Beau’s november 2022 #1: holte, havercappu en hete olie

7 nov 2022 | Leven

Goedemorgen, mensen van het goede leven. Ik voeg me weer bij jullie – na bijna twee weken ziekte ben ik weer helemaal fit en fresh. Je zal maar chronisch of heel lang ziek zijn, wat een ellende </3 Afgelopen week was rustig, maar best prima: ik had een fondueavond bij schoonfam, at met vriendinnen, werkte twee keer buiten de deur en kookte lekker veel.

Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november

Maandag en dinsdag werkte ik heel hard, onder andere aan een samenwerking met Iers rundvlees. Komt deze week online 🙂 Ondertussen had ik wel heel veel last van mijn kiezen (had een holteontsteking, en dat kan op je wortels drukken) en omdat het eigenlijk alleen maar erger werd, ging ik voor de zekerheid toch ff naar de tandarts. Zag er gelukkig allemaal goed uit en eigenlijk voelde het ook wel als een leuk uitje (haha, sad…). Na de controle werkte ik bij Tijm. Onder het genot van een havercappu, net als de 5 andere meiden aan de laptoptafel. Geen grap, hahaha.

Daarna fietste ik meteen door naar nog meer gezelligheid: ik ging eten bij Pascale. Ze maakte een hele lekkere pasta met geitenkaas-bietensaus van Veggilaine.

Woensdag 2 november

Woensdag werkte ik aan teksten én nam ik weer eens een reel op. Had ik zin in. En het recept was uiteindelijk echt het lekkerste OOIT. Dat meen ik echt: dit is echt een van mijn beste recepten. Deze pasta met pompoensaus, gepofte knoflook en zachte uitjes móét je een keer maken. Pascale kwam ‘m die avond even proeven 😉

Donderdag 3 november

Had er vandaag ff geen zin in. Ik was voor m’n gevoel al twee weken alleen maar aan het werk en tv aan het kijken. Twee dingen die ik in principe erg leuk vind (het een iets meer dan het ander) maar het is wel sleurgevoelig. En ik was het lamlendige gevoel écht zat. Nou goed, ik werkte dus gewoon vandaag. Smeerde speculoos op m’n nagels, maakte een lekkere curry en wandelde door de regen om toch maar even buiten te komen.

Vrijdag 4 november

Vrijdagochtend werkte ik thuis en ’s middags ging ik naar Het Gegeven Paard. Daar werkte ik nog een paar uur verder, maar in goed gezelschap: met oud-collega Lieke. Onze werkdag liep daar vloeiend over in een vrijmibo met biba’s. Nog ff geen alcohol voor mij (ziekheid is wel zo goed als weg, halleluja) maar dat mocht de pret niet drukken. Thuis hing ik voor de tv met ijs. Helemaal toppie.

Zaterdag 5 en zondag 6 november

Ik heb er weinig spetterende foto’s van, maar ook de rest van het weekend was echt heer-lijk. Zaterdagochtend ontbeten Joran en ik met lekkere yoghurtjes en producten uit een perspakket van Zuivelhoeve. Daarna wandelden we op de gok naar een fietsenwinkel waar we in één keer twee ‘nieuwe’ fietsen voor hem kochten. Twee perfect stadse exemplaren, in één keer. Ik ga deze parel van een fietsenwinkel niet met jullie delen, sorry man, hahaha. (Grapje: zaak op de Rijnlaan!) Terwijl zijn fietsen werden klaargemaakt, wandelden we door voor een kop koffie bij De Pomp. Of, volgens Joran: Yuppen Central.

’s Middags hing ik voor de tv (zit dieeeep in de serie Dertigers, echt heerlijk) en ’s avonds gingen we naar zijn ouders voor de jaarlijkse fondueavond. Geen foto’s van gemaakt maar was erg gezellig! We bleven die nacht daar slapen (wel zo handig) en voordat we terug naar Utrecht reden, dronken we ook nog even een kop koffie bij mijn ouders <3 Eenmaal thuis draaide ik meteen wasjes (fonduelucht is hardnekkig) en keek ik meer Dertigers. De lasagne die ik spontaan maakte, was ook écht heel goed! Ik werk het recept binnenkort nog wel ff uit!

 

Tot de volgende!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten