Beau’s november 2022 #2: Rietveld, Rhijnauwen en Rotterdam

14 nov 2022 | Leven

Halloooo en welkom bij een nieuw fotodagboek! Afgelopen week was echt LEUK – ik word helemaal blij nu ik alle foto’s zo bij elkaar zie. Ik had het onverwacht best wel rustig met werk (en voor iedereen die me van de week vroeg ‘oh shit, maak je je daar dan geen zorgen om?’ is mijn antwoord: nee, eigenlijk niet) dus ik had wat meer tijd voor leuke dingen. Wat ik deed: ik at samen met een vriendin, bezocht (na 8 jaar in Utrecht wonen eindelijk) het Rietveld-Schröderhuis met mijn moeder, kookte die avond spontaan óók voor mijn broertjes, ging naar een pannenkoekenhuis, nam afscheid van een vriendin die voor onbepaalde tijd gaat reizen (heftiggg) en – het beste van alles – Joran en ik gingen eindelijk op bezoek bij ons neefje <3 Hieronder meer!

Maandag 7 november

Maandagochtend begon ik gelijk lekker productief op een fijne flexwerkplek: Stadstuin La Vie. De rust werd echter bruut verstoord door een opgejaagde vrouw met – ik denk – een naderende deadline want ze zat op d’r toetsenbord te rammen alsof de woorden er klem in zaten. Gelukkig was ik toch al van plan om op tijd naar huis te gaan want ik had nog restjes als lunch in de koelkast staan. ’s Middags werkte ik nog een beetje verder en woog ik de voor- en nadelen af van het persevent waar ik die avond voor was uitgenodigd. Ik schipperde iedere 2 minuten tussen ‘ja joh, leuk’ en ‘ugh nee, te veel moeite’. Het was namelijk helemaal in Amsterdam en ik ging ook alleen. Na veel te lang wikken en wegen besloot ik niet te gaan en dat was prima. Ik keek seizoen 3 van Dertigers helemaal af en maakte een geïmproviseerde pasta met tuinbonen en citroen-saliesaus voor mij en Joran.

Dinsdag 8 november

Dinsdag werkte ik een beetje voor, dat is ook wel eens lekker. ’s Avonds kwam Pascale eten en ik maakte supersimpele maar echt extreeeeem lekkere vegaburgers en gebakken aardappeltjes voor ons klaar. Deze Beyond Burgers zijn echt mijn lievelings. Niet goedkoop (zo’n 4 euro per twee burgers) maar echt verrekte lekker. (niet gesponsord of iets dergelijks)

Woensdag 9 november

Woensdag kwam Ilona een dagje werken op het Keukenmeid Hoofdkwartier (a.k.a. de keukentafel). Allebei aan eigen opdrachten, maar toch gezelliger om samen te zitten. ’s Avonds gingen Joran en ik op kraamvisite in Rotterdam, bij ons neefje. Die was inmiddels al bijna drie weken oud maar omdat ik ziek was, konden we natuurlijk niet komen. Gelukkig was ‘ie nog steeds heel klein. Zo lief <3

Donderdag 10 november

Leuke dag! ’s Ochtends werkte ik nog een beetje (ik ben heftig aan het struggelen met Google Analytics 4 – ik krijg dat nieuwe systeem maar niet gekoppeld aan mijn website…) en daarna kwam mijn moeder langs. Samen lunchten we bij De Kwekerij (oesterzwamkroketten zijn goedgekeurd) en daarna bezochten we het Rietveld-Schröderhuis. Ik heb jarenlang lessen gevolgd aan de overkant van dat huis, bij University College, maar was er nog nooit geweest! Leuk om eens te zien – gek om voor te stellen dat dit zo’n 100 jaar geleden superrrr vernieuwend en cool was. Het is trouwens dus niet echt een museum maar een huis waar je met een audiotour doorheen loopt. ’s Middags ruimden we samen de zolder op en ’s avonds kookte ik deze lekkere pasta met pompoensaus voor ons én mijn broertjes, die toevallig allebei ook wilden komen eten. Spontaan heel gezellig <3

Vrijdag 11 november

Oja, dat deed ik gisteren ook nog met moeders: ik kocht deze heerlijke sloffen. Het is nu steeds tussen de 16-18 graden in huis en met sloffen en een trui (en een dekentje op de bank) gaat het eigenlijk best wel prima. Volgens mij ben ik er inmiddels wel aan gewend, gelukkig! (Vraag me dit rond februari nog eens.) Ook leuk: er kwam een kist van Solidaridad binnen, met fairtrade ingrediënten voor twee lekkere recepten. Bananen, chocolade, thee, vanille – producten waar vaak uitbuiting bij komt kijken. Heb er al één recept mee gemaakt: crème caramel met earl grey, die zie je hieronder! (gekregen)

’s Avonds kwamen vrienden van Joran langs voor een biertje (en lekkere maar veel te sterke Moscow Mules).

Zaterdag 12 november

Zaterdag sliep ik overdreven lang uit en daarna ging ik met Joran naar de sportschool. En voor de verandering gingen we ook echt sámen samen sporten. Dat doen we echt nooooit maar was eigenlijk best wel leuk. Heb er wel zieke spierpijn aan overgehouden want krachttraining had ik al zeker een maand of 6 niet meer gedaan. Daarna bestelden we sushi bij Shabu (maar daar waren we allebei niet zo enthousiast over) en ging ik naar het afscheidsfeestje van Milenka, in de Ierse pub in de binnenstad. Ze gaat samen met haar vriend op reis voor onbepaalde tijd. Heel vet!

Zondag 13 november

Deze zondag was er een voor in de (fotodag)boeken. Om te beginnen: die zon. HALLO wat een lekker weer was het vandaag! Joran en ik fietsten samen naar Rhijnauwen, waar we een rondje wandelden en pannenkoeken ontbeten bij Theehuis Rhijnauwen. Ik denk dat ze dit weekend de drukste dagen van het jaar hebben gedraaid daar, maar ondanks dat vond ik het nog steeds echt een aanrader. Wel ff in je achterhoofd houden dat het een pannenkoekenrestaurant is en er dus bovengemiddeld veel kleuters rondlopen. Verder echt een toptent.

Eenmaal thuis installeerde ik me op een krukje op de stoep met een boek, want daar scheen de zon nog even lekker. De rest van de dag hield ik me bezig met huishoudelijke taakjes als planten verpotten, het bed verschonen, stofzuigen – je kent het wel. Was erg lekker. ’s Avonds maakte ik een pasta met saus van geroosterde groenten met zongedroogde tomaat en olijven. Daarna keek ik Heel Holland Bakt terug (seizoen van dit voorjaar, geen zorgen) terwijl ik de eerste chocoladeletter van dit jaar verorberde. Wat een goed weekend.

 

Leuk dat je meelas en tot volgende week weer!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten