Beau’s mei 2023 #1: boules, bank en boekhouder

8 mei 2023 | Leven

Hallo mensen, je favo blogger hier. Die met die spannende verhalen en spectaculaire foto’s, je weet wel. Nee, echt boeiend was afgelopen week niet. Ik heb het rustig qua werk (hoe anders was dat twee maanden geleden nog) en dat zit me niet helemaal lekker. Ik heb het liever net een beetje te druk, dat is veel beter voor mijn motivatie. Bovendien: je gaat op zo’n stil moment toch twijfelen aan je eigen kunnen, je toekomstbestendigheid (hallo AI), je wensen, alles. Ondertussen kan ik de boel ook best relativeren, maar goed, ja: ook dit hoort erbij als zzp’er. Terug naar afgelopen week: er werden zonnepanelen gelegd (zo volwassen dit), ik kocht een lekkere loungebank voor in de tuin, speelde een potje jeu de boules en dineerde studentikoos met de eetclub.

Maandag 1 mei

We beginnen het dagboek met een heuglijke dag! Vandaag werden namelijk zonnepanelen gelegd op ons dak. Een kleine twee maanden geleden vroegen we een offerte aan bij Zonnepanelen Haarlem en nu liggen ze er dus. Functionerend en al. Is vrij uniek in de zonnepanelenwereld, hoor ik van iedereen om me heen. De gasten die ze kwamen leggen waren ook hartstikke netjes en gezellig, dus we zijn zeker over ze te spreken. #nosponjustfan

Terwijl zij op het dak stonden, werkte ik binnen aan wat blogs en aan Keukenmeid-randzaken. ’s Avonds maakte ik op gevoel een hele smakelijke gele curry met passievrucht. Het recept deel ik binnenkort!

Dinsdag 2 mei

Dinsdagochtend werkte ik vanuit huis en na de lunch wandelde ik naar de Utrechtse Boekenbar, waar ik het boek ‘Maak me eendimensionaal’ kocht. Dat is het eerste boek dat we met de leesclub gaan bespreken, zin in! Daarna wandelde ik meteen door naar Kaffeetaria waar ik, onder het genot van een cappu, werkte aan blogs over eten (voor een foodblogplatform) en aan teksten over jongerenparticipatie, voor in een online toolkit van een grote organisatie. Heerlijk, die afwisseling. ’s Avonds stond deze lenterisotto met prei en citroenricotta op het menu!

Woensdag 3 mei

Mijn woensdag begon dit keer al vroeg. Om 7 uur had ik namelijk afgesproken met Eline (mijn huisgenoot in Griekenland, jaren geleden), bij een les hot yoga. Ik vond mezelf geheel onterecht (!!!) heel zielig dat ik zo vroeg al in actie moest komen maar het was uiteindelijk heerlijk. Om 8 uur hadden we al een uur gesport en praatten we bij op een bankje in de zon, met een kop koffie. De rest van de dag werkte ik vanuit huis, samen met Ilona. En ook met haar dronk ik koffie op een stoeltje in de zon 😉 Die avond kwamen Nienke en Fiona (wat een sociale dag dit, jeetje!) een superlekkere pasta met dadelsaus en burrata bij me eten.

Donderdag 4 mei

Vandaag had ik wel weer een lekkere werkdag. ’s Ochtends videobelde ik met een VA (= virtual assistent) die mij gaat helpen met mijn boekhouding. Ik ga niet alles uit handen geven (dat wil ik ook niet) maar ik heb wel ff wat support nodig. Want al doe ik nog zo m’n best: ik fuck altijd wel weer iets op. Heel irritant. Verder schreef ik vandaag voor opdrachtgevers en maakte ik kennis met iemand voor een misschien-wel-nieuwe opdracht. ’s Avonds at ik samen met de eetclub, met als thema: studenten. We zijn na een paar jaar nog maar met een klein clubje over (er zijn er een paar verhuisd naar ver) en staan open voor nieuwe leden 😉 Dit is dus een stille vacature voor nieuwe 27- tot 33-jarige Utrechtse kookfanaten en (vooral) eetliefhebbers. Stuur me even een DM op Instagram als dit je wat lijkt!

Als voorafje hadden we gevulde paddenstoelen met kruidenkaas en geraspte kaas, als hoofdgerecht vegetarische Turkse pizza’s (ongeveer naar dit recept, maar niet helemaal, ik deel het recept binnenkort nog wel eens!) en als toetje crumble met rood fruit. Was weer een hele fijne avond <3

Vrijdag 5 mei

Vrijdag was echt troosteloos. Wel Bevrijdingsdag (hoera!) maar verder alleen maar gevuld met regen. ’s Ochtends werkte ik, maar rond lunchtijd was ik al wel klaar. Ik sprak daarom af met Ilona en Lieke om samen te gaan lunchen bij De Zware Jongens. Daar was het alleen gigannnntisch druk vanwege een braderie in de wijk, dus het was één chaotische, klamme (want regen) bende binnen met lauwe patat. Dit schijnt normaal wel echt een goede tent te zijn dus ik geef ze het voordeel van de twijfel. Tegen het einde van de middag reed ik naar mijn ouders om daar te eten. Gewoon zomaar, gezellie.

Zaterdag 6 mei

Zaterdag was een lekker productieve weekenddag. ’s Ochtends scoorden Joran en ik een tuinset bij de IKEA. Ik dacht dat we alleen even gingen proefzitten, maar de set zat in compacte dozen dus we konden ‘m ook meteen meenemen in de auto! Ik vind de IKEA altijd het hele rondje, van horeca tot magazijn (correctie, tot hotdog) waard maar mijn shopgenoot niet, dus het werd een snel bezoek met alle afsnijroutes. We gooiden de dozen thuis af en reden meteen door naar een tegelshowroom in Culemborg, om te kijken of daar wat moois lag voor onze tuin. Ik dénk dat we voor die hierboven gaan, die zijn niet te duur en hebben wel de warme tint en niet te keurige randjes die ik zoek. (Maar eigenlijk heb ik geen idee waar ik het over heb.)

’s Middags ging ik meteen in de weer met de heg die het lekkerste plekje van de tuin bezet hield. Daar wilden we dus juist de tuinset hebben staan. Het is niet he-le-maal gelukt (ik kreeg de wortels niet uit de grond) maar als tijdelijke oplossing: prima. Binnenkort pakken we het serieuzer aan. Ook maakte ik een begin met de set zelf en dat was nog best een opgave. Niet ingewikkeld, maar wel veel werk. ’s Avonds borrelde ik bij Ilona thuis om haar verjaardag en nieuwe huis te vieren. We deden ook nog een potje jeu de boules bij Jeu, daar was ik al langggg niet geweest maar ik vind het nog steeds een leuk uitje. Gezellige avond!

Zondag 7 mei

Ook zondag was ik druk bezig met de tuin. De tuinset: mooi, netjes, zit lekker, prima formaat. De opstelling: ziet er niet uit, maar is met die latjes en tegels eronder nog net stabiel. Ook dit regelen we binnenkort wel, haha. In ieder geval kan ik nu lekker in de tuin zitten, blij!!! Het is trouwens de Nämmarö met Duvholmen/Frösön kussens, mocht je ook nog een loungeset zoeken. Tussen het monteren door gingen we nog even op familiebezoek in Pijnacker. Best een lekker weekend zo.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten