Beau’s november 2023 #4: stemmen, slachtstraat en sushi

26 nov 2023 | Leven

Hallooo! Het is zondagavond en ik lig heerlijk op de bank met mijn laptop en een kop thee. Klaar om je bij te praten over de afgelopen week. Ik ben al behoorlijk gewend op m’n nieuwe werk, ging naar de film, stemde (#huilen), at voor het eerst in járen weer kibbeling en werd geterroriseerd door een Piet. Ik vertel je allesss.

Maandag 20 november

Vandaag was een lekkere werkdag met een typische ik-werk-hier-net-activiteit: ik moest op de foto voor de website. Nou, zie hier. Na werk at ik de Indiase pompoencurry die ik die ochtend alvast had gemaakt en daarna ging ik badmintonnen met Ilona.

Dinsdag 21 november

Ik moet nog een béétje wennen aan lunchen op kantoor, met z’n allen aan tafel en met… brood. Het liefst eet ik iedere dag een salade of restjes of weet ik wat, maar géén boterham met hagelslag. Vandaag haalde ik met een paar collega’s kibbeling op de markt, daar kan ik dan weer wél aan wennen 😉 En dit is ook best noemenswaardig, want sinds deze toestand heb ik geen kibbeling meer durven eten. Ik wist dat het onterecht was (dat wees een test jaren geleden al uit en ik heb ook vaak zat witvis gegeten sindsdien) maar toch bleef het een ding. Tot nu. En wat was dit LEKKER <3

Na werk kwam mijn broertje eten. Ik maakte deze gnocchi met tomaat-harissa-mascarponesaus voor ons klaar.

Woensdag 22 november

Woensdag werkte ik weer een ochtendje aan freelanceopdrachten. Na een lunch met gyoza’s (kiiiiijk that’s what I’m talking about) wandelde ik door de stad met Eline. Daarna vervulde ik mijn burgerplicht door te gaan stemmen. Toen nog hoopvol in mijn havermelkelitebubbel. Bij thuiskomst (ik was denk echt 2 minuten weg) lag de nieuwste Tony’s op de mat: melk, pepernoot, schuimpjessmaak. Heel erg lekker is ‘ie!

’s Avonds at ik bij Fiona en daarna keek ik de exitpolls van de verkiezingen. Huilen met de pet op.

Donderdag 23 november

Van de donderdag heb ik geen foto’s, maar ik was verder ook alleen maar op werk en ’s avonds bij een dansles.

Vrijdag 24 november

Ook vrijdag zat ik op kantoor. De avond spendeerde ik weer bij Fiona thuis, gezellig met nog een paar vriendinnen om samen haar verjaardag te vieren. Geslaagde avond <3

Zaterdag 25 november

Ik val in herhaling maar ik kan deze situ zelf gewoon nog ff geen plek geven: ik was weer de hele dag brakkig na drie glaasjes wijn. Die ik uit voorzorg heb afgetopt met water, een glas frisdrank en bij thuiskomst een kop thee. Echt mensen, HOE kan ik als eindtwintiger nog een beetje genieten van een drankje zonder er een hele weekenddag voor in te moeten leveren?! Eeuwig zonde. Tegen het eind van de middag ontdooide ik weer een beetje en ging ik naar Slachtstraat (= een filmhuis) met twee vriendinnen. We bekeken de film Het Smelt, de verfilming van het gelijknamige boek van Lize Spit. Die las ik een paar jaar geleden en vond ik echt steengoed. De film maakte zelfs nog meer indruk op me. Hij is heftig, maar mooi.

’s Avonds bestelde ik sushi met Joran en daarna hing ik tot heel laat voor de tv met oude afleveringen van Gooische Vrouwen. Deze week werd aangekondigd dat er eind 2024 een nieuw seizoen komt en ik had meteen zin om dit weer te kijken. Genieten!

Zondag 26 november

Zondag deed ik het huishouden en dronk ik koffie met Ilona en Keylee. Weer bij (het café van) Slachtstraat. Zo was ik er nog nooit geweest, zo kom ik er twee dagen op rij. Ook scoorde ik nog een leuke led-kaars bij de Søstrene Grene want je mag deze winkel niet uit zonder iets te kopen. Wist je dat? Is de wet.

Nu is het avond en ga ik nog een paar uur genieten van de 2005-vibes van Gooische Vrouwen (haha). Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten