Beau’s november 2023 #1: pompoensaus, Polen en (de)pot

6 nov 2023 | Leven

Morning! Voor je neus: het eerste fotodagboek van november. Over een grauwe, natte week die voor mij toch best veel kleur had. Ik ging naar een museum met mijn moeder, had een etentje met de schoonfamilie, een eetclubavond met als thema Polen en een gezellig feestje bij de buren. Lees mee!

Maandag 30 oktober

Joran was vandaag een dag vrij dus we zaten gezellig samen aan de eettafel. Hij gamend, ik werkend. Tussendoor haalden we lunch en taartjes. ’s Avonds keken we Lubach en ging ik nog een uurtje naar badminton. Lekkere dag!

Dinsdag 31 oktober

Dinsdagochtend werkte ik nog een beetje voordat ik de trein richting Rotterdam nam. Ik had daar met m’n moeder afgesproken om samen naar het Boijmans Depot te gaan, een kunstopslag van een bekend museum. De kunst zelf vond ik niet heel speciaal (er hingen wel wat leuke werken maar het geheel was niet heel indrukwekkend) maar het concept was wel leuk. En het was gezellig! ♥ ’s Avonds schoof ik aan in Berkel (m’n moeder lokte me met stamppot boerenkool) en ik nam een portie eten mee naar huis voor Joran.

Woensdag 1 november

Ik ben bezig met een grote opdracht en veel afrondend werk (vertel ik binnenkort meer over) en ik moest echt even een dag knallen. Dat deed ik niet thuis, maar aan een tafeltje bij Kaffeetaria. Nét toen ik een gebakje bestelde, ontdekte ik dat Keukenmeid.com die dag 5 jaar bestond. Volgens heb ik dat eerste jaar geen cent verdiend, maar toch een leuke mijlpaal 😉

’s Avonds kwamen Pascale, Nienke en Fiona eten (we waren voor het eerst in lange tijd weer met z’n allen!) en ik maakte risotto met gerookte paprika en burrata. Erggggg lekker! Het recept deel ik nog. Ook nog even een tip voor een superlekker en goedkoop toetje: dit ijs met gezouten karamel en pretzels van de Lidl.

Donderdag 2 november

Vandaag schuilde ik binnen voor de storm en regen, samen met Ilona. Er was maar één ding dat me onder dat fleecedekentje vandaan kon krijgen: dansles. Gelukkig maar, want het was weer superleuk! (Ik moest zelf erg lachen om deze pose.)

Vrijdag 3 november

Vrijdagochtend. Lekkage. Alweer. Verdomme. Ik dronk koffie met Ilona bij De Zaak, lang niet geweest, en haalde daarna nog wat spullen in de stad. Zoals schroeven en pluggen om dit lekkere lampie op te hangen. Ik weet nog niet helemaal of ik tevreden ben over de plek maar goed: hij hangt. Na nog een paar uur werken hing ik voor de tv met weer wat afleveringen Oogappels, snacks en (later) een pasta met miso-pompoensaus. Ik ben helemaal verknocht aan de combi pompoen-miso. Zoet en zout, diep en umami. Echt top!

Wonder boven wonder wist ik me na een paar uur chillen nog overeind te hijsen voor een feestje bij de buren. Ik kende niemand maar na een glas bubbels was alles helemaal gezellig. Sneu dat dit zo werkt (althans, sneu dat ík zo werk) maar het is zo.

Zaterdag 4 november

Zaterdag was ik ultiem futloos (hoewel ik me echt had gedragen die avond hoor, ik kan heel weinig hebben) en hing ik eigenlijk de hele dag op de bank. Eerst met ontbijt voor de tv (deze lekkere havermout met smaakjes kreeg ik van Nomly) en later met Keylee. Even bijpraten na heel lang.

’s Avonds vierde Jorans vader z’n verjaardag met een etentje met vrienden en familie. Ook weer heel gezellig 🙂

Zondag 5 november

We bleven daar ook slapen. Kwam goed uit, want toen kon ik zondagochtend mooi even naar Maudy, die ook jarig was. Haar huis zou zo in dit boek kunnen staan (van die stylist van Kopen Zonder Kijken, weet je wel), zo knus en mooi!

’s Middags dook ik de keuken in voor een gewaagd experiment: broodjes voor een diner met de eetclub. Ik ben echt zó slecht met deeg, het rijst vaker niet dan wel en het is altijd te nat, te droog, te slap, te stijf. Het lukt gewoon nooit. Nou, dit keer godzijdank wél! Het deeg had net wat meer smaak mogen hebben, maar over de structuur ben ik erg tevreden. Ik neem je weer even mee door onze gerechten! Het thema was Polen (vraag me niet waarom).

Voor: Barszcz (heldere bietensoep die heel lekker zoetig was, maar niet te aards)
Voor erbij: mijn luchtige broodjes met ui en maanzaad (Cebularz) met augurk en zure room on the side
Hoofdgerecht: Pierogi (Poolse dumplings: een versie met kaas en eentje met zuurkool en paddenstoelen)
Toetje: Napoleonka (crèmekoekjes, min of meer zoals een tompouce)

Het landenthema bevalt heel goed: alle gerechten passen automatisch bij elkaar en het daagt je echt uit om eens wat nieuws te maken. Gaan we vaker doen!

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten