Beau’s november 2022 #3: verf, vulgair en voorgerecht

21 nov 2022 | Leven

Morning beste mensen! Het is maandagochtend en dus tijd voor een nieuw fotodagboek. Eentje over productieve werkdagen (had het weer goed druk), een grote opfrisbeurt van m’n tanden en kapsel, een fancy avond uit eten en wat ditjes en datjes. Je leest het hier 🙂

Maandag 14 november

Deze week begon ik heel enthousiast en productief thuis, in mijn kantoortje. Maar dat was van korte duur want rond een uur of 11 gingen de buren boren (ze zijn aan het verbouwen) en dit keer harder dan ooit. Thuiswerken was echt geen optie meer, dus ik verplaatste alles naar Camping Ganspoort. Daar heb ik de hele middag héél hard gewerkt, heel lekker. *zet ‘laptop schoonmaken’ op to-dolijstje*

Dinsdag 15 en woensdag 16 november

Ook dinsdag was ik lekker productief. Ik werkte vandaag aan websiteteksten voor een fotograaf, blogs voor een verzorgingsproduct en intranetteksten voor een hogeschool. Lekker afwisselend :thumbs: Tegen het einde van de middag wandelde ik met Pascale een rondje langs de singel (= zo’n 1,5 uur wandelen, best flink dus) en daarna at ik bij haar thuis deze ravioli met groentesaus en ricotta.

Op woensdag was m’n werkdag nog diverser, want naast het schrijven van teksten kookte en fotografeerde ik vandaag ook een heel lekker recept voor een samenwerking. Die komt deze week op Insta! Dikke aanrader, kan ik je vertellen. ’s Avonds kroop ik onder een dekentje op de bank en keek ik de serie Dirty Lines – die ik echt HEEL leuk vond.

Donderdag 17 november

’s Ochtend werkte ik, daarna fietste ik – met een setje droge kleding in mijn rugtas – door de stromende regen naar de stad. Daar had ik eerst een afspraak bij de mondhygiënist, daarna bij de kapper. Bij de één stond ik met een halfuurtje weer buiten, bij de ander duurde het maar liefst VIER uur. En dan te bedenken dat zelfs Joran niets aan me zag. Maar goed – ík vond die opfrisbeurt na acht maanden wel weer ff nodig 😉

Vrijdag 18 november

Vrijdag – another werkdag. Vandaag kreeg ik daarnaast verse gember, kurkuma én citroenen binnen van gebana. Met dat bedrijf heb ik binnenkort weer een samenwerking 🙂 ’s Middags werkte ik bij Cupp (die nieuwe, aan de Kanaalweg) met Lieke. SUPERfijne plek vond ik het, en deze plank met versgebakken brood en dips was ook echt heel lekker. ’s Avonds keek ik weer tv (Boerderij van Dorst, dit keer) en ondertussen maakte ik crème brûlée. Omdat ik daar zin in had maar eigenlijk nog meer omdat ik nog veel verse slagroom en eieren had die op moesten, haha.

Zaterdag 19 november

Zaterdag sportte ik met Joran (nog steeds spierpijn van) en daarna las ik in de zon dit boek uit. Een vriendin van me las deze op de middelbare school voor de leeslijst en vond ‘m geweldig, maar ik vond ‘m mwah. Dit zei ik erover op Insta:

“Nou, hij is uit maar wtf was dit?! Heel… raar. Het zijn losse verhalen waarvan ik driekwart niet begreep. Andere kwart was vunzig. Vind het geen aanrader.” Dan weet je dat 😉

’s Avonds at ik met Joran bij Pand33. Die stond al een tijdje op mijn to-golijst maar steeds was het er volgereserveerd. Dit keer stond ik op de wachtlijst en dat pakte dus goed uit. Vond het er heel nice! Wel prijzig en als ik eerlijk ben nét niet de experience zoals bij een aantal vergelijkbare restaurants. Ik ben natuurlijk niet iemand die hier alle verstand van heeft, maar als ik dan toch m’n vinger erop zou moeten leggen, zeg ik: een aantal gerechten vond ik niet heel spectaculair qua smaak, de service vond ik heel keurig en goed, maar geen 10, en de sfeer was soms net iets té casual (er lopen ook af en toe mensen in en uit om gewoon even wat te drinken). Ik licht iedere gang hieronder toe!

Amuse: piadine met vegan yoghurt, gefermenteerde ketchup en gepofte maïs.
Voor: rauwe makreel met gerookte olie, radijs, dilleschuim, boekweit en peer (dit was mijn favoriet van de avond, deze vond ik echt heel goed!).

Voor: geroosterde pastinaak gravadlax-style met rogge en mosterdzaad (toppings: erg lekker, geheel: mwah).
Voor: koolrabi (als ik het me goed herinner) met shoarmakruiden, gebakken uitjes en nog toefjes van iets maar weet niet meer wat (wel smakelijk maar een beetje zwakjes).
Hoofd: meeeeegazachte kalfswang met jus van bier, zwarte knoflookcrème, kumquat en – ik gok – iets van koolraap erbij? (lekker!)

Dessert: de toetjes deelden we (we gingen voor 5 gangen), dit was brioche-ijs met stoofpeer, eekhoorntjesbroodcrème en pistache (lekkerrr!)
Dessert: matcha-ijs met passievrucht, druiven en cheesecakecrème (GEWELDIG!)
Snack bij de koffie (hele lekkere cappuccino met havermelk) (bestelde ik niet uit milieuoverwegingen, gezien de rest van het menu, maar gewoon omdat ik dat echt lekker vind): reepje met iets van bramenchocolade en pindarotsjes met cranberry.

Ik had het halve wijnarrangement erbij, Joran het bierarrangement (leuk dat dat daar ook kan, zie je niet vaak).

Zondag 20 november

Zondag had ik wederom GEEN kater. Ook deze avond bevestigt mijn kwaliteitswijntheorie dus weer. Ik draaide wasjes, maakte pizzadeeg zodat dat de hele dag kon rijzen en ging daarna naar de stad met Ilona. We dronken koffie bij Stach (de beste tafel met uitzicht op de gracht was weer vrij, woehoe!) en neusden wat rond in winkels. Ik kocht een peper-en-zoutsetje bij H&M Home, want ik was die lelijke grootverpakking op het aanrecht zat. Bij Sostrene Grene (in hemelsnaam: hoe zet ik zo’n streepje door de o met mijn toetsenbord?!) kocht ik twee van deze diepe borden. Heel mooi!

’s Avonds maakte ik pizza’s, precies zoals ik ze hier ook eens maakte. Dat blijft echt zó’n goede combi!

 

Tschüss!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten