Beau’s september 2022 #1: sushi, servies en slinkse marktpraktijken

5 sep 2022 | Leven

Morning! Het is 8.15 dus ik ben er lekker vroeg bij. Afgelopen week had ik bijzonder veel last van uitstelgedrag en ik kreeg op m’n kop van m’n baas (= ikzelf) dus er moet weer ff peper in. Te beginnen met deze terugblik. Want naast (net iets te weinig) werken deed ik ook leuke dingen: ik ging uit eten, borrelde met vriendinnen, ging naar de IKEA, borrelde nog meer op een terras, maakte vet lekkere sushi voor een avond met de eetclub en kocht veel servies. Lees lekker mee!

Maandag 29 augustus

Wat een heerlijk opgeruimd plaatje zo <3 Ik maakte ‘m omdat we na 9 maanden in dit huis eindelijk iets aan de muur hebben hangen. Het duurde even omdat we het niet eens werden (we hebben niet dezelfde mening over decoratie) maar hier ben ik wel tevreden over. Niet spétterend geweldig, maar wel gewoon gezellig.

Ik werkte deze dag sinds lange tijd weer eens bij Stadstuin La Vie (in de binnenstad). Een beetje een gekke zaak (met in- en uitlopende ING-klanten) maar wel eentje waar je heel relaxed kan flexwerken. Het is er niet heel duur en je bent ook helemaal niet verplicht om de hele dag van alles te bestellen. Ik lunchte er met deze tosti en dronk verder water en één kop koffie, en was geloof ik 7-8 euro kwijt. Niet veel dus. Ik werkte aan wat teksten voor opdrachtgevers en aan mijn eigen website.

Halverwege de middag ging ik naar huis maar niet zonder een bezoek te brengen aan De Bijenkorf. Ik had deze week heel veel zin in nieuw servies. Had ook wat dingen nodig, zoals gebaksbordjes en nieuwe theemokken, en wilde een keer écht leuke dingen. In de winkel zelf zag ik niks waar ik meteen heel enthousiast van werd, maar online wel. Kom ik later op terug!

’s Avonds ging ik sporten. Daarna flanste ik onderstaande supersimpele pasta in elkaar. Is een kwestie van erwten koken, pureren met ricotta, olijfolie, peper en zout. Paar peppadews erop en klaar.

Dinsdag 30 augustus

Dinsdag werkte ik weer thuis met belabberde concentratie. Ik deed wat ik moest doen, maar dat was het dan ook wel. Tijdens de lunch wandelde ik naar de wekelijkse markt bij Smaragdplein. Zag er van een afstandje altijd erg leuk en authentiek uit maar als je je dan eenmaal midden in dat marktgeschreeuw begeeft, knapt die bubbel vrij snel. De groenteman smeerde me met z’n gladde praatjes een bak vijgen aan die van binnen nog helemaal groen en verschrompeld waren, en een bosje groene asperges die meer deden denken aan grassprietjes. Zie hieronder. Ik heb uiteindelijk zelf m’n pinpas tegen dat apparaat gehouden, I know I know. Ik knijp liever gewoon in stilte even in alle avocado’s van de groenteafdeling, waar ik dan wel met rust word gelaten. De dolmades van de delicatessenkraam waren ook niet echt om over naar huis te schrijven.

’s Avonds maakte ik, na een bezoek aan de voorleeskindjes, een risotto met bovengenoemde asperges, truffelburrata en vegetarische spekjes. Die had ik al jaren niet meer geprobeerd en ik was wel benieuwd of die inmiddels een beetje beter waren. Ze waren wel oké, niet heel goed. Het recept gooi ik binnenkort nog wel online, denk ik!

Woensdag 31 augustus

Nou, de woensdag begon niet heel top. Ik gooide een kop koffie over mezelf, mijn laptop en een gloednieuw notitieboek, waarvan ik net op de tweede bladzijde was. Toen het gebeurde, stond ik ook even een paar tellen stil van: huh, deed ik dit? Want ik ben niet onhandig. Ik heb ooit gehoord dat lange mensen vaak onhandiger zijn, dus andersom kan dat mijn steadiness ook verklaren 😉

Verder werkte ik op rustig tempo alvast een beetje voor. Ook stuurde ik een paar facturen uit (laatste dag van de maand hè) en ik was blij met wat de teller aan omzet van die maand aangaf :thumbs:

’s Avonds borrelde ik weer met Pascale, Nienke en Fiona. Voor daarbij maakte ik ook een héle lekkere pizza met die verschrompelde vijgen, geitenkaas en honing (deze!). Ondertussen kwam mijn bestelling van De Bijenkorf binnen: bovenstaande prachhhhtige gebaksbordjes. Leuk zijn ze hè? Het zijn deze maar wel ff een tip: doe ze niet in de vaatwasser want dat geeft barsten in het glazuur 🙁

Donderdag 1 september en vrijdag 2 september

Helloooo september en hello zon (waar ik eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee ben, mijn winterjas hangt alweer naar me te knipogen) (ja ik ben er zo eentje, ik hou van alle seizoenen <3). Deze dag heb ik er wel nog even goed van genoten. ’s Ochtends ging ik naar hot yoga, voor het eerst naar een nieuwe locatie in de stad. Daar was ik niet erg over te spreken maar goed, we zijn wel weer wezen sporten.

Daarna zocht ik samen met mijn moeder verkoeling in de IKEA, waar ik o.a. wat keukenspulletjes en plankjes voor in de slaapkamer kocht. Niks spectaculairs. Daarna verplaatsten we onszelf naar het terras van Gist. Lekkere plek blijft dat!

Vrijdag werkte ik weer en ’s avonds ging ik naar Amsterdam. Daar borrelde ik met Joran bij vrienden van hem, die van die intense vakantie, en dat was heel gezellig!

Zaterdag 3 september

Ik stond op met een klein katertje maar had echt héél erg geen zin om m’n dag daardoor te laten bepalen. Ik smeerde wat make-up op (helpt altijd) en vertrok naar Hoog Catharijne met twee doelen: een kijkje nemen bij de nieuwe H&M Home en heel veel inkopen doen bij de Amazing Oriental. Ik slaagde bij beide winkels ruim. Eenmaal thuis dook ik meteen de keuken in voor een eetclubdiner die avond. Het thema van deze editie was ‘je lievelingsfilm’. En hoewel ik helemaal geen films kijk, wist ik wel vrij snel wat ik wilde maken: sushi, vanwege de legendarische scène in Sex And The City. Die ene waarin Samantha naakt op tafel, bedekt met stukjes sushi, wacht op Smith.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder helemaal zelf sushi heb gemaakt. Wel meerdere keren samen met m’n moeder, en er staat geloof ik ergens een sushirito op mijn website, maar nooit zelf. Maar wow: het was echt héél goed gelukt. De smaak klopte precies (+- 700 gram sushirijst, 6 el rijstazijn, 2 tl zout, 4 tl suiker) en ze zagen er ook helemaal mooi uit. Terwijl ik een paar podcasts luisterde, rolde ik 10 rollen. Leuk werkje!

We waren die avond maar met z’n vieren maar iedereen had zich netjes aan het thema gehouden. Hierboven zie je een Griekse fetadip met pita als voorgerechtje, geïnspireerd op Mamma Mia!

Daarna volgde een wortel-pompoensoep met een soepstengel als toverstaf, helemaal Harry Potter style. Vervolgens kwam mijn sushi (was natuurlijk veel te veel, ja) op tafel. We sloten de avond af met een vegan brownie met pecan en frambozen, vanwege een (blijkbaar iconische, haha) scène in Notting Hill. Kon ik niet over meepraten. Was weer heel leuk <3

Zondag 4 september

Zondag was een heerlijk relaxte dag die ik ook echt ff nodig had. Ik maakte de koelkast schoon (laatste keer was met de verhuizing in november dus… ja…), draaide wasjes en verschoonde ons bed. Ook las ik een beetje, deed ik boodschappen en begon ik aan Ik Vertrek (= genieten). Wat een topdag. Echt. Ik ben niet eens sarcastisch.

’s Avonds at ik met Joran, zijn broer + vriendin en hun tantes bij Op Zuid. Deze pizza met serrano, pecorino en truffel was heerlie. Was ook weer heel gezellig! Eenmaal thuis lazen we nog wat bij kaarslicht in de tuin. Een ontzettend idyllisch plaatje maar vlak na deze foto gingen we weer naar binnen omdat het net niet helemaal werkte. Mocht de pret niet drukken.

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Fien

  Ik zou een appeltaart gebakken hebben. American pie🤣
  Groetjes van Fien

  Antwoord
 2. Hester

  Ik wil ook weer naar Op Zuid!! En dat kan prima maar je (of in elk geval ik) merkt toch dat je automatisch bij horeca terechtkomt aan ‘jouw’ kant van de stad.

  En volgens mij zei ik het ook al via insta, maar: die gebaksbordjes zijn echt heel prachtig! (Hopelijk wel je geld terug voor de barsten…?)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten