Beau’s mei 2023 #2: songfestival, sushi en schaduw

15 mei 2023 | Leven

Hallooo daar zijn we weer! In dit fotodagboek praat ik je bij over mijn tweede week van mei. Ik had het nog steeds niet erg druk op werkgebied, maar sociaal en culinair gezien ben ik helemaal bevredigd. Ik genoot optimaal van mijn nieuwe tuinset, at pizza en keek het songfestival met oud-collega’s, werkte twee ochtenden buiten de deur, kreeg mijn schoonzus + neefje op visite en experimenteerde het een en ander in de keuken. Lees mee!

Maandag 8 mei

Deze dag stond, tussen wat kleine werkgerelateerde to do’s door, in het teken van een tijdelijke interimopdracht. Ik was heel enthousiast en zag mezelf al helemaal in dat team werken (en ik paste, vond ik, ook perfect bij de opdracht) maar helaas werd het ‘m niet. Jammer! Verder werkte ik veel aan mijn blog, wandelde ik en lunchte ik met restjes aardappel en broccoli. ’s Avonds maakte ik gebakken gnocchi met een saus van erwten en crème fraîche en raapstelenpesto. Het ziet eruit als een prutje, maar de smaak was top.

Dinsdag 9 mei

Dinsdagochtend begon ik met een halfuurtje yoga (gewoon op zolder dit keer) en daarna werkte ik aan SEO-blogs voor een opdrachtgever. ’s Avonds at ik weer eens gezellig met mijn oude communicatieteam <3 We spraken (weer) af bij Pizza Beppe en ik ging (ook weer) voor de pizza met truffel. Echt. Die is fantastisch. Deze zaak staat niet voor niets in mijn top 10 met restaurants in Utrecht 😉 Daarna keken we de eerste halve finale van het songfestival en zagen we Nederland afdruipen. Mocht de pret niet drukken (en zagen we allemaal wel aankomen, hè).

Woensdag 10 en donderdag 11 mei

Op woensdag ff heel weinig zin in alles. Ik begon weer met yoga (dan had ik in ieder geval iets nuttigs gedaan) en werkte verder met Ilona op traaaag tempo aan wat werkdingen. ’s Avonds schoof ik aan bij Fiona thuis, samen met Pascale. Dit blijft mijn favoriete traditie.

Ook donderdag begon ik met yoga (haha ja echt) en daarna werkte ik met Fiona bij Kaffeetaria. Dat doet me altijd goed! En deze tosti met kimchi ging er ook wel goed in. Later die dag knutselde ik een heerlijke pizza met gele bietjes in elkaar. Ik topte ‘m af met een secret ingredient… het recept deel ik binnenkort 😉

Vrijdag 12 mei

Vrijdagochtend begon ik met een belafspraak over een mogelijke nieuwe schrijfopdracht. Maarrr het was ook vrijdag dus: samenwerkdag met Lieke. Dit keer streken we neer bij Café Keet. Eerst hardwerkend binnen, daarna in-de-zon-lezend buiten. Eenmaal thuis zette ik dat voort in de laatste zonnestralen in de tuin. Verder zag het ernaar uit dat ik een eenzame avond voor de tv ging beleven, dus ik trakteerde mezelf op zelfgemaakte vega sushi met radijs, ei, mango en paprika. Gelukkig had ik tóch ineens plannen: mijn schoonzus en haar zoon, mijn neefje (die echt de schattigste ooit is, zeg nou zelf), kwamen langs. Heel gezellig <3

Zaterdag 13 mei

Joran was een weekend weg met werk dus ik had het rijk voor mij alleen. (Wat ik niet per se genieten vind want ik ben al zo vaak in m’n eentje, haha…) Hoe dan ook: ik begon mijn weekend met een uurtje in de sportschool en daarna kroop ik weer op de loungebank met mijn boek, klaar om de hele dag he-le-maal niks uit te voeren. In de zon was het al snel te heet dus ik creëerde een schaduwhoekje met een hoeslaken en de kliko, haha. Does the trick. Ik heb inmiddels een tarp besteld 😉

Het voedseldrieluik toegelicht:
1: een simpele tomatensalade met veel tomaat, kappertjes, balsamicosiroop, framboosazijn, basilicumolie, gerookt zeezout en peper. Kan uiteraard ook zonder die -siroop, framboos-, basilicum- en gerookt-. I like it nou eenmaal fancy.
2: zelfgemaakte mayonaise (had ik volgens mij nog nooit gedaan!) met olijfolie en gekonfijte citroen. Héél lekker!
3: die mayo bij geroosterde aardpeer met dille en overdreven veel erwten.

Later die avond kwam Lieke langs om samen de finale van het songfestival te kijken. Was weer genietennnnn.

Zondag 14 mei

De volgende dag sliep ik uit, popte ik het eerste hooikoortspilletje van het seizoen (bij mij zijn het grassen die irriteren, meestal tussen half mei-half juni) en haalde ik met Keylee een ijskoffie bij Koffie Leute. ’s Middags hing ik weer in de zon (nou ja, schaduw) met een boek. Wat een ontspanning, dit weekend. Klaar voor weer een nieuwe week!

Byeee, tot de volgende.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten