Beau’s september 2022 #3: kluizenaar, kroket en kou

19 sep 2022 | Leven

Gutenmorgen! Met koude voeten, een dikke trui en gehuld in een fleecedeken praat ik jullie bij over afgelopen week. Want ja – ineens is het volop herfst en ik heb eigenlijk nu al spijt van mijn smeekbedes van vorige week, toen ik de zomer zat was. Zal je altijd zien. Het was ook meteen een behoorlijk druilerige en ouderwets saaie week. Wat ik wel deed: oesters tjappen in Delft met de schoonfam, roeren in een pan stoofvlees, heel veel lezen, heel veel niet naar buiten gaan, een blondie bakken en een middag buiten de deur werken. Lees mee!

Maandag 12 september

We beginnen de dag weer – geheel tegen alle mindfulness en focusadviezen in – voor de tv. Terwijl ik Expeditie Robinson keek, werkte ik het dagboek van die week ervoor uit. ’s Middags deed ik boodschappen en zag ik dat mijn lievelingswijn weer in de actie is bij Gall & Gall. Zijn echt heerlijk! (En de fles is ook amazing – dat maakt het nog beter.) Daarna nam ik weer eens een reel op (deze) en las ik voor bij mijn voorleeskinders. Ondertussen werd er thuis een leuk perspakket van Duyvis bezorgd, vol met borrelnootjes en met deze supermooie, megagrote borrelplank. Heel handig!

Dinsdag 13 september

Dinsdag was ik ook weer lekker aan het werk. Op dit moment ben ik vooral bezig met het herschrijven van teksten voor ROC Mondriaan (mbo in Den Haag). Via communicatiebureau Lift (waar ik vaste freelancer ben) (voor zover dat kan dan hè, vast freelancen) help ik organisaties en bedrijven bij het opzetten van een lekker duidelijke en handige kennisbank. Heel leuk om te doen! Fijne afwisseling ook van creatief schrijven (dit moet gewoon compact en helder).

’s Middags ging ik sporten (zie draaideur) en ondertussen las ik in het boek ‘Een heel gewoon gezin’. ’s Avonds maakte ik deze simpele maaltijd, niks spectaculairs.

Woensdag 14 september

Woensdagochtend schreef ik en rond de lunch deed ik boodschappen voor een heerlijke tajine. Die heeft hierna nog úren staan pruttelen, waarna ‘ie echt heeeel lekker was. Hier ziet het er niet uit, I know. ’s Avonds schoof ik voor de verandering eens een keer aan bij Pascale, in plaats van zij bij mij. Ze maakte deze heerlijke plaattaart met lekker veel groenten en feta. Verder waren we alle drie (Nienke was er natuurlijk ook bij) een beetje lamlendig dus we beëindigden onze clubavond al vroeg. Ach.

Donderdag 15 september

Donderdagochtend schreef ik en maakte ik foto’s voor een samenwerking. Daarna sprak ik af met Lieke, oud-collega, bij Café Keet. Daar lunchten we (deze vegan kroketten waren heerlijk!) en smeedden we snode plannen voor ons afscheid dat we deze week vieren. Leuke plek trouwens, Café Keet. We zaten boven! Toen zij naar huis moest, bleef ik daar nog een tijdje hard werken.

Vrijdag 16 september

Vrijdagochtend ging ik naar hot yoga, waarvan ik gefrustreerder thuiskwam dan de bedoeling was. Er is één instructrice die het gewoon niet helemaal naar mijn smaak doet (lees: te zweverig, teveel praten, teveel theorie, te weinig actie) dus ik moet die les gewoon niet meer boeken. De rest van de dag werkte ik hard verder en ’s avonds ging ik naar Delft. Daar ging ik met schoonfamilie (maar zonder Joran want die was een weekend weg met vrienden) uit eten bij Van Der Dussen. Dat was heeeeeel lekker – en de oesters vooraf waren misschien wel de beste die ik ooit at. (Zegt zij die in 3 jaar tijd misschien 4 keer oesters heeft gegeten.) We hebben heel lang getafeld, waardoor ik uiteindelijk pas om 2 uur thuis was.

Zaterdag 17 en zondag 18 september

Dus ja, etentje met de schoonfam en ik lag er zaterdag helemaal af. En dat terwijl ik het halve wijnarrangement nam (= halve wijntjes) en me echt prima voelde. Maar goed, nadat ik de badkamer een hoognodige schoonmaakbeurt gaf, lag ik de hele middag misselijk, moe en met knallende koppijn onder een dekentje op de bank. Ik denk eigenlijk echt niet dat het brakheid was. Maar wat dan wel, geen idee. Na een dutje voelde ik me beter en maakte ik blondies met chocola en macadamia. De vorige keer lukten ze beter, zoals je ziet op de foto, haha. Tijdens het eten keek ik Break Free dus dat was janken geblazen.

Zondag, nieuwe dag, nieuwe kansen! En het was zó regenachtig dat ik besloot gewoon nog een dag niet naar buiten te gaan. Ik kroop weer onder dat dekentje op de bank (want dat is ook iets wat ik deze week deed: de thermosstaat linksom draaien #huilen) en las de hele dag in dit boek: Een klein leven. (Ja – ik lees op dit moment meerdere boeken tegelijk want ik lees op meerdere locaties en deze hierboven weegt ki-lo’s en dat levert me op de crosstrainer geheid een polsblessure op.) Mooi boek, maar na uren lezen nog steeds nog lang niet uit (en dat vind ik vervelend). Ondertussen deed ik wat kleine huishoudelijke klusjes en ’s avonds at ik pizza met Joran, die helemaal verregend weer thuiskwam.

 

Komende week verwacht ik meer sensatie dus stay tuned!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten