. De tips die ik van volgers kreeg, gingen van ‘koop een supersoaker’ tot ‘bespreek het met de eigenaar van de kat’ en ik ben een beetje in het midden gaan zitten. Ik heb een paar keer een glas water (… de inhoud) naar ze gegooid en het lijkt erop dat ze het daarmee al snel hebben afgeleerd :thumbs: I’ll keep you updated.

’s Avonds kwam er een pakketje van & Other Stories binnen, waar ik een aantal mooie jurken had besteld. Deze zwarte heb ik uiteindelijk teruggestuurd (zat wel mooi, maar niet mooi genoeg) maar ik heb wel een hele mooie, dromerige blauwe jurk gehouden. Als het weer een beetje meezit, zie je die vast snel terug in een dagboek 😉 Ook las ik die avond het boek ‘Onvoorwaardelijk’ van Colleen Hoover uit. Dit schreef ik erover op Insta:

“Vreselijk en heerlijk tegelijk. Puberale verliefdheid met overdreven Amerikaanse grootsheid beschreven. Pijnlijk slecht vertaald vanuit het Engels. Een Fifty Shades light versie. Totaal niet literair. Personages met extreem weinig diepgang. Maarrr ook hét boek om in een weekendje ff achterover te gieten en er nog keihard van te genieten ook. Ondanks dit alles raad ik ‘m wel aan, haha, maar op eigen risico.”

Dus. Zelf weten.

Dinsdag 24 mei

Dinsdag werkte ik op kantoor (erg hard, zoals je ziet) en toen ik daarna naar mijn voorleeskinders wilde gaan, werd ik vanwege omstandigheden afgebeld. Was eigenlijk he-le-maal niet erg, want nu kon ik met mijn broertje mee naar Berkel. Hij was die dag toevallig in Utrecht én jarig, dus samen reden we naar onze ouders om daar spontaan zijn 24e verjaardag met z’n allen te vieren met een bord asperges. Heel gezellig <3 ’s Avonds ging ik met de trein weer terug naar Utrecht. Op dit soort momenten ben ik aan de ene kant altijd een beetje verdrietig over het feit dat ik ‘zo ver’ ben gaan wonen, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat dit soort afstanden nog te overzien zijn. 40 minuten van deur tot deur (met de auto dan) is niet om de hoek, maar ook dichtbij genoeg voor spontaniteit, heb ik besloten.

Woensdag 25 mei

Woensdag werkte ik thuis en deze foto van mijn lunch, een wrap met ei, spinazie, brie en honing-mosterdsaus, was de enige die ik die dag maakte. Na werk sportte ik, maar verder heb ik geeeeen idee meer wat ik deed.

Donderdag 26 mei

Donderdag was ook een rare (werk)dag). Het was Hemelvaartsdag maar ik besloot toch voor beide banen (loondienst en freelance) een beetje werk te verzetten. Ook ging ik naar Coolblue om daar HEEL lang in de rij te wachten op een medewerker die mijn ‘kapotte’ Airpods met een wattenstaafje en wat alcohol repareerde – haha. Daarna scoorde ik wat ingrediënten voor een knutselproject. Ik knoeide deze week namelijk heel fanatiek aan een zogenaamd textured art project. Toen ik het zag op Insta wist ik meteen: dit wil ik. En ik wist ook meteen dat ik dit prrrrima zelf kon maken en dat ik dat zelfs nog leuker zou vinden ook. Op internet las ik dat dit project wel moest lukken met een mengsel van 1 deel witte acrylverf met 2 delen talkpoeder en een half deel knutsellijm. De dikke pasta smeerde ik uit op canvas en daar trok ik grove lijnen in die ik daarna inkleurde met verf. Wat een fantastisch heerlijk project was dit. Hier hou ik echt van <3 En het resultaat op dit kleine doekje vind ik al zó vet!

’s Avonds maakte ik een salade die ik ook meteen deelde op Insta – zie hier!

Vrijdag 27 mei

Ook vrijdag werkte ik nog een paar uur. Daarna ging ik sporten en maakte ik me klaar voor een avondje uit. Ik ging namelijk voor het eerst in 100 jaar naar een concert! De laatste keer was denk ik in 2015, toen ik naar Florence + The Machine ging. Niet normaal toch?! Froukje (de artiest) was the woman die mij en Pascale (mijn vriendin) naar een concertzaal wist te slepen en het was ook wel echt heel vet hoor. De muziek was Froukje doet me zo denken aan de eeuwige lockdowns van de afgelopen jaren – ik heb toen zó veel naar haar geluisterd. Bizar goeie artiest. Echt. En ik kon alles woord voor woord meezingen, maar daar was ik die avond iets te zelfbewust voor dus dat deed ik niet uitbundig. Voordat we ons naar Tivoli, daar trad ze op, begaven, aten we bij FAK. Dat French-Asian restaurant stond al een paar jaar op mijn lijstje, maar ik was er tot dan toe nog niet geweest. We bestelden er allemaal losse hapjes en hoewel ik het eten niet echt geweldig goed vond, zou ik het wel aanraden voor zo’n avond als deze. Het is een vrolijke, kleurige plek op een goeie locatie, met originele hapjes en het personeel vond ik verrassend vriendelijk. Na het concert dronken we nog wat bij Bunk maar we (vooral ik) waren helemaal gesloopt. Net na middernacht kroop dit partybeest alweer onder de wol. Maar het was wel een hele gezellige avond <3

Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei

Zaterdag was ik een tikkie brak (3 wijn en 1 biertje van de tap is grensoverschrijdend, blijkbaar). Ik ging naar de kringloop om een lelijk oud schilderij te kopen waar ik mijn structured art op kon botvieren. En ik vond een perféct slachtoffer: deze supergrote gouden lijst. De glasplaat sloopte ik eruit en de bloemetjes verfde ik direct over met die dikke pasta. Daarna wandelde ik een flink stuk met een buurmeisje van vroeger die nu, in Utrecht, weer in de buurt woont. Heel gezellig! ’s Avonds keek ik veel tv (zit midden in het re-watchen van Sex And The City en ik geniet daar intens van), at ik pizza en werkte ik aan dat schilderij. Ook deze lijntjes ga ik nog inkleuren (maar ik blijf er wel netjes tussen) en het resultaat ga ik uiteraard nog delen 🙂

Zondag had ik veel plannen die één voor één geannuleerd werden. Jammer, maar stiekem ook best wel relaxed. Ik knutselde, wandelde, keek tv, las een boek, was lui. Je kent het wel.

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten