Beau’s mei #5 en juni #1 2024: aanmoedigen, aubergine en aan het water

11 jun 2024 | Leven

Hallo mensen! Allereerst: WAAR blijft de zomer?! Mijn jumpsuits en zomerjurken hangen nog steeds heel beteuterd in de kast en de in-de-tuin-eet-teller staat nog altijd op 1. Ik ben er een beetje boos om maar weet niet precies op wie. Hoe dan ook: ik heb op dit moment (herfst)vakantie en ik probeer daar maar gewoon wat van te maken. Maar eerst praat ik je bij over de afgelopen twee weken.

Maandag 27 mei

Maandag was een lekkere werkdag! ’s Avonds at ik een lekkere wok teriyaki met sperziebonen, noedels, babymais en wasabinootjes. Gek, maar wel lekker. Oh, en vandaag heeft Niko z’n puppydiploma gehaald. Best in class.

Dinsdag 28 mei

Dinsdag sloot ik mijn werkdag af met een pubquiz bij Camping Ganspoort. Ik vormde een team met mijn ouders, broertje + Joran. We gingen écht goed, stevenden af op een top 10-positie. Totdat er een ronde over Disney-liedjes kwam. En daar wisten we alle vijf geen klap van. Uiteindelijk werden we 12e van de 24. Niet slecht!

Woensdag 29 mei

Woensdag deed ik allemaal moetjes in en rondom huis. Het was niet echt een lekkere vrije dag maar ik sloot ‘m wel goed af met Pascale, Fiona en Nienke. Ik maakte een pasta met harissa en tahin, naar dit recept. Ik heb ‘m hierna nog twee keer gemaakt, zó lekker vind ik het!

Donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei

Nog twee lekkere werkdagen. Een paar weken geleden had ik echt even héél veel behoefte aan vakantie en geen werk – en toen regelde ik dus deze twee weken vrij – maar de laatste twee weken zat ik er ineens weer lekker in en had ik die behoefte stom genoeg niet meer zo. Voelt bijna zonde!

Donderdagavond danste ik in mijn spijkerbroek bij dansles. Binnenkort nemen we (als afsluitende ‘show’ van het jaar) een clip op en daarvoor moet iedereen cool en baggy ’90s/’00s gekleed. VET moeilijk, ik heb niks cools. Vrijdagochtend ging ik op pad voor interviews en ’s middags ging ik mee naar een interessante nieuwe opdrachtgever om kennis te maken.

Zaterdag 1 juni

Zaterdag nam ik Niko weer eens mee naar mijn geliefde Kaffeetaria. ’s Avonds bracht ik ‘m naar de oppas (een hele lieve meid die ik een tijdje geleden op een terras heb leren kennen, heel apart maar leuk verhaal) want Joran en ik hadden een feestje in Amsterdam. Het thema: de letter A. Ik vond het een perfect moment om mijn gloednieuwe auberginekleurige jumpsuit te dragen, aangekleed met een groen hoofddekselding, een aubergine om m’n nek en zelfgeknutselde aubergine-oorbelletjes. Leuk toch? Was echt een hele gezellige avond!

Zondag 2 juni

De zondag was echt heerlijk: spekpannenkoeken als ontbijt, een wandeling door het bos en daarna in alle rust (want hond is moe) een boek lezen op de bank.

Maandag 3 juni

Ook maandag was weer een leuke werkdag buiten de deur bij twee fotoshoots voor een klant. Ik was er niet echt onmisbaar (echt niet, zelfs) maar ik vond het wel leuk om ook eens op pad te zijn.

Dinsdag 4 juni

Ik weet dat dit een lekkere werkdag was, maar verder: geen idee meer. Dinsdag valt altijd een beetje weg in de waan van de week.

Woensdag 5 juni

Van deze woensdag probeerde ik actief wat meer te maken. ’s Ochtends deed ik nog wat freelancewerk, maar ’s middags ging ik wat leuks doen: ik kocht een nieuw boek (De Bewaring) en begon daarmee op een terras. ’s Avonds at ik bij Pascale!

Donderdag 6 juni

Na mijn werkdag (incl. stemmen voor de Europese verkiezingen!) en dansles stond er nóg iets op de planning, namelijk een avond met de leesclub! We bespraken dit keer het boek Mijn vader is een vliegtuig. Mijn mening:

“Een psychologische roman die af en toe neigde naar spanning en interessante plottwists en… toch gewoon een beetje doorkabbelde. Op zich vond ik het vermakelijk maar het was niet intrigerend ofzo. De schrijfstijl was ook prettig, met vlagen voelde het literair, maar af en toe was het ook wat slapjes. Soms werden er woorden gebruikt om iets te beschrijven waarbij ik dacht: volgens mij bedoel je meer dít woord.”

De rest deelde zo’n beetje die mening. Niet per se een aanrader, maar wel oké.

Vrijdag 7 juni

Vrijdag werkte ik mijn to-dolijst af onder toeziend oog van Niko. Hij was een dag mee naar kantoor (Joran was de hele dag weg en die hond kan nog steeeeds niet alleen blijven, we zijn ermee bezig) en dat deed ‘ie eigenlijk echt keurig. Ten opzichte van een paar maanden geleden is dit echt een wereld van verschil: hij bijt niet meer, zeurt minder om aandacht, hoeft niet meer ieder half uur naar buiten om te plassen, luistert als je ‘nee’ zegt etc. etc. Halleluja.

Eenmaal thuis luidde ik de vakantie in met een 0.0-biertje en een boek. In de zon!

Zaterdag 8 juni

Zaterdag sliep ik langgg uit (want het is vakantieeee) en daarna was ik ook lui. Ik wandelde wat met de hond (en dronk een snelle koffie bij Pastoe, aan het water) en ’s avonds maakte ik een lekkere pasta voor mezelf. Oh, en ik keek Moedermaffia seizoen 2 in één rits. Heerlijk.

Zondag 9 juni

Deze zondag werkte ik hard aan mijn goede voornemen, namelijk: al mijn vakantiegeld naar de haaien eh, horeca. Hou je vast: een havercappuccino bij Lucas, nog eentje (’t is zondag) bij 30ml, ebi ramen bij Takumi en de wekelijkse bestelling bij Cafetaria Smaragdplein. Tussendoor moedigde ik een vriendin aan die meedeed met de Singelswim (= 5,5 kilometer door de gracht zwemmen) (mij niet bellen). Wat een dag. ’s Avonds maakte ik nog een lange wandeling om de boel te verteren (haha) en om de plantjes van een reizende vriendin water te geven.

Tot de volgende! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten