Beau’s mei 2024 #3: rabarber, rennen (niet ik) en raam

20 mei 2024 | Leven

Olaaa! Ik ga jullie weer even heel snel bijpraten over mijn afgelopen week. Snel, want er staat een bak ijs waar ik heeeeel veel zin in heb in de vriezer op me te wachten. Dus. Afgelopen week was lekker afwisselend: avondjes alleen, avonden met vrienden, lekker thuis, op het terras. Van alles wat. Ik praat je bij!

Maandag 13 mei

Zo. Ik had me deze maandag een opstartproblemen, niet normaal. Na zo’n (bijna) weekje als god in Frankrijk wist ik gewoon even niet meer hoe ik moest beginnen, haha. Uiteindelijk kwam het goed. Ik ging al vroeg naar bed want ik was erg moe.

Dinsdag 14 mei

Na mijn werkdag op dinsdag maakte ik een Midden-Oosterse stoof met wortel, linzen, dadels en een soort tzatziki met tahin. En zelfgemaakte (maar niet heel goed gelukte) naan. Daarna doorkruiste ik de stad, op weg naar de eerste officieuze knutselclub met de leesclub. We hadden eens zin in wat anders, zo tussen twee boeken door. Het was een hele gezellige avond op servies tekenen met z’n allen. En ik vind deze schaal met (dubieuze, I know) sardientjes erggg leuk geworden! Hij moet nog afgebakken worden, maar daarna zou ‘ie gebruikt kunnen worden.

Woensdag 15 mei

Woensdag was ik vrij. Wat ik deed: het huis opruimen (want de schoonmaakster kwam), lunchen buiten de deur met Joran (zelfde reden), blogs schrijven als freelancer, mijn fotodagboek uitwerken, een boek uitlezen, een Vinted-pakketje ophalen, wandelen met Niko en koken.

Over de lunch: we zaten lekker aan het water bij Op Zuid. Mijn brioche met eggs benedict en zalm was erg lekker!
Over het boek: dat was echt een hele goeie. Dit zei ik over Raam, sleutel op the gram:

“Wát een prachtig boek. Heel klein, realistisch, puur en op een vreemde manier herkenbaar??? Met veel details maar toch héél vlot. Mooi beschreven zonder moeilijke hoogdravende taal. Echt top. (Het plot is trouwens een schrijfster die haar vriend verliest en blijft hangen in ‘wat als…’ en schuldgevoel.)”

Over het Vinted-pakketje: ik had een dieppaarse jumpsuit besteld. Wat ik kreeg: een zak met babykleren. En ergens anders zit dus iemand met een baby met een hele grote paarse jumpsuit. Als het goed is wordt dit binnenkort opgelost :’)

Over het avondeten: ik maakt een gekke pasta met witte bonensaus, bacon, pistache en courgette. In plaats van witte bonen wilde ik eigenlijk een romige saus maken met avocado, maar die bleek helemaal verrot toen ik ‘m opensneed. En die bonen had ik nog in huis. Vandaar. Was wel smakelijk, maar niet lekker genoeg om met jullie te delen.

Donderdag 16 mei

Donderdag heb ik op werk vooral veel projectmanagementwerk gedaan. Veel plannen en afstemmen, dus. ’s Avonds ging ik naar dansles (dat ging mwah) en daarna ben ik zeik- en zeiknat geregend. Gelukkig stond er een bord warm eten klaar, die ik at onder het genot van de laatste aflevering van De Bachelor.

Vrijdag 17 mei

Hoogtepunt van de werkdag vrijdag: een wandelingetje richting de stad voor een lekker snackie voor op kantoor, namelijk een scone van KEEK. ’s Avonds kwamen vrienden borrelen en ik leefde me uit met dips, kaasjes en andere borreldingetjes. Mijn favoriet <3 Was een hele gezellige avond!

Zaterdag 18 mei

Zaterdagochtend scheen de zon zó heerlijk en daar kreeg ik helemaal vakantie feels van. Met recht, want ik ben 5 dagen op rij vrij. Dat was met een feestdag, vrije woensdag en de inzet van één vakantiedag mooi geregeld. Joran had plannen, dus ik nam Niko mee op pad. Eerste stop: een kop koffie in de zon bij De Boekenbar. Dat was toch wel wat heet, dus we liepen naar de overkant voor een colaatje bij Orloff. Ik had een boek mee, maar met die hond heb ik zó veel aanspraak dat ik daar niet aan toe ben gekomen. Ik garandeer je: ben je eenzaam, heb je moeite met sociaal contact met vreemden, NEEM EEN HOND. En dan bij voorkeur een puppy 😉 ’s Middags dook ik de keuken in voor twee lekkere gerechten: een borrelhapje en een toetje. Ik heb beiden gefilmd en gefotografeerd dus de recepten deel ik snel!

Zondag 19 mei

Ook zondag was het weer heerlijk zonnig. Een vriendin en haar vriend renden vandaag de halve marathon en het was met dit weer he-le-maal geen straf om ze langs de route aan te moedigen. Alleen jammer dat ze me niet zagen. Ik vond het hoe dan ook wel heel leuk om ze te zien gaan en de sfeer onder de supporters vond ik ook heelll aandoenlijk. Kreeg er bijna zin van om te gaan hardlopen. BIJNA. De middagactiviteit bleek meer mijn ding: hun records vieren met bier en bubbels op het terras van Café Ledig Erf. Heerlijke dag!

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Mevrouw Niekje

    Als je de socials moet geloven maakt de hele wereld zelf naan, en die zijn dan luchtig, precies lang genoeg gebakken en met mooie geblakerde bubbels. Nou, mij lukt het ook niet hoor! Ik haal meestal een stapeltje bij het Indiaase restaurant en vries ze in, even opbakken in een droge hete koekenpan en klaar! Ben nog een mooi boek aan het lezen : De hand van Mustang Sally van Eva Posthuma de Boer (of was dit ooit een tip van jou op Insta?).
    Groetjes Nicolet aka Mw Niekje

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten