Beau’s mei 2023 #3: prison, poepzakjes en paddenstoelen

22 mei 2023 | Leven

Morning! Terwijl ik een laag zelfbruiner laat intrekken, praat ik jullie deze maandagochtend weer bij over mijn afgelopen week. Dat was weer een leuke! Een aantal hoogtepunten: een avondje prison escape met vrienden, een hele dag een heel lief hondje over de vloer (er liggen hier en daar nog wat haren als aandenken), twee uitgelezen boeken, veel nieuwe recepten (coming!) en een dag varen met schoonfamilie. Let’s go!

Maandag 15 mei

De week hiervoor zat ik er work wise niet heel lekker in, maar deze week ging het gelukkig weer wat beter! Ik begon de maandagochtend met een gloednieuwe agenda (/notitieboekje) en heb de hele dag heel lekker gewerkt aan van alles en nog wat. ’s Avonds maakte ik gado gado voor mij, Joran en Janny. Janny = een oudere vrouw in de buurt die ik iedere maandag en dinsdag eten breng. Dit rommelige maaltje viel goed in de smaak, zei ze!

De rest van de avond hing ik op de bank om onderstaand boek (Maak me eendimensionaal) uit te lezen. Dit is het eerste boek dat we binnenkort bespreken met de leesclub maar ik vond er ook zelf alvast wat van op the gram:

“In Korea is ‘ie heel populair maar ik snap niet echt waarom. Misschien dat het thema (eenzaamheid, queer zijn, je verzetten tegen gelovige ouders) in NL iets minder baanbrekend is? De manier waarop het verhaal wordt verteld vond ik wat omslachtig en met vlagen had het diepgang. Wel vond ik het soepel lezen en vond ik het een heel leuk ‘kijkje’ in het Koreaanse leven geven. Maar – grote maar – het einde voelt afgeraffeld en een beetje ‘oja ik moet nog ff terugkomen op de cliffhanger in hoofdstuk 1, hold my beer’.’

Ik gaf het 3 van de 5 sterren op Goodreads.

Dinsdag 16 mei

Dinsdagochtend werd ik vroeg (= 6 uur) wakker en kon ik niet meer slapen, dus ik ging voor de verandering weer eens voor een vroege ochtendwandeling. Tijdens corona deed ik dat iedere ochtend (maar goed, deden we dat niet allemaal?) maar de laatste tijd zo’n beetje nooit meer. Maar het was wel echt nog heerlijk stil (en koud!), dus wie weet ga ik mezelf wel weer vaker een schop onder m’n reet geven.

De rest van de dinsdag werkte ik aan nieuwe recepten in samenwerking en ‘gewoon’ voor Keukenmeid. Ik filmde en fotografeerde ze een keer in direct zonlicht, ziet er wel extra fresh en zomers uit dan namelijk. Hierboven twee voorproefjes! Aan het einde van de middag ging ik nog even sporten.

Woensdag 17 mei

Woensdag werkten Keylee en Ilona bij mij. Tussen de belletjes en deadlines door hingen we in de zon (nog steeds zo blij met m’n tuinset!) met ijskoffie. Zo gezellig <3 Oh, en ik ontdekte vandaag ook dat de oesterzwammen die ik aan het kweken ben nu echt heellll hard groeien. Bekijk eerst ff die foto hierboven en daarna die een stuk hieronder, waar dus maar een paar dagen tussen zat. Niet normaal toch?!

Woensdagavond kwam Fiona eten. Bij de dips met brood dronken we dit bubbelige kombucha-achtige drankje van Batu (gekregen). Met watermeloen- en komkommersmaak en parels. Dat laatste had van mij niet gehoeven maar het geheel was lekker fris!

Donderdag 18 mei

Donderdag stond al weken (wat zeg ik: maanden) gemarkeerd in mijn agenda, want vandaag had ik een hele dag een oppashondje in huis. Bo, heet ze, haha. Ik kwam met haar baasje in contact via Hondjeuitlaten.nl en een paar maanden geleden maakten we al eens kennis. Dat ging goed, dus vandaag zorgde ik voor Bo zodat zij een dag op pad kon met de kinders. ’s Ochtends was het allemaal een beetje spannend en wennen voor d’r (Bo, dus) maar ’s middags hebben we een groot stuk gewandeld door het park (waar ik sowieso wel eens loop maar met hond is dat natuurlijk 1000x leuker) en lekker in de tuin liggen chillen. Heel gezellig <3 En ja, dit smaakt absoluut naar meer 😉

Oh, dat bordje op de foto: tomatenrisotto met ‘nduja, ricotta en basilicum. Erg lekker!

Vrijdag 19 mei

Vrijdagochtend begon ik met een lesje hot yoga en daarna werkte en lunchte ik met Lieke bij Møs. Een long lost friend van me bleek daar (weer) te werken dus dat was gezellig bijpraten! Al vroeg in de middag hielden we het voor gezien, want ik had krampen en had alleen maar zin om onderuit te hangen met een luisterboek (daarover later meer). Het schaduwdoek in de tuin hing er een beetje geïmproviseerd bij (heb nog geen haken geboord) maar het deed z’n werk.

’s Avonds ging ik iets heel leuks doen met Joran en een bevriend stel (ik heb dit nog nooit gezegd, laat staan geschreven, haha). Aan de rand van Utrecht, bij de Kartfabrique, speelden we prison escape: een soort escape room meets Mario Party meets Ballorig, waarbij je in een tijdsbestek in zo’n 40 kamers in korte tijd korte spellen of uitdagingen speelt en zo veel mogelijk punten moet verzamelen. Was echt heel leuk! Tip! (Wel erg ver fietsen. En we hadden nog tegenwind ook.)

Zaterdag 20 mei

Nou, het weekend ging al goed van start maar ook zaterdag stond er iets heel leuks op de planning! Jorans vader en ooms hebben een bootje liggen in Delft, en daar gingen we vandaag een dag mee varen. Eerst lekker rustig door de idyllische grachten van Schipluiden en Vlaardingen, daarna op de ruige golven van de Maas, tussen de containerschepen en cruises. En ze vonden het gek dat ik dat spannend vond. Ja doei. Nee maar zonder dollen, het was echt een hele leuke dag op het water. Heb genoten!

Zondag 21 mei

Ik was vandaag een beetje hangerig, maar dat was eigenlijk ook wel prima. Ik las bijna in één dag dit hele boek, Achter de façade, uit en daar ben ik best wel over te spreken. De schrijfstijl en het type roman, met een vleugje thriller, deden me denken aan die van Saskia Noort. Hou ik wel van. Het verhaal zat goed in elkaar, las lekker vlot weg en had verrassende wendingen. Ik gaf ‘m 4 sterren!

Ook kwamen vandaag deze frisse nieuwe schoenen binnen – ik kon wel een nieuw paar gebruiken. Leuk zijn ze, toch? 🙂

Nou, dat was ‘m weer. Meer heb ik niet te vertellen. Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten