Beau’s oktober 2022 #2: shoppen, stoofathon en spoedklus

17 okt 2022 | Leven

Hallooo lieve mensen! Leuk dat jullie weer meelezen. In dit fotodagboek: een foodevent inclusief sterrenchefs, een heerlijk herfstig weekend, een knettergoede shopsessie en wijn met vriendinnen. Niet spectaculair, wel gewoon prima en leuk 🙂

Maandag 10 en dinsdag 11 oktober

Maandag was een simpele werkdag. Wel eentje waarop ik veelll regelde voor verzekeringen. G e z e i k. ’s Avonds werkte Joran aan de eettafel aan een knutselproject terwijl ik een boek las en we Eefje de Visser luisterden. In december gaan we naar haar concert in Carré! Lekkere avond was dit.

Dinsdag had ik weer iets interessants op de planning staan! Ik deed namelijk mee met de Stoofathon van Bord Bia, waar ik al een tijdje een hele leuke samenwerking mee heb. Ik maakte bijvoorbeeld een keer deze superrrlekkere tajine met Iers rundvlees. In teams maakten we, onder leiding van een sterrenchef, allemaal een eigen stoofpot. Ik zat in het team met als thema Midden-Oosten en de stoof die we maakten was echt god-de-lijk. Ik had gehoopt dat ik de foto’s inmiddels had ontvangen en dat het recept al bij ze online zou staan, maar dat is helaas nog niet zo. Als ik die binnenkort krijg, deel ik ze alsnog 🙂 Was een hele leuke dag! Kost ook knetterveel tijd, zo’n event, maar bij gebrek aan dagelijkse collega’s moet ik mezelf dit af en toe wel gunnen.

Woensdag 12 oktober

Ilona kwam weer een dagje werken! Vind ik echt heel fijn. ’s Avonds schoof Pascale ook aan en aten we met z’n drieën mosselen. Die had ik namelijk weer klaargemaakt voor een samenwerking met het Nederlands Mosselbureau. Daar maakte ik al eerder deze pasta met mosselen en ‘nduja voor, en deze Spaanse mosselen met patatas bravas. Was heel gezellig 🙂 En het recept kom binnenkort online!

Donderdag 13 oktober

Dit was niet mijn dag. Toen ik opstond, voelde ik me al totaal futloos. Een lesje hot yoga mocht niet baten. De rest van de dag werkte ik (en best hard ook) maar ik had er weinig zin in. Wel leuk: twee pakketjes! Koekjes van Farm Brothers en het nieuwste kookboek van Sterk in de Keuken. Ik schrijf af en toe blogs voor hun website!

’s Avonds at ik comfort food: pasta met goedgevulde tomatensaus en kaasss.

Vrijdag 14 oktober

Vrijdagochtend werkte ik en ’s middags stapte ik in de auto naar iets waar ik HEEL veel zin in had. Ik ging namelijk shoppen met Maudy, in die grootste shopping mall van Nederland (of zelfs Europa?) in Leidschendam. Zij heeft veel verstand van fashion en wat mooi en hip is – ik totaal niet. Ik legde al m’n vertrouwen in haar handen voor wat leuke nieuwe kleding. Over het algemeen viel het aanbod gigantisch tegen, maar na (niet overdreven) een winkel of 10 kregen we de smaak te pakken. Uiteindelijk kocht ik 3 supermooie nieuwe broeken (waaronder dit rechte exemplaar #hip), 3 dunne truien (ook deze hierboven), een superrrwarme trui (kan de verwarming weer een graadje lager) en een paar handschoenen. Erg blij mee!

Met vermoeide stalpoten aten we daarna pizza bij een zaak in die mall. Geen idee hoe ‘ie heet, was wel lekker! Oja, en vooraf lunchten we nog bij Anne & Max, ook in de mall. Daar was ik toevallig die week uitgenodigd om de nieuwe kaart uit te proberen, dus dat kwam goed uit :thumbs:

Zaterdag 15 oktober

Ik weet niet hoe ik het flik, maar ook zonder alcohol of nachtbraken slaap ik nog met gemák uit tot een uur of 10. Deze ochtend wreef ik pas om 10.45 het slaap uit m’n ogen. Lekker, maar ook een beetje zonde van m’n dag. Vind ik. Gelukkig had ik weinig plannen. Ik sportte, at restjes pizza en werkte een uurtje.

’s Avonds kwam een vriend van Joran eten en ik maakte de altijd succesvolle pompoen uit de oven met burrata en pesto. Die was om één of andere onverklaarbare reden dit keer niet zo succesvol. Alsof de pompoen niet helemaal goed was, ofzo. Inclusief hevige rauwe knoflookadem dronk ik daarna wijn met Fiona bij Taplokaal Gist. De beste meid verhuist deze week naar Utrecht (en ook nog eens dicht bij mij!) en daar ben ik zooooo blij mee! <3

Zondag 16 oktober

Sliep op zondag ook weer uit en wandelde daarna door de stad met Ilona. Bij 30ml haalden we koffie (correctie: ik bestelde een dirty chai met havermelk) (ik haatte mezelf ook toen ik dit bestelde, en hij was niet eens heel lekker). Het was echt superlekker buiten! Op de terugweg bekeek ik Fiona’s nieuwe huis. Ook deze middag werkte ik nog even (had een spoedklus met de deadline op vandaag) en verder rolde ik weer sushi! Heb het helemaal te pakken, dat zelf sushi maken. Deze keer vulde ik ze met zalm, komkommer, roomkaas, augurk, mango, gebakken uitjes, wasabimayo, misomayo en alle mogelijke combinaties daarmee. Zo lekker! En terwijl we ze allemaal aten (= echt veel haha), keken we De Avondshow van Lubach terug. Fijne avond <3

 

Ennn tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Hahaha mag ik zeggen dat ik heb gelachen om de pompoen inclusief barcode die pontificaal op tafel staat op de foto van maandagavond? ❤️ It’s the season 🎃

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten