Beau’s oktober 2022 #1: voorleeskinders, verzekeringen en Vermeer

10 okt 2022 | Leven

Hallo hallo, nieuwe week, nieuw dagboek. Maar ik heb eigenlijk erg weinig te vertellen. Een paar highlights: twee boeken uitgelezen, zon (VEEL zon!), twee keer gezellig uit eten, een verjaardag, een afscheid. Veel meer was het niet.

Maandag 3 oktober

Maandag was een thuiswerkdag maarrrr niet in m’n eentje! Joran was een dag vrij. Plukte ik ook de vruchten van want ’s ochtends bakte hij pannenkoeken voor ons en ook lunch en avondeten nam hij een keer voor z’n rekening. Vind het verder geen probleem dat ik het avondeten altijd moet regelen hoor (hij is laat thuis + ik vind het leuk) maar dit is ook wel eens lekker. Kon ik fijn doorwerken! ’s Ochtends werkte ik aan mijn eigen website, daarna gingen we sporten en ’s middags zocht ik allemaal verzekeringgezeik uit. Duur grapje, zo’n aov, maar wel belangrijk.

’s Avonds deden we alsof het zondag was en haalden we patat bij Snackbar Maandag (haha). Daarna las ik het boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ uit. Op zich was ‘ie interessant. Gaf me wel wat inzichten over introvert vs extravert zijn (en ik ben heel erg 50-50) maar was toch ook weer te leerzaam en informatief naar mijn zin, haha. Dit zei ik erover op Insta:

“Interessant, gaat over introversie (en over hoe dat zich vaak uit op verschillende vlakken) maar niet helemaal mijn ding. Hou gewoon echt meer van vermakelijke romannetjes. (…) Oja en wat leesbaarheid betreft: how about alinea’s? Witregels? Hallo?”

Dinsdag 4 oktober

Dinsdag was een heerlijk zonnige dag. Eigenlijk had ik vandaag een afspraak in Groningen maar die ging last minute niet door. Vond ik jammer – had wel zin om te werken in de trein en om weer eens een meeting in levende lijve te doen. Maar goed, het was niet anders! Ik werkte aan wat andere opdrachten en wandelde in het zonnetje. ’s Avonds maakte ik vega poké bowls. Smaakte goed, dus komt nog online!

Woensdag 5 en donderdag 6 oktober

Woensdag en donderdag waren hele normale thuiswerkdagen. Woensdagavond kwamen Pascale, Fiona en Nienke weer eten. Ik maakte pompoen uit de oven met burrata en pesto, met daarbij couscous met gebakken courgette en feta in honing-sesam. Was weer errrrrg lekker allemaal! Donderdagochtend ging ik naar hot yoga en aan het einde van de dag ging ik voor de allerlaatste keer naar mijn voorleeskindjes. Het traject van 20 weken zat erop (en ik was zelfs al wat langer gebleven) en vandaag sloten we het af met cake en cadeautjes. Ik gaf ze Halli Galli (nam ik een keer mee en dat vonden ze GEWELDIG) (is ook zo’n leuk spel haha) en ik kreeg deze lieve kaartjes van ze. Dit was dus vrijwilligerswerk via de VoorleesExpress. Zit door heel Nederland! 🙂

Vrijdag 7 oktober

Nog een thuiswerkdag. Spannend, spannend. Ik was goed productief vandaag :thumbs: Op de foto links zie je golden latte (warme – opgeschuimde – melk met kurkuma, gember, kaneel en peper) – heel lekker. En op de foto links zie je (weer) pompoen uit de oven met een soort van pesto en truffelburrata. Extreem lekkere combi! ’s Avonds ging ik naar de verjaardag van een vriendin van m’n studie. Doe ik een keer wat leuks, maak ik geen foto’s… Maar goed, het was wel gezellig!

Zaterdag 8 oktober

Zaterdag was de hele dag dit ^. Ik las bijna in één ruk ‘Koraalrif’ van Suzanne Vermeer uit. Hieronder weer wat ik schreef op Insta:

“Literair dieptepunt (hele boek is voorspelbaar en de stijl is ook weinig creatief) maar af en toe is zo’n luchtig boek wel vermakelijk. Vloog erdoorheen! Is blijkbaar wel een vervolg op een ander boek (Roadtrip, volgens mij) maar die heb ik niet gelezen.”

Ook wandelde ik nog een groot rondje door de wijk en daarna begon ik aan ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse. Ben één van de weinige taalliefhebbers die dit boek uit 2009 nog nooit gelezen heeft, gok ik. ’s Avonds gingen Joran en ik Grieks eten in de binnenstad. Dat was gezellig maar het eten was ’t niet helemaal. Tzatziki: 10/10. De rest: een 6’je.

Zondag 9 oktober

Zondag vond ik weer datzelfde lekkere plekkie in de zon. Ook ging ik een uurtje sporten (3 keer deze week, dit is echt een immens wonder) en daarna reden Joran en ik richting onze ouders. Eerst gingen we op de koffie bij die van hem (en speelden we Mario Kart) en daarna aten we met die van mij bij de Chinees in de buurt. Lekker efficiënt 😉 Wel grappig dat ik vroeger vond dat we zooooo ver uit elkaar woonden (want was wel 15 minuten fietsen, jeetjemineetje). Foto’s van deze dag zijn mogelijk gemaakt door schoonmoeder en moeder. Mijn telefoon was leeg en voelde geen urgentie om ‘m ergens deze dag op te laden :thumbs:

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten