Beau’s oktober 2023 #3: thuis, tante en teleurstellende broodjes

23 okt 2023 | Leven

Goedemorgen beste mensen! Na een supermooie reis door Japan ben ik weer back in business. Of zoals de receptionist bij ons laatste verblijf vol medelijden zei: ‘ah, back to reality…’. Zo bedroefd waren we daar zelf niet over: het was mooi geweest en we hadden ook allebei weer heel veel zin om thuis te zijn. Weer lekker aan het werk, eigen spullen, een normaal ritme. Ook heerlijk. Afgelopen week was ook meteen best een drukke. Ik praat je bij!

PS Ja, ik deel de foto’s en verhalen van de vakantie binnenkort ook nog!

Zaterdag 14 oktober

Ik pak het weekend er dit keer ook nog even bij. Zaterdagochtend landden we rond half 6 op Schiphol. We waren veel te snel door de douane en bagagehal, want de treinen gingen nog niet. Daarom dronken we nog één laatste kop koffie voordat we naar huis gingen. De hele zaterdag draaide ik wasjes (god wat was ik toe aan schone kleren, leven uit een rugtas is echt niks voor mij haha) en klooide ik wat aan in huis. ’s Avonds aten we voor de tv en keken we De Avondshow van weken eerder terug, maar de jetlag was ook wel ff flink aanwezig. We sliepen van 8 tot…

Zondag 15 oktober

… 6 en dat was héérlijk. Ik ben nog een paar avonden iets eerder moe geweest, maar verder viel het echt alles mee! Zondag lunchte ik bij mijn ouders thuis, want die had ik vanwege aansluitende vakanties al heel lang niet gezien. Gezellig! <3 ’s Avonds maakte ik hele lekkere vega wraps met oesterzwammen. Die werk ik nog uit voor jullie 🙂

Maandag 16 oktober

Weer aan het werk! Lekker vroeg en goed ingepakt want: KOUD. Vandaag deed ik vooral administratieklusjes, zoals een hele volle mailbox wegwerken en de btw-aangifte. ’s Avonds kwam Ilona eten voordat we naar badminton gingen. Ik maakte deze pompoenrisotto met salieboter en miso. Die was echt god-de-lijk, zonde dat ik ‘m met haast naar binnen heb gewerkt. Ik maak dit deze herfst sowieso nog een keer!

Dinsdag 17 oktober

De buren zijn aan het verbouwen (= herrie) maar ik had ook een videoafspraak (= stilte gewenst). Gelukkig kon ik een paar uur het huis van een vriendin in de buurt lenen, heel fijn! ’s Middags werkte ik gewoon weer thuis en ondertussen kwam dit superleuke pakket van Taste Club binnen. Een paar flessen witte en rode wijn en een fles bubbels om te vieren dat ze 7 jaar bestaan. Dit soort foodpost is altijd welkom, dat begrijp je.

’s Avonds kwamen een paar meiden langs om te ‘vergaderen’ over een evenement waar we binnenkort samen het eten voor regelen. Ik maakte deze pasta met burrata en crispy chiliolie, maar ik serveerde ‘m per ongeluk te koud (en opwarmen kon niet meer) dus de geloofwaardigheid van Keukenmeid is ook met een paar punten gedaald. Kan ik dan zo van balen… Als toetje hadden we restjes taart van iemands werk <3

Woensdag 18 oktober

Nog meer foodpost! En ik ben heel benieuwd naar deze nieuwe vega rookworst van Unox, want de vorige vond ik niks. To be continued. Overdag werkte ik aan teksten voor opdrachtgevers, ’s avonds kwam Fiona eten. Deze dahl met halloumi in mangochutney viel weer goed in de smaak.

Donderdag 19 oktober

’s Ochtends werkte ik een paar uur bij Kaffeetaria (als in: aan een tafeltje, niet in de bediening haha) en ’s middags gewoon weer thuis aan een heel rommelig bureau incl. dode plant. Moet ik binnenkort echt ff aanpakken. ’s Avonds ging ik naar dansles. Het is echt niet normaal hoe goed dat me doet: ik was futloos en een beetje aan de zieke kant, maar na een uur dansen voelde ik me weer helemaal 10/10. Ik ging zonder te douchen (sorry) meteen door naar de meiden van de leesclub, waar we ‘De Hulp’ van Freida McFadden bespraken. Dit was mijn mening maar eigenlijk ook die van de hele groep:

“Ideaal boek voor op vakantie: spannend, verrassend en makkelijk te volgen. De vertaling vanuit het Engels vond ik niet zo goed gedaan en het verhaal is in de laatste 20-30 pagina’s totaal afgeraffeld en heel onrealistisch. Zonde! Al met al wel van genoten.”

Was een supergezellige avond <3

Vrijdag 20 oktober

Vrijdagochtend sliep ik lekker uit en terwijl de schoonmaakster ons huis weer helemaal aan kant maakte (dat was echt heel heel heel erg nodig) werkte ik met Fiona bij Camping Ganspoort. Dat vind ik nog steeds een hele fijne plek om lang te zitten maar er is één groot minpunt dat me serieus dwarszit: die fritúúrlucht die de zaak ’s middags overneemt. Het ventilatiesysteem moet echt ff gecheckt worden, volgens mij. We zijn drie dagen en een flinke haarwasbeurt verder, maar ik ruik het nog steeds. Is niet oké.

’s Avonds maakte ik sushi met wat ik nog in huis had (o.a. oesterzwammen) en dat was weer een succes. Ik hoor mensen die in Japan zijn geweest wel eens zeggen dat ze sindsdien nooit meer Hollandse sushi kunnen waarderen. Ik ben niet één van hen.

Zaterdag 21 oktober

Ik had een heerlijk rustige dag, die begon met het uitlezen van Knap voor een dik meisje, van Tatjana Almuli. Mijn oordeel:

“Interessant perspectief op het schoonheidsideaal (met vlagen vond ik het irritant en heel verwijtend, maar dat hoort er ook wel een beetje bij) en een mooi en pakkend geschreven verhaal over haar jeugd. Maar het heeft me ook niet echt omvergeblazen.”

Daarna ging ik naar de stad, waar ik een cadeautje kocht voor mijn neefje die vandaag 1 werd. Ik haalde tekenspullen en – goede tip van mijn moeder – magneten en een fotolijstje om de gemaakte tekeningen straks te vereeuwigen. Ook lunchten we bij Café Boslust. Leuk knus restaurantje, gezellige sfeer, maar onze broodjes carpaccio waren zeer teleurstellend. Ken je die pakjes carpaccio van de supermarkt? Dat zijn twee porties. En ik denk dat we allebei nét een halve portie op ons broodje kregen. Daar betaal je dan wel 10 euro voor hè…

’s Avonds hadden we meer horecasucces: we hadden een hele gezellige avond bij Café Lombok <3

Zondag 22 oktober

Vandaag stond in het teken van de schoonfam en de verjaardag van mijn neefje. Lief droppie, is het <3

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten