Beau’s september 2022 #2: partner, poncho’s en poep

12 sep 2022 | Leven

Hallooo! Een tikkeltje uitgeput van een heel leuk weekend, maar ik ben er weer. Afgelopen week werkte ik hard en goed (zat er weer lekker in, hoera!) en vermaakte ik me óók met wat leuke uitspattingen. Een lekkere lunch hier, een dorpelijk festivalletje daar. Een ’trouwfeestje light’, middag sushi’s rollen, weekend bij the parents – je kent het wel.

Maandag 5 september

Maandaggg let’s go. Vorige week zei ik het al: er moet weer een beetje peper in m’n reet. En dat regelde ik deze ochtend meteen. Ik begon weliswaar voor de tv, maar wel al vroeg en met mijn fotodagboek op schoot. Daarna had ik een meeting, ging ik een uurtje sporten en maakte en fotografeerde ik een gerecht voor een samenwerking. Komt woensdag online en ik ben echt trots op het resultaat! 🙂

’s Avonds at ik die creatie samen met Ilona op. Ook wandelden we een rondje met een ijsje d’r bij.

Dinsdag 6 september

Vandaag was eigenlijk de allereerste échte dag als freelancer – m’n contract liep gisteren namelijk af. Heb er deze dag zelf eerlijk gezegd geen seconde bij stilgestaan. Ik werkte de hele dag bij Seats To Meet. Niet mijn allerlievelingsplek om te zitten maar het is wel gratis (en de lunch is goedkoop en lekker) en gewoon prima. Doe ik het voor. Halverwege de middag was ik weer thuis en allemachtig wat was het weer heet. Heb zin in herfst en in truien en laarsjes maar ik weet ook dat ik dit over een week of wat weer mis, dus ik wil die zonnestralen óók tot me nemen.

Na een ijsje werkte ik weer verder en ’s avonds maakte ik een soort chiliprutje met aioli, een paar verdwaalde taco’s ennn vegan chorizoworstjes. Vond ze wel oké maar in de verste verte niet op chorizo lijken. Kan me dan echt niet voorstellen dat een paar uitvinders in een fabriek deze worsten stonden te proeven en dan na een hap van deze hebben gezegd: yes, we hebben ‘m, dit is perfect!!!

Woensdag 7 september

Woensdag begon ik met een kleine verbouwing van mijn kantoor, haha. Mijn bureau stond eerst tegen die gele muur (zie foto) maar daar valt het licht voor fotografie ook beter, dus daar heb ik de ‘werktafel’ naartoe verplaatst. Daarna werkte ik nog even en vervolgens lunchte ik met Ilona bij De Pomp. De kimchi croque was weer heerlijk, as always. De rest van de middag werkten we daar.

Eenmaal thuis vond ik dat er een wat verdacht luchtje in de tuin hing, bleken er dus freaking drie kattendrollen te liggen. Ik snap die katten wel, want met al dat grind is onze tuin een soort Kattenbak XL maar ik vind het echt vrrrreselijk. Volgend jaar gaan die kiezels er écht uit.

Beetje rare overgang maar eh ja, daarna ging ik dus koken voor mij, Fiona en Nienke. Het werd weer deze pasta vodka, die is superlekker.

Donderdag 8 september

Donderdagochtend werkte ik nog een paar uur (met een roller voor wat gezellige plukjes haar – die, zoals je op deze foto’s ziet, niet echt standhielden. Daarna treinden Joran en ik samen naar Rotterdam, naar het stadhuis. Daar gingen zijn broer en zijn vriendin (… van die broer dus) hun geregistreerd partnerschap aan. Ze noemden het zelf ’trouwen light’. Ik was nog nooit bij zoiets geweest en dacht dat het gewoon ff een handtekeningetje zetten was, maar ze hadden er wel iets groters dan dat van gemaakt. Was mooi! De borrel erna was ook leuk 😉

Vrijdag 9 september

Ik sliep daarna bij mijn ouders, want daar had ik de volgende dag een feestje. Overdag werkte ik (en liet ik me verwennen met een broodje carpaccio, hehe) en ’s avonds ging ik dus, gehuld in een poncho, naar een festival in de buurt. Opperdepop heet het. En ik kwam er niet voor de artiesten, maar echt voor de gezelligheid van familie, vrienden en (veellll) oude bekenden. Deze avond was niet écht geweldig want het regende heel veel, maar wel gewoon leuk.

Zaterdag 10 en zondag 11 september

De volgende dag was het ineens weer helemaal zonnig en besloot ik toch nog een ticket te regelen voor die dag. Goeie keus, want het was heel lekker, zo in het zonnetje! De sfeer was ook meteen een stuk beter :thumbs: Zondag ging ik, na drie nachten in Berkel, weer terug naar Utrecht. Bepakt en bezakt (zoals het hoort als je weer vertrekt uit het ouderlijk huis) met onder andere deze kussentjes die mijn moeder zelf heeft gemaakt voor ons picknickbankje <3 Leuk hè?

Verder las ik deze dag heel veel (ik heb een deadline want over 8 dagen moet ik een dik boek weer inleveren bij de bieb en ik moet nog 490 bladzijdes, help). En ik rolde weer lekker veel sushi! Net als vorige week. Een heel stuk goedkoper en ook eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Ik zit ineens te denken: hier kan ik wel eens een recept voor uitwerken! Ik heb inmiddels een paar gouden combinaties 😉

 

Nou, fijne week en tot snel!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten