Beau’s oktober 2023 #4: kampvuur, Karibu en kou

30 okt 2023 | Leven

Ja hallooo hier weer een fotodagboek! Vandaag is de dag dat ik eindelijk kan toegeven aan de herfst. Ik vind het heerlijk, dat donkere en regenachtige seizoen, maar NIET als ik nog een kampeertrip op de planning heb staan. Ja het is eind oktober, breek me de bek niet open. Nou goed, het eerste deel van afgelopen week spendeerde ik binnen voor de tv onder een fleecedekentje. Het tweede deel omarmde ik de ellende met mijn thermokleding en paraplu. Spoiler: dat weekend was uiteindelijk hartstikke leuk. Lees mee!

Maandag 23 oktober

Vandaag werkte ik vanuit huis aan wat dingen voor mezelf, zoals het fotodagboek, en wat taken voor opdrachtgevers, waaronder een nieuwsbrief. ’s Middags deed ik boodschappen en tot mijn grote vreugde zag ik dat ‘mijn’ AH eindelijk witte vlokken verkoopt. Dit spul is echt te lekker op een kom warme havermout. ’s Avonds maakte ik een lekkere curry met spinazie en geroosterde aubergine, daarna ging ik naar badminton. Deze week keek ik iedere avond een paar afleveringen van de nieuwe serie De Poli. Een Hollandse ziekenhuisserie, helemaal mijn ding.

Dinsdag 24 oktober

Het hoogtepunt van de dinsdag was een bezoekje aan een voor mij nieuwe winkel heel dicht bij mijn huis. Ik dacht dat het een bakkerij was met alleen maar taarten, maar kennelijk is het een Turkse (en volgens mij ook Marokkaanse) zaak met heellll veel lekkere broodjes en snacks. Ik had geen idee joh. Deze borek met feta was erg nice. De matcha die ik ’s middags maakte was een dieptepunt. In Japan heb ik heel veel lekkere lattes op, maar thuis is het me nog niet gelukt helaas.

Tot slot ook nog even een oordeel over de nieuwste vegetarische rookworst van Unox: die is serieus goed! De vorige versie was niet te vreten, dat was volgens mij algemeen bekend, maar het nieuwe recept is écht veel beter. Ik geef het een 7,8! De structuur mag net iets steviger en de smaak een tikkie zouter en rokeriger, maar ik vind het een prima alternatief voor echt vlees.

Woensdag 25 oktober

Woensdag werkte ik samen met Ilona, altijd gezellig. ’s Avonds maakte ik dezelfde pompoenrisotto met miso als een week eerder. Dit keer was ‘ie zo mogelijk nóg lekkerder! Fiona en Pascale keurden ‘m ook goed ♥

Donderdag 26 oktober

Ook deze dag werkte ik gewoon thuis met tussendoor een lekkere lunch: gyoza’s uit de vriezer. ’s Avonds ging ik naar dansles en dat was weer heel leuk, maar ook pittig. Ik kon slecht meekomen (we deden een nieuwe choreografie en die is MOEILIJK) en dat vond ik nogal irritant, maar dat hoort er ook bij.

Vrijdag 27 oktober

Vrijdag werkte ik weer eens een dag buiten de deur, bij Karibu, met Lieke. Productiviteit: medium. Gezelligheid: zeer goed. En de lunch was ook echt heerlijk: aardappelwafels met gerookte zalm, mierikswortelsaus en gepocheerde eitjes. ’s Middags nam ik een pakketje van Marktplaats in ontvangst, namelijk deze designer IKEA-lamp, de VARMBLIXT. Die is zo’n beetje ontworpen voor ons huis, vind je niet? Volgens mij is ‘ie toevallig sinds een paar dagen weer gewoon te bestellen bij IKEA dus ik heb er veel te veel geld voor betaald maar ok.

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober

Vrijdagavond reed ik naar Brabant, waar ik een gezellig weekend met Jorans vrienden tegemoet ging. Kamperen, in het bos. Eind oktober. Met Buienradar vol hoge blauwe pieken. Maar ik moet zeggen: het was écht heel gezellig en met de regen was het uiteindelijk ook goed te doen. We konden zelfs twee avonden gewoon bij een kampvuur zitten, dus dan is de kou ook wel te overzien.

Zondag kwam ik aan het eind van de middag weer thuis. Na 3 keer shampoo, 1 haarmasker en 1 ronde conditioner ruik ik nog steeds af en toe een vleugje kampvuur, haha. De rest van de dag keek ik heel veel afleveringen van Oogappels. Ik zit inmiddels in seizoen 2 en geniet er wel van. Echt Televizierring-waardig vind ik het niet, maar misschien komt dat nog? ’s Avonds bestelde ik sushi. Lekker weekend <3

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten