Beau’s november 2023 #5: vuur, Vosch en verwend

4 dec 2023 | Leven

Heyyyy hallo, het is maandagavond en ik praat je bij over afgelopen week! De werkweek was prima, het weekend was heerlijk. Ik had een etentje met de eetclub, ging naar één van mijn lievelingsrestaurants in de stad en vierde Sinterklaas met familie (voor het eerst in, wat zal het zijn, 10 jaar?). Scroll snel verder voor een selectie foto’s van mij terwijl ik m’n duim opsteek.

Maandag 27 november (duim #1)

Maandag was een werkdag @ the office. Ik had weinig te doen en dat vind ik niet echt prettig werken. Maar goed, hoort erbij. ’s Avonds ging ik naar badminton met Ilona.

Dinsdag 28 november (duim #2)

Dinsdagochtend had ik met werk een afspraak in het stadhuis van Utrecht (zie uitzicht) en verder werkte ik weer op kantoor. Ja, sorry, ik kan er niet heel veel meer van maken. Dit is tegenwoordig hoe 4 van de 7 dagen per week gaan en daar kan ik gewoon niet meer spannends van maken, haha. Na werk maakte ik gebakken aardappels met furikake en misomayo, vét lekker. Verder had ik een heerlijke avond voor de tv met een voetenbadje en de nodige materialen om mijn ruwe zomerse voeten eens goed aan te pakken.

Woensdag 29 november (duim #3 en een twijfelachtige #3,5)

Op m’n vrije woensdag werkte ik als vanouds aan blogs in een koffietentje. Kaffeetaria, natuurlijk. ’s Middags werkte ik het huishouden een beetje bij en keek ik heel veel afleveringen Gooische Vrouwen.

Verder is het wel een beetje jammer dat ik bijna niet meer in mijn werkkamer zit, net nu ‘ie eindelijk een beetje gezellig wordt. Die lichtblauwe muur is al zo’n verbetering, maar met twee grote, nieuwe ingelijste posters erbij is het helemaal gezellie en kleurig. Ik mocht ze uitkiezen bij Gallerix, heel blij mee! <3

Donderdag 30 november

Een lange werkdag met daarna een dansles. Eén van de hoogtepunten van mijn week, iedere week opnieuw <3 En kiek mij gaan zo op de grond, jeetje. Daarna at ik gyoza’s en sojabonen, dat is wel een beetje vaste prik geworden op de donderdagavond. Makkelijk en héél lekker. Ik haal mijn gyoza’s uit de diepvries bij de Amazing Oriental. Meestal de versie met kip en kimchi en een vega variant met groenten.

Vrijdag 1 december

Vrijdag was dan weer een hele drukke werkdag. Daarna was ik wel toe aan een wijntje en die kreeg ik (bubbels, zelfs) bij de meiden van de eetclub. We waren vandaag maar met z’n drieën maar dat mocht de pret niet drukken. We bereidden alle drie een gang met het thema ‘de elementen’. Op de foto zie je:

Vooraf: brie brûlée met rozemarijn en een suikerlaagje gebrand met een gasbrander. Extréém lekker was dit!
Hoofd: stamppot met aardse groenten (o.a. wortel en pastinaak), een pittige salsa, luchtig kokosschuim en makreel. Klinkt als een rare combi maar was bij elkaar echt mega lekker!
Na: verkruimelde bastogne (lijkt op aarde), zure coulis van zomerfruit en perfecte luchtige meringue.

Zaterdag 2 december

Zaterdag klooide ik wat aan in huis totdat Maudy langskwam om samen de stad in te gaan. Ik kocht nieuwe oorbellen bij een klein (volgens mij ook nieuw) zaakje op de Choorstraat. Ik kan de naam van de zaak niet terugvinden maar als je daar een beetje heen en weer loopt, kom je ‘m vast tegen. Ze verkopen er heel veel leuke oorbellen en haarclips voor een best wel lage prijs. Vind het ook typisch zo’n tent die over twee maanden weer gesloten is dus RENNEN.

Na de kleine shopsessie aten we samen tapas bij De Zwarte Vosch en dat was weer net zo lekker als eerder dit jaar. Leuke tent! En we zijn weer helemaal bijgepraat <3

Zondag 3 december

Zondagochtend had ik zowaar een wekker staan om te voorkomen dat ik per ongeluk weer tot de middag zou slapen. Ik weet niet wat dat is joh: ik ben een ochtendmens, heb een keurig slaapritme en sta ook netjes op tijd op doordeweeks, maar kan in het weekend moeiteloos tot een uur of 10, 11 slapen. En dat is niet iets van de laatste weken met mijn nieuwe baan, dit heb ik altijd al.

’s Middags maakte ik een tour de la famille langs mijn schoonvader, opa en vervolgens mijn ouderlijk huis. Daar vierde ik Sinterklaas met familie. Lees: we pakten de praktische cadeaus van mijn moeder uit (ik kreeg nieuwe skisokken, fietslampjes en een föhn die ik echt nodig had, helemaal fijn), gourmetten en speelden het spel Hitster (affiliate). Als je nog een leuk en snel familiespel zoekt: dit wil je! Echt een aanrader. Op de terugweg reed ik door een met sneeuw bedekt landschap <3 En als kers op de taart van dit heerlijke weekend: ik parkeerde keurig netjes in voor de deur. NICE.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten