Beau’s september 2022 #5: tante, truien en treurig veel tv

3 okt 2022 | Leven

Gutenmorgen! Het is maandagochtend en ik ga een erggg drukke week tegemoet dus ik ga je ff in recordtempo bijpraten over de vorige. Daar hoef ik ook niet veel woorden aan vuil te maken want ik deed weinig spannends. Vond ik zelf wel ff prima, maar het spektakelgehalte van dit dagboek is dus laag. Dan weet je dat. Waar je wel over leest: een babyshower, (veel) foodpost, mooi servies, een schoonmaaksessie met moeders, werk en een massage.

Maandag 26 september

Maandag was een werkdag vanuit huis, terwijl het buiten kei- en keihard regende. Ik haalde wat pakketjes op bij een ophaalpunt en deze mooie borden werden deze dag ook (thuis) bezorgd. Heb ik een tijdje geleden besteld bij Makaki Studio. Die kwam ik tegen op Insta en ik was op slag verliefd op de diepe borden met spetters (en een grote blauwe – maar iets te dure – schaal). Ik koop niet zo vaak nieuw servies maar voor de foto is een beetje afwisseling natuurlijk wel leuk (excuses excuses haha). Met de code KEUKENMEID10 krijg je 10% korting.

In het midden zie je het bord meteen in actie. Het recept komt binnenkort ook online want het was héérlijk!

Dinsdag 27 september

Vandaag was dan écht de laatste keer op kantoor. Begin augustus rondde ik mijn taken af en ging ik al weg, maar ik had wat uren overgehouden voor de overdracht naar mijn opvolger(s). Dat was dus vandaag. Iets wat ik niet ga missen: de slootwaterkoffie.

Na de overdracht lunchte ik met mezelf op een plek met sentimentele waarde: De Ontdekking. Als student spendeerde ik hier al mijn stufi (ik ben nog net van dat tijdperk, het spijt me!) aan latte macchiato’s. Ik had namelijk bijna altijd les op de Drift, vlak daarnaast, dus dit was een fijne uitvalsbasis. De hele middag werkte ik hier aan teksten voor opdrachtgevers, terwijl om me heen de eerstejaarsstudenten kwamen en gingen. Ik voelde me ineens erg oud.

Aan het einde van de middag maakte ik het allerlaatste restje loopbaanbudget van mijn oude werk op: met een massage. Ik heb nu geen loopbaanbudget meer maar misschien kan ik dit op een manier verwerken in mijn secundaire arbeidsvoorwaarden ofzo…? Thuis maakte ik deze curry met feta.

Woensdag 28 september

Vandaag kwam Ilona weer eens gezellig een dag werken. Tijdens corona deden we dat HEEL vaak (gerust 3 keer per week) en dat was altijd heel gezellig en fijn. Als lunch maakten we ciabatta met pesto, geroosterde tomaat en burrata <3

Laten die dag gaf Ilona d’r plekje op voor Pascale, die kwam eten. Ik maakte shakshuka met boerenkool en feta voor ons. Is echt een lekkere combinatie!

Donderdag 29 september

’s Ochtends werkte ik en rond de lunch kwam mijn moeder op visite. Nou ja, na een snelle lunch gaf ik d’r een emmer water en een doekje en hebben we de ramen en kozijnen voor én achter helemaal schoongemaakt. (Je moet er maar zin in hebben op je vrije dag!) Ook kreeg ik foodpakketjes binnen: vleesvervangers van PLNT en nieuwe weggeefrepen van Tony’s Chocolonely. Misssssssschien ga ik ze ook daadwerkelijk weggeven. Misschien.

Ook dumpte ze weer wat troep bij me (dat doen moeders) waaronder deze retro rolschaatsen. Die kocht ze ooit (laten we zeggen, 35 jaar geleden) voor 400 gulden na heel lang sparen en het deed denk ik iets te veel pijn om ze zelf weg te moeten gooien. Ik zette ze op Insta en vanmiddag komt iemand ze (als het goed is) ophalen.

’s Avonds werkte ik nog even door omdat ik het heel druk had én omdat ik nachtbraken soms erg lekker vind.

Vrijdag 30 september

Vrijdagochtend werkte ik vanuit huis en lunchte ik met geroosterd brood met mosterd en vega balletjes in ketjap. Daarna fietste ik (met zonnebril en winterjas – heerlijke combinatie vind ik dat) naar de stad, waar ik met Lieke had afgesproken. We zaten bij Black Brew en werkten daar allebei verder. Leuke plek!

Vervolgens hielden we een hele snelle vrijmibo op het terras bij Café Vredenburg en daarna deden we boodschappen bij de Amazing Oriental. Waren toch in de buurt. Eenmaal thuis maakte ik sushi voor mij en Joran en werkte ik nog een uurtje door. Die avond keek ik in één keer de hele serie Moedermaffia. Was minder truttig dan het klinkt, vond ‘m echt heel leuk!

Zaterdag 1 oktober

Zaterdagochtend hing ik weer lekker lui op de bank, ’s middags ging ik naar Rotterdam voor een babyshower. Jawel, that’s a first! Mijn schoonzus (vriendin van broer van Joran) is inmiddels hoogzwanger en deze middag organiseerden haar vriendinnen een babyborrel. In een cocktailbar, zonder babyfoto’s en luierspelletjes en dat soort fratsen. (PS Natuurlijk zijn er leukere foto’s gemaakt dan deze maar 1. niet van mij en 2. ik kende al de meiden niet echt en vind zomaar een foto plaatsen niet netjes.)

Eenmaal thuis was ik ka-pot en na een hap van Jorans pizza hield ik het voor gezien.

Zondag 2 oktober

Zondag was ontiegelijk lui maar héérlijk. ’s Ochtends keek ik in één ruk de docuserie Rampvlucht (god wat een weekend dit, hahaha). Ondertussen vouwde ik de was van 2 weken op, dronk ik koffie en pakte ik een ander foodpakket uit. In de Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. deze flessen drank, een zoutvervanger met o.a. miso en deze potten pindakaas. Leuk pakket 🙂 ’s Middags werkte ik nog twee uurtjes (ik heb het druk, had ik dat al gezegd?) en ’s avonds hing ik weer voor de tv.

 

Ik heb één voornemen voor komende week en dat is… minder tv. In de volgende aflevering ziet u of dat gelukt is!

(PS Toch wel weer veel woorden, hoe krijg ik het weer voor elkaar?)

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Hahaha ik ben eergisteravond ook in slaap gevallen met Moedermaffia aan (en Rampvlucht staat ook op mijn to watch lijst, maar eerst Oogappels nog even bingen). Ik heb maandag trouwens ook boerenkoolshakshuka met feta gemaakt naar jouw recept, was lekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten