Beau’s november 2022 #4: muts, mezze en markt

28 nov 2022 | Leven

Warning! Wat nu volgt is een fotodagboek van een prima week met enige hoogtepunten maar weinig inspirerend beeldmateriaal. Ik maak deze dagboeken al 11 jaar maar nog steeds vergeet ik juist op de leukste momenten foto’s te maken. Deze week níet (of: slecht) in beeld gebracht: een gezellige avond met een vriendin, een middagje babybezoek, een diner met vriendinnen + aanhang en een bezoekje aan een crea wintermarkt.

Maandag 21 november

Nieuwe week, let’s go. Deze dag was ik niet bijzonder lekker productief. Ik werkte mijn fotodagboek van de week ervoor uit, tikte twee recepten en deed wat redactiewerk voor een taai beleidsdocument (wat ik stiekem best wel leuk vind om te doen). Ik lunchte tussendoor met deze zelfgemaakte pizza met zongedroogde tomaatjes, mascarpone, zwarte knoflook en kappertjes. Zoooo lekker!

Dinsdag 22 november

Dinsdag was another werkdag. Vandaag op de planning (en afgestreept): websiteteksten voor een fotograaf en blogs voor een foodplatform. ’s Avonds maakte ik per ongeluk iets VERRUKKELIJKS, namelijk pompoenrisotto met nootjes en feta. Als ik deze ingrediënten zo bij elkaar lees, denk ik ‘ja, duh, natuurlijk is dit lekker’ maar op het moment zelf mikte ik echt maar wat bij elkaar. Met succes dus. Het recept werk ik straks, als ik klaar ben met dit dagboek, uit en plaats ik dan op Insta.

Na de pompoenrisotto zette ik de oranjetrend voort. Ik ben op straat (maar vooral: zodra mijn winterjas) uitgaat die weirdo buurvrouw die he-le-maal in de ban is van het WK, met m’n oranje muts, oranje schoenen en best-wel-vaak oranje truien. Ik hou gewoon zo van oranzj (voor de duidelijkheid: het WK kan me aan m’n reet roesten). Anyway, wat ik dus ging doen: ik dronk gezellig weer eens wat met een vriendin van m’n master. Dat deden we bij Op Zuid – waar het tot mijn verbazing compleet volgereserveerd was. Zomaar, op een dinsdagavond en zo afgelegen van de stad. Wij hadden het laatste tafeltje en praatten bij <3

Woensdag 23 november

Woensdag kwam Ilona weer werken (allebei aan eigen opdrachten, maar toch lekker samen) en de meid viel met d’r neus in de boter: ik had een kookdag gepland. We lunchten met superrrlekkere pizza (recept werk ik nog uit, natuurlijk!) en snackten hele makkelijke maar écht lekkere amuses (en ook die laat ik jullie natuurlijk nog zien). Ondertussen maakte ik ook alvast een pan vegan stoofvlees (naar dit recept) voor die avond, want Pascale en Fiona kwamen eten. Viel weer goed in de smaak! Wat een lekkere dag dit!

Donderdag 24 en vrijdag 25 november

Donderdag ging ik sporten en werkte ik een heel klein beetje (lees: 15 minuten). ’s Middags ging ik namelijk naar mijn schoonzus + haar pasgeboren kindje (en dus mijn neefje). Dat was heel gezellig <3 En wat een poepie is het, zo leuk dat ‘ie nu alweer meer ‘kan’ en kijkt dan een paar weken geleden <3 En ook: wat HEERLIJK dat ik dit gewoon kan doen, zo midden op een werkdag. ’s Avonds heb ik wel nog wat werk verricht. Onder een dekentje op de bank, genieten.

Dit is ook meteen een mooi moment om toch even in te haken op hoe dat gaat, dat thuiswerken. Want ik ben héél goed in alleen thuiszitten en geconcentreerd werken, maar ik merk wel dat ik de gezelligheid en levendigheid van collega’s mis. Er zijn dagen dat ik ergens rond het avondeten mijn keel schraap en denk: ik heb nog geen woord gezegd vandaag. De werkdagen samen met vriendinnen zijn superfijn, maar het is toch anders. Ik zou het wel leuk vinden om toch wat collega-tekstschrijvers (of iets in die richting) te hebben. Misschien zelfs wel op een flexwerkplek of een gedeeld kantoor. Ik ben langzaam een beetje de mogelijkheden aan het verkennen. Tips voor fijne flexwerkplekken met jonge mensen in Utrecht zijn welkom!

Vrijdag werkte ik met Lieke (ex-collega) bij Cupp. Daar heb ik de hele dag heerlijk geschreven. Lunch was een broodje met gegrilde groenten, geitenkaas en walnoten. Aanrader, die plek!

Vrijdag 25 en zaterdag 26 november

’s Avonds at ik nacho’s op de bank en keek ik Au Pairs VIPS (was genieten). Daarna had ik zin om ff iets te ‘doen’, dus ik haalde mijn verfspullen maar weer eens tevoorschijn. Wat ik maakte was absoluut niet mooi, maar dat was ook niet de intentie. Gewoon heerlijk kliederen onder het genot van een podcast. Raad ik iedereen aan.

Zaterdag sliep ik per ongeluk heel erg uit (als ik geen wekker zet, is het zomaar ineens 11 uur als ik m’n ogen open). De rest van de dag las ik en hing ik een beetje rond. Oh, en ik kreeg weer een lekkere reep van Tony’s.

’s Avonds ging ik naar een vriendin die haar verjaardag vierde met een heerlijk Midden-Oosters diner voor een groep vriendinnen + al onze boyfriends. Dat doen we eigenlijk nooit, samenkomen met onze aanhang, maar het was heel gezellig! En het eten was verrukkelijk. Die meid kan kóken.

Zondag 27 november

Zondag was het weer 12 uur toen ik uit bed strompelde (ja hallo zet dan een wekker!!!). Dit had weer zo’n luie rondhangdag kunnen geworden, maar ik had gelukkig wel iets gepland staan. Ik ging namelijk naar de wintermarkt van allerlei creatieve ateliers, aan en rondom de Kanaalweg. Allemaal kunstmakers showden en verkochten hun producten. Ik vond het leuk om eens op al die plekken binnen te kijken maar van wat er te koop was, werd ik niet heel wild. Ik ben ook totaal niet het publiek voor mooie leren tasjes, gouden sierraden en handgemaakte kaartjes en zeepjes. Ik vond de sigara borek bij Karma Kebab een hoogtepunt. Dit was trouwens wel een goeie zondagactiviteit hoor. ’s Avonds bestelden Joran en ik pizza om het weekend in stijl af te sluiten.

 

Tot het volgende dagboek! December is coming!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten