Beau’s mei 2023 #4: mediameiden, modder en mensenmassa

29 mei 2023 | Leven

Het is weer maandag en dat betekent: tijd om terug te blikken. Eens ff zien wat ik de afgelopen week ook alweer allemaal heb gedaan en hoe (niet) leuk dat was. (Echt, ik kan iedereen een, al dan niet online, dagboek aanraden.) Ik sta aan de voorochtend van een méga drukke week met heel veel leuke en grote dingen, dus stilstaan en terugkijken is ook wel ff goed toch? #BreatheInBreatheOut Oké, goed, in dit fotodagboek: een theatervoorstelling, bliksembezoek aan foodfestival Trek, en de handen in de klei (nou ja, kiezels).

Maandag 22 mei

Deze zonnige maandag werkte ik zoals altijd vanuit huis. Maar ook vanuit de tuin, want het was heerlijk weer en aan de picknicktafel zit ik dan hartstikke prima met laptop. Ik was lekker productief: ik schreef mijn fotodagboek, werkte een recept uit, beantwoordde mails, deed mijn urenadministratie, zette blogs over van mijn oude schrijfwijze naar het nieuwe format en deed zoekwoordenonderzoek voor landingspagina’s voor een opdrachtgever. ’s Avonds maakte ik auberginecurry met granaatappelraita, naar mijn eigen recept.

Ik was vandaag verder een little bit gestrest over het hele tuingebeuren. De stenen moesten nog besteld worden (maar wanneer laat je die komen, wanneer heb je tijd om een pallet stenen hoopje voor hoopje te verplaatsen?), de vlonder die ik op het oog had, had toch net iets te negatieve recensies (dus ik moest op zoek naar een nieuwe, maar die wil je ook eerst ff in het echt zien) en er moest een container komen voor de kiezels (maar mag dat zomaar op een parkeerplek staan, moet ik een vergunning aanvragen of bij buren aanbellen of of of?). En nog veel meer van dat soort kwesties. Kortom: ingewikkeld gedoe. En daar was ik ff klaar mee. Deze avond kon ik in ieder geval ‘stenen bestellen’ afvinken.

Dinsdag 23 mei

Ook dinsdag was ik hier nog (iets te) veel mee bezig tussen het werken door. Eindstand: de container was besteld en ik weer een beetje gekalmeerd. Nog wel iets leuks aan deze dag: een vriendin zat een paar dagen zonder huis (minder leuk voor haar) en logeerde daarom bij ons op zolder. Daar hebben we een extra bed staan en dat is zo handig op dit soort momenten. Ik ben nog elke dag (echt!) zo uitzinnig blij met dit huis. Mag ook wel, als je weet wat we betaald hebben. Huizenmarkt voorjaar ’21, ach ja.

Woensdag 24 mei

Woensdag werkte Ilona weer bij mij en samen wandelde we een beetje en werkten we allebei aan ons eigen ding. Tussendoor brachten we een bezoek aan een obscuur kantoor in Vianen, waar ik, zo las ik op internet, vlonders kon bekijken en bestellen. Eenmaal binnen zag alles er prima uit en de zaak had goede recensies en redelijke prijzen, dus ik heb ‘m meteen besteld. Heel fijn!

’s Avonds ging ik met een vriendin van de eetclub naar de liveshow van de Mediameiden, de podcast die ik al dik een jaar heel trouw iedere dinsdag luister. Eén van mijn lievelingspodcasts! In het DeLaMar-theater in Amsterdam was nu een (eenmalige?) live uitvoering van de show. En die was spectaculair. Bomvol BN’ers (zowel op het podium als in het publiek) (en BN’ers zijn zo’n beetje de rode draad van de podcast, vandaar) en glitters, chips, knipogen naar eerdere afleveringen en actuele grapjes. We waren na de show hélemaal verrot. Van het lachen (had gewoon zere kaakspieren) en van het intense *alles*. Maar leuk was het absoluut! Voor de show aten we trouwens wat bij een café dat ik getipt kreeg via Insta. De plek vond ik heel leuk en sfeervol, maar mijn eten (de burger) was mwah.

Donderdag 25 mei

Donderdagochtend wandelde ik met Keylee door de wijk en daarna ging ik weer aan het werk. Ik schreef twee blogs voor een opdrachtgever, deed wat websitedingen voor een andere en werkte ook aan mijn eigen blogs. ’s Avonds had ik heel veel zin in sushi en het rollen vind ik ook altijd lekker rustgevend, dus daar haalde ik de boodschappen voor. Ze waren weer erggg goed gelukt!

Vrijdag 26 mei

Vrijdagochtend werd de container voor de kiezels in de tuin geleverd. Dat is stap 1, hoera! ’s Ochtends werkte ik nog wat, ’s middags hing ik met Keylee op de bank in de tuin. Genieten <3 Oh, nog even over die bak met (of eigenlijk: zonder) oesterzwammen: ze groeiden van de week súpergoed, maar droogden vervolgens net zo snel uit. Ik heb ze afgeknipt en weggegooid, en nu maar hopen dat er opnieuw iets gaat groeien.

’s Avonds hing ik op de bank. Ik had zin in makkelijk vermaak, dus ik keek voor de tigste keer een hele rits afleveringen Friends. Hoe kan dat, dat die serie gewoon al-tijd leuk blijft?

Zaterdag 27 mei

Zaterdag begon ik met een half uurtje yoga op zolder en een wandeling met een kop koffie. De rest van de dag heb ik een beetje verspild aan half in de zon hangen, half een boek lezen, halve wasjes draaien. Net niet helemaal van genoten.

’s Avonds ging ik met Keylee en Ilona naar Trek, het foodtruckfestival in het Griftpark. Ik was er al een beetje op ingesteld maar alsnog was het niet te doen: ZO. DRUK. In de menigte vonden we een zitplek op het gras en daar genoot ik van een lekker broodje buikspek met kimchi, kerriemayo en barbecuesaus. Vrij snel daarna besloten we: laten we lekker op een terras in de stad gaan zitten met iets meer rust, dus dat deden we. Bij de uitgang scoorde ik nog wel even een kokosmakroon van Madam Cocos, die zijn echt heerlie. We borrelden nog kort na bij Orloff (in de stad).

Zondag 28 mei

Zondag, de start van De Grote Tuinverbouwing 2023. Joran en ik pikten een kruiwagen op bij iemand van mijn leesclub die ik nog niet ontmoet heb (als je dit leest: nogmaals dank!) en schepten daarna de hele tuin leeg. Zo’n 2/3e was bezaaid met kiezels en die vonden we sinds de bezichtiging al vreselijk. Leuk voor het grondwater, maar helemaal kut voor mensen met grove zolen en het voelde continu alsof je door een laag los zand bewoog, zo zwaar. Ook wipten we de tegels aan de huiskant eruit en groeven we de hardnekkige wortels van een heg weg. Het was even afzien en beuken voor deze twee bureauwerkers, maar wát een voldoening gaf het. We doen maar wat, maar we hebben er vertrouwen in dat het mooi wordt. Of niet, maar dan verzinnen we wel weer iets. Komend weekend gaan we met familie aan de slag met de vlonder en nieuwe stenen. Ik ben heel benieuwd!

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten