Beau’s september 2023 #1: flashen, feestje en frikandel speciaal

11 sep 2023 | Leven

Gutenmorgen! Het is weer maandag en dat betekent dat ik het internet bijpraat over mijn afgelopen week. Ik ging naar een feest in het ouderlijk dorp, voer met de schoonfam door Delft, bezocht nieuwe horeca en typte, interviewde en mailde de ballen uit m’n broek. Ik ben alleen wel vergeten om foto’s te maken. Ik schrijf die wekelijkse fotodagboekjes ook pas een jaar of acht dus ’t zit nog niet echt in m’n systeem enzo.

Maandag 4 september

Een zonnige dag met veel werkdingen op de planning. Buiten de deur zelfs! ’s Middags reed ik naar een kaasfabriek om daar de eigenaar te interviewen voor een vakblad. Was een heel leuk gesprek en ging ook erg lekker. Minus de jumpsuit die opzij zakte waardoor ik mijn twee gesprekspartners per ongeluk flashte. Ken gebeure.

’s Avonds had ik weer badmintontraining met Ilona.

Dinsdag 5 september

Dinsdagochtend werkte ik bij haar op kantoor. Echt gezellig was het niet want ik hield een race tegen de klok voor een deadline, maar toch leuk om even ‘samen’ te werken. ’s Middags had ik een interessant werkgesprek op een locatie in de buurt. Ben er erg enthousiast over maar weet nog niet of ik er ooit meer over kan vertellen 🙂

Verder vond ik vandaag eindelijk een grote, stevige haarclip die ik pas (en zó lang of dik is mijn haar nou ook weer niet…). Ik bestelde ‘m bij Xenakis. ’s Avonds maakte ik deze verrukkelijke dahl met halloumi in mangochutney. Echt een knaller! ’s Avonds wandelde ik met Fiona in het warme avondzonnetje.

Woensdag 6 september

Ik begon vandaag lekker vroeg (= 7.30) want ik had veel werk liggen. Later die ochtend kwamen Ilona en Keylee ook vanaf mijn huis werken en pauzeren in de tuin. ’s Avonds kwam Fiona gezellig eten. Deze pizza met courgette, feta en walnoot blijft goed!

Donderdag 7 september

Zo lekker als ik deze week ging, zo tergend langzaam werkte ik vandaag. Halverwege de middag besloot ik: dit wordt ‘m niet meer. Ik appte Pascale en samen doken we het terras van Dubbel/Dwars op. Deze artisjokkendip was erggg lekker! Als je ‘brood met dip(s)’ bestelt, is dit wat je wil.

’s Avonds ging ik naar dansles en dat was weer genieten <3 <3 <3

Vrijdag 8 september

Vrijdagochtend werkte ik thuis en ook nog even bij Noen, onder het genot van een ijskoffie. Daar kom ik nooit, het zit voor mij aan de andere kant van de stad, maar ik moest iets afgooien in die buurt. ’s Middags treinde ik naar Berkel, want die avond ging ik naar Opperdepop – een festival in het dorp. Het was gezellig, maar ik voelde ‘m niet helemaal. Heb de hele avond aan een tafeltje gehangen met twee vriendinnen en een zak churros. Ook prima.

Zaterdag 9 september

Zaterdag vertoefde ik de hele dag op het water. Onderuitgezakt op een bootje, om precies te zijn. Met schoonfamilie voer (ik weet dat dit grammaticales 1 is maar ‘vaarde’ klinkt voor mij zó veel logischer) ik door Delft en Den Haag. Lekker in de schaduw onder een kap en met een fris windje. Ideaal op zo’n snikhete dag! Aan het eind van de middag gooide ik Joran af bij een barbecue in de buurt. Ik bleef spontaan voor ‘oké, één drankje dan’. Eindstand: ik zat pas rond 10 uur ’s avonds in de auto op weg naar huis. Was heel gezellig!

Zondag 10 september

Ik was toe aan een rustige dag en dat heb ik uitstékend uitgevoerd. Ik dronk ijskoffie met Keylee, op een kleedje in Park Oog in Al, en daarna bezocht ik Pastoe. Die zaak is nét geopend, volgens mij echt pas een paar dagen, en zit aan een heel mooi plekje aan de Vaartsche Rijn. Op dit terras aan het water heb ik nog een paar uur onderuitgezakt een boek gelezen. Eerst deze, De geniale vriendin, maar die heb ik na 60 pagina’s weggelegd want ik kwam er totáál niet in. Ik kreeg ‘m een aantal keer getipt door volgers op Insta, maar: nee, niet mijn ding. Te traag en passief, te gedetailleerd, te zoet. Gelukkig had ik nog een boek mee, namelijk Morgen en Morgen en Morgen. Daar ben ik dan weer juist héél erg over te spreken. Deel ik binnenkort meer over!

’s Avonds haalden Joran en ik patat en keken we De Avondshow van Lubach terug. Mijn lievelingszondagavond, dit <3

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten