Beau’s november 2023 #3: levi’s, loondienst en licor 43

19 nov 2023 | Leven

Hallo trouwe lezer of toevallige passant. Leuk dat je er bent! Ik heb de afgelopen maanden iets niet verteld: ik heb een nieuwe baan. In de zomer solliciteerde ik voorzichtig, eind augustus had ik een sollicitatiegesprek en kort daarna werd ik aangenomen. Afgelopen maandag ben ik begonnen en daarmee kom dus een eind aan het Freelance Tijdperk. Hieronder vertel ik wat meer over het hoe/wat/waarom! Deze week stond, zoals je begrijpt, in het teken van die nieuwe baan maar daarnaast ging ik ook lekker uit eten en heb ik een middag geknutseld met vriendinnen.

Maandag 13 november

Maandagochtend fietste ik in alle vroegte (8.55) en bepakt en bezakt (met een fles water en een notitieboekje) naar mijn gloednieuwe baan. Ik werk sinds deze week bij een communicatiebureau in Utrecht. Ook daar ben ik tekstschrijver en communicatieadviseur, zoals ik dus al deed. Waarom ik dan toch deze beslissing heb genomen? Het freelancen was leuk en heerlijk vrij, maar het had ook veel nadelen. Ik vond het een behoorlijk eenzame bedoening, zo in mijn eentje thuis achter m’n laptop. Werkend voor opdrachtgevers die ik nog nooit fysiek had ontmoet. Ik had weer zin om samen te werken met collega’s en nieuwe dingen te leren. Ff de boel weer opschudden. Vandaar!

Deze eerste week was best wennen (en dat zal nog wel even zo blijven) want ineens moet ik meebewegen met een team, een werkritme, regels en gebruiken. Mijn collega’s zijn gelukkig heel aardig en ik merk ook dat het werk (inhoudelijk en qua proces) uitdagend en nieuw is. Heel leerzaam. Maar ook weer zó vermoeiend, zo’n nieuwe baan. Komt goed, ik geef het de tijd, ja ja. Over de opdrachten kan/wil ik nog even niks vertellen, misschien komt dat ooit nog 🙂

Maandagavond ging ik (en dit vind ik behoorlijk knap van mezelf na zo’n dag) nog een uurtje badmintonnen met Ilona. Die nacht sliep ik, uiteraard, totaal chaotisch door alle nieuwe indrukken.

Dinsdag 14 november

Ook dinsdagavond was ik KO. Verder heb ik niet zo veel te zeggen over deze dag. Ik kan je wel alvast vertellen dat ik overweeg de wekelijkse dagboekjes weer tweewekelijks te maken, haha.

Woensdag 15 november

Op woensdag heb ik mijn vrije dag. Midden in de week maak ik tijd voor een paar (hele kleine) freelanceopdrachten die ik voorlopig nog blijf doen, huishoudelijke klusjes, Keukenmeid ennnn de geneugten des levens. Zoals shoppen in een leeg Hoog Catharijne op een doordeweekse dag. Ik wilde graag een goede zwarte broek en die vond ik op aanraden van een vriendin bij Levi’s. Dit is het model Ribcage Straight Ankle, die met mijn 1.62m gewoon als een prrrima lange broek valt. Heel blij mee! Ook haalde ik wat spullen (en onigiri als lunch) bij de Amazing Oriental.

Op de foto hierboven zie je trouwens ook nog die blauwe muur (die ik vorige week verfde) goed. Ik heb nog nooit een muur zó netjes geverfd, serieus. Woensdagavond schoof ik aan bij Fiona voor een gezond stoofpotje en minder gezond pretzelijs.

Donderdag 16 november

Donderdag werkte ik weer op kantoor en tussendoor maakte ik nog even een wandelingetje. Ik heb het nog niet bepaald druk, ook dat komt vást nog wel, maar dat rondje lopen wil ik er sowieso inhouden. Na werk ging ik snel door naar dansles. We begonnen met een nieuwe choreografie op Queen van Jessie J. God wat ben ik blij met deze nieuwe sport <3 <3 <3

Vrijdag 17 november

Na een hele dag werken, dronk ik gezellig nog iets met een collega. Mijn eerste vrijmibo (soort van), hoera! Daarna schoof ik aan bij Joran + friends die bij ons thuis een biertje deden.

Zaterdag 18 november

Op deze druilerige zaterdag moest ik helaas toch écht even de deur uit om m’n nieuwe broek een maatje groter te halen. Ik had me in een krap exemplaar laten lullen want ‘dat loopt écht nog wel uit’ maar dat gebeurde niet en ik vond het geen doen. In de categorie Dingen Die Je Niet Meer Doet Als Je 27 Bent: te kleine kleding kopen, haha. De rest van de dag hing ik op de bank met het nieuwste boek van Saskia Noort: Nazaten. Dit zei ik erover op Insta:

“Niet het beste boek van de trilogie, maar nog steeds wel typisch Saskia Noort spannend, vlot en vermakelijk. Het verhaal vond ik wat warrig en te veel via dialogen (ipv bijvoorbeeld gedachten of omschrijvingen). Dat maakte het een beetje simpel. Het is een heerlijk boek om in één keer uit te lezen op zo’n dag als vandaag.”

’s Avonds at ik met Joran tapas bij Sevilla. Dat was weer net zo lekker als de vorige keer, maar wel errrrg druk. We zaten heel krap aan de bar met onze rug naar de deur. Niet bepaald feng shui en daar ben ik behoorlijk gevoelig voor. (Ik lach mezelf ook uit om dit, no worries.) Na één glas cava trek ik het allemaal wel weer hoor. Op deze foto zie je de toetjes die we deelden: churros met Licor 43-saus en een cheesecake met witte chocolade en kardemom-sinaasappel.

Zondag 19 november

Zondag was heeeeerlijk kneuterig met Ilona en Keylee. We lunchten samen en gingen daarna aan de knutsel: kaarsen verven. Gewoon met acrylverf en ja, dat blijft prima zitten op de vettige kaarsen. En nee, ik weet nog niet of ik ze dan eigenlijk nog wel aan kan steken. We gaan het meemaken. De activiteit was in ieder geval genieten. ’s Avonds aten Joran en ik pizza terwijl we de gouden docuserie De Augurkenkoning keken. Daarna tikte ik dit fotodagboek en nu, half tien, is het tijd om me mentaal voor te bereiden op weer een week nieuwe dingen leren. I’m out!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  Leuk om te lezen over je eerste week bij de nieuwe baan, veel succes met wennen en hoop dat je snel weer in het ritme zit! Enne een verslag eens in de twee weken lijkt mij prima, het moet leuk blijven hoor, geen moeten!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Wat lief dat je dat zegt 😉 Dagboeken schrijven vind ik nog altijd zo leuk en bijna therapeutisch. Denk dat er heel wat moet gebeuren wil ik daarmee stoppen!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten