Beau’s mei 2024 #4: theater, toko en tafeltennis

27 mei 2024 | Leven

Hoiii lezers en lezeressen! De zomer nadert (schijnt) en afgelopen week kreeg ik alvast een vakantievoorproefje. Ik leverde één vrije dag in zodat ik er, dankzij Pinksteren en een vaste vrije woensdag, vijf op rij had. En dat was bést wel even lekker, ook al had ik heel weinig plannen. Ik neem je mee! 🙂

Maandag 20 mei

Deze week begon dus met maar liefst drie vrije dagen. Op deze maandag hing ik vooral veel op de bank met slechte tv (lees: Gooische Moeders, zo genieten) en dat was ook precies waar ik zin in had. Als lunch maakte ik heel spontaan iets superlekkers, namelijk ciabatta met aardbei, balsamico en geitenkaas. ’s Middags ging ik even langs bij een vriendin en daarna maakte ik een simpele maar geweldige pasta met burrata en olijven.

Dinsdag 21 mei

Het uitje van de dinsdag: een kop koffie in de zon bij Kaffeetaria. Ook weer precies waar ik zin in had. Daarna haalde ik groenten, fruit en kibbeling op de markt. Tegen het eind van de middag trotseerde ik een GIGA regen- en onweersbui om te eten bij Ilona. Met regenpak uiteraard, maar mijn humeur was wel echt -10. Gelukkig was het heel gezellig om samen te eten in haar nieuwe, prachtige appartement. Dat deed me goed 😉

Woensdag 22 mei

Mijn laatste vrije dag moest een mooie worden: ’s ochtends deed ik wat freelancewerk, daarna kreeg ik een massage bij Five City Spa. Heeeeerlijk was dat. Helemaal ontspannen. Na een kop koffie bij een vrij sfeerloze koffietent in die buurt, ging ik op excursie naar de Amazing Oriental. Daar kom je niet zomaar even voor wat boodschappen, daar ga je naartoe met een missie. Een wensenlijst. Ik ging met tássen vol Aziatische ingrediënten naar huis <3 O.a. heel veel nieuwe sushirijst, rettich (die ik meteen inmaakte in azijn) en deze sesam mochi. Vet lekker zijn die.

’s Avonds at ik bij Pascale, samen met Fiona.

Donderdag 23 mei

Zo, de werkweek kan beginnen 😉 Ik had meteen een vrij drukke dag, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker. Dan ben ik altijd wel met goede spirit bezig. Als lunch had ik twee snackies van de Amazing Oriental: onigiri met gochujang chicken (die smakelijk was, maar best wat sauziger mocht zijn) en onde onde (een taaie bal met een gek bonenachtige balletje erin, geen aanrader).

’s Avonds ging ik weer naar dansles en dat was heerlijk as always. De zomerstop is bijna en daar ben ik nu al verdrietig over.

Vrijdag 24 mei

Vrijdagochtend werkte ik even thuis om met iets meer focus te werken, daarna ging ik verder op kantoor. ’s Avonds hing ik lekker op de bank met Niko (en ijs). En deze maaltijd met kip, tomaat, dadels, paprika, geitenkaas + gebakken aardappeltjes + harissayoghurt.

Zaterdag 25 mei

Mijn weekend begon een beetje chagrijnig. Het was kutweer en ik wist even niks te doen. Wat eigenlijk altijd helpt, is even wat drinken buiten de deur. Dus dat deed ik: eerst een kop koffie bij Pastoe terwijl ik een boek las, daarna nog een bij Black Brew. Met mijn broertje, want die was in de buurt. Gezellig! Daarna ging ik door naar Ilona om met een groep meiden haar verjaardag te vieren bij haar thuis + bij de Ping Pong Club. Hele leuke avond gehad!

Zondag 26 mei

Zondagochtend begon ik met pannenkoeken en daarna reed ik met Joran + de hond naar De Bilt. Daar wandelden we in het gebied rondom de IJsbaan (het bos heet geloof ik Houdringe) en dat was echt een topplan. Een ideale plek voor honden, waar ze ook lekker los kunnen lopen en spelen. Gaan we sowieso vaker naartoe! Alleen jammer dat er geen theehuis of pannenkoekenrestaurant zit (haha).

’s Middags thuis maakte ik een luxe lunch, namelijk gyoza’s (oké uit de diepvries) en prei gestoofd in miso, met citroen en sesam. Dat was echt nietttt normaal lekker! Ik heb dit recept gebruikt.

Die avond ging ik samen met Fiona naar Bij Van Boven Aan Tafel, een theatershow van een kookboekauteur. We wisten niet helemaal wat we ervan moesten verwachten, maar… niet dit. We hebben min of meer twee uur gekeken naar een paar kokende mensen op een podium. Het was leuk om te zien, maar het was niet dat we een avondje lekker sit back and relax en vermaakt werden in het theater. Met een verhaal met een kop en een staart. Eigenlijk was het idee best geinig, maar was het meer een concept voor in een kas of in een ruim restaurant ofzo. En dan mét hapjes tijdens de show 😉 Al met al heb ik wel een gezellige avond gehad!

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten