Beau’s mei 2024 #1 en #2: blonder, brie en bourgogne

15 mei 2024 | Leven

Bonjour lezers! Ik kan het met deze weersomstandigheden bijna niet geloven, maar ik was vorige week toch echt een paar dagen in de Franse zon. Samen met vriendinnen. En dat was alles wat ik even nodig had en meer. De week ervoor was best hectisch met werk en een algeheel gevoel van continu achter de feiten aanlopen. Heel irritant. Wel leuk: een bezoekje aan de kapper, een leuke opdracht op werk en een goed boek lezen in de zon.

Maandag 29 april

Op maandag was ik gewoon op kantoor aan het werk. Mét oorbellen die matchen bij mijn jas – daar heb ik ze op gemaakt. Leuk hè? ’s Avonds maakte ik nasi en daarna bogen Joran en ik ons over De Gevreesde Belastingaangifte. Blijft zo’n vreselijke klus. En ik kan niet zeggen dat het helemaal zonder slag of stoot (of traan) ging, maar het is klaar. Afgevinkt.

Dinsdag 30 april

Na mijn werkdag op dinsdag maakte ik een snelle curry met mangochutney en cashew, best wel lekker! Daarna verplaatsten we naar LE:EN voor een toetje. Erg goed plan, moeten we vaker doen! Ik ging voor een beet root cake met tamarinde, hazelnoot en ijs van witte chocolade en hibiscus. Fucking lekker.

Woensdag 1 mei

Ik begon de maand mei opnieuw bij de kapper in de stoel. Twee weken geleden voor een knipbeurt, dit keer voor highlights. Het kon niet tegelijk dus dan maar zo. Ik ben weer een tintje blonder en dat voelt erg lekker en meer als mezelf. Ook al is ‘mezelf’ eigenlijk donkerder. Ik denk zelfs dat ik voor ik naar de kapper ging, zo goed als mijn eigen haarkleur weer had na een jaar of 9/10 highlights.

Na de kapper ging ik door naar iemand die ik moest interviewen voor werk, over sedumdaken. Was een heel leuk gesprek! Op de terugweg naar huis scoorde ik een Turks brood en thuis maakte ik daar met restjes uit de koelkast twee dips bij. En die vielen niet tegen: mascarpone met harissa, olijven en kappertjes (rechts) en geitenkaas met yoghurt, geroosterde citroen en dadels (links). Vandaag was ook de dag dat ik het tuinset weer neerzette en daar heb ik meteen goed van genoten.

’s Avonds kwamen Nienke en Fiona eten (in de tuin, woehoe!). We aten deze vegan poké bowl met tofu + vanille-pindaijs met miso-karamelsaus. Dat is echt nietttt normaal lekker! Heb het zelf bedacht, ik zal het recept binnenkort eens delen.

Donderdag 2 mei

Donderdag was een drukke werkdag maar ook een hele lekkere. Een paar meetings konden buiten in de zon, heel fijn! ’s Avonds ging ik weer naar dansles. We begonnen met de laatste dans van het seizoen, die we gaan opnemen als videoclip. Leuk om ergens naartoe te werken, maar ik ben vooral erg blij dat we het seizoen niet afsluiten met een theaterzaal met onze ouders en oma’s en opa’s in het publiek, haha.

Vrijdag 3 mei

Nog een fijne werkdag. Ik sloot ‘m iets eerder af en maakte een lange wandeling met Niko. De rest van de avond hing ik lui op de bank.

Zaterdag 4 mei

Deze weekenddag had ik omgedoopt tot ‘life administration day’. Een dag waarop ik alles deed wat ik nog moest doen. Denk aan freelancewerk, pakketjes wegbrengen en mails versturen. Ik sloot mijn dag om 23.15 af met inbox zero en een opgelucht gevoel. Dat was even nodig. En tussendoor heb ik wel nog af en toe in de tuin van de zon genoten. Met een boek én een hondje op schoot.

Zondag 5 mei

Zondag was vrijer. Ik las een boek uit, wandelde veel en maakte sushi. Wat dat boek betreft, dit zei ik erover op Insta:

“Heel bijzonder boek over jagen (maar vooral over hoe de westerse wereld omgaat met/neerkijkt op Afrika). Legt de situatie op een hele rake manier bloot. Soms vond ik passages net iets te langdradig maar toen het plot eenmaal ging lopen, werd ik ook wel heel nieuwsgierig. Ik geef het 4/5 sterren!”

Maandag 6 mei

Ohhh wat een heerlijk zonnetje om de week mee te beginnen. Ik wandelde met Niko, ging naar werk en haalde een ijsje met collega’s. ’s Avonds maakte ik een wandeling met Fiona + hond.

Dinsdag 7 mei

Hoogtepunt van de werkdag: lekker in de zon buiten werken <3 ’s Avonds werkte ik nog een beetje door (als freelancer) en draaide ik wat wasjes. Ook maakte ik een citroen-kwarkcake als autosnack en heerlijke gnocchi met burrata en crispy chiliolie om die avond meteen op te eten. Ook noemenswaardig: de afzichtelijke maar HEERLIJKE lila Crocs-achtige slippers die ik bij de Etos kocht voor een tientje. Om in huis mee rond te lopen, geen zorgen.

Woensdag 8 mei

Woensdag was het eindddelijk tijd voor het jaarlijkse vriendinnenweekend. En we gingen internationaal en XL, namelijk vijf dagen naar Frankrijk. Naar het huis van de ouders van een vriendin. Zes jaar geleden waren we er ook en sindsdien wisten we: dat moeten we nog eens doen. Ik had er ook ZOOO veel zin in, was er echt aan toe. Met z’n vijven reden we richting de Bourgogne en tegen de avond zaten we daar al in de laatste zonnestralen (maar met hele dikke truien) aan de brie en rode wijn.

Donderdag 9 mei

De dagen erna waren een aaneenschakeling van kaas, wijn, wandelingen, playlists met vijf verschillende muzieksmaken door elkaar, spelletjes, autoritjes en goede spreken. Maar vooral veel lekker eten. Ook bezochten we deze dag het dorpje Clamecy, waar we koffie dronken en wat rondwandelden. Minder leuk vandaag: ik ontdekte dat ik de verkeerde lenzen had meegenomen (twee keer de lenzen voor één oog met meer sterkte). Uiteraard pas nádat ik de oude lenzen door het putje spoelde. Ik heb bijna de hele dag blind en wazig rondgelopen in de hoop ergens lenzen of een bril te scoren (ik heb zelf namelijk geen bril) (ja, dat moet ik echt eens regelen) (ik weet het, mam) om bij terugkomst in het huis te ontdekken dat de lenzen die ik wel mee had ook prima werkten. Weer wat geleerd.

Vrijdag 10 mei

Het hoogtepunt van de vrijdag: wijnen proeven bij wijnboeren in de regio. Blijkbaar werkt dat zo in Frankrijk: je rijdt gewoon naar wat random wijnmakers, vraagt daar of je het hele assortiment mag proeven, en rekent vervolgens helemaal teut een paar flessen wijn af voor een prikkie. Helemaal leuk. Verder barbecueden we vandaag, knutselden we wat, wandelden we een beetje en… nou ja, lekker weinig.

Zaterdag 11 mei

Nu al de laatste dag, sad. We hingen wat rond bij een meertje (waar ik geen lol aan beleef, ik kan niet helemaal m’n vinger erop leggen waarom maar het is zo, zet mij maar gewoon in een tuin of op een balkon bij een huis waar ik m’n ding kan doen). Anyway, ik heb er wel heel lang lekker rustig m’n boek kunnen lezen in de schaduw. En een fantastisch ijsje met karamel en gezouten botersmaak kunnen eten. Ook liepen we vandaag weer door Clamecy, waar we weer koffie dronken en taartjes aten. ’s Avonds borrelden we nog lang buiten en keken we sterren. Wat een heerlijke dagen waren dit <3

Zondag 12 mei

’s Ochtends maakten we het huis samen schoon en daarna reden we weer richting Nederland. Dat ging iets minder soepel dan gehoopt vanwege het Hemelvaartsweekend én het einde van de meivakantie. Het was nogal druk op de weg. ’s Avonds kroop ik uitgeteld weer in bed met heellll weinig zin om dit weekend achter me te laten.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten