Beau’s september 2023 #2: soep, stretchen en (jeugd)sentiment

18 sep 2023 | Leven

Hallo beste mensen! Leuk dat jullie er weer zijn. Ik heb het druk (ik ga bijna op vakantie en als freelancer betekent dat: voorwerken) en ik heb afgelopen week bijzonder weinig meegemaakt, dus ik hou het kort. In dit dagboek: een nieuwe telefoon, een yoga-zondag, weinig kookinspiratie ennn twee fantastische boeken. Lees mee!

Maandag 11 september

Maandagochtend ging ik als een trein, totdat de schoonmaakster voor de deur stond. Terwijl zij de boel weer aan kant maakte, lunchte ik bij Pastoe. Ja, de nieuwe zaak waar ik een dag eerder ook al op het terras vertoefde. Ja, dat voelde erg decadent. Dit broodje met gehaktballetjes en caponata vond ik medium lekker. Wel smakelijk, maar net niet genoeg en net niet spectaculair. Je gaat me hier hoe dan ook wel vaker zien want het terras is heerlijk (en het is dicht bij mijn huis).

’s Avonds badmintonde ik weer met Ilona (en andere beginners).

Dinsdag 12 september

Op dinsdag werkte ik vooruit voor mijn vakantie, met name aan blogs voor een opdrachtgever. Ilona was er ook weer de hele dag gezellig bij <3 ’s Avonds kwam mijn broertje eten en hij viel met z’n neus in de roomboter. Ik maakte namelijk varkensfilet klaar, want ik had een flink stuk gekregen van Janny. Had ik nog nooit eerder bereid maar ik smeerde ’t in met gyroskruiden en bakte het in roomboter, en dat was echt wel heel erg smakelijk.

Woensdag 13 september

De hele woensdag zat ik verheugd voor de deur te wachten op een stapel pakketjes. Vandaag ontving ik namelijk én mijn gloednieuwe iPhone 14 pro (halloooo quality!!!) (en au, portemonnee) én het nieuwste Hoe Overleef Ik-boek van Francine Oomen. Ik was vroeger helemaal obsessed door Rosa en haar supercoole vriendje Neuz en dit nieuwste boek MOEST ik toevoegen aan mijn (inmiddels weggegeven #huilen) collectie. Als ik het goed heb begrepen, zijn de personages ook met ons meegegroeid. Die zijn nu dus ook een jaar of 30. Heb echt heel veel zin om ‘m te lezen!

’s Avonds kwam Pascale eten en ik maakte deze risotto met citroenricotta en serranoham. Met orzo en risotto is allebei heerlijk.

Donderdag 14 september

Donderdag werkte ik een ochtendje buiten de deur bij – drie keer raden – Kaffeetaria. Ik kreeg maar geen grip op een artikel voor een opdrachtgever (dat gebeurt me niet vaak, ik ben echt wel goed in het vinden van een rode lijn en het hanteren van ‘kill your darlings’) en dat vond ik vrij irritant. Drie ♥’tjes van vandaag:
– De groothoeklens van mijn nieuwe tel. Love it! Haha.
– Die grote haarclip waarmee ik me helemaal MC voel maar die ook echt heel comfortabel is en ik ook leuk vind staan.
– Sojabonen van de toko. Alleen even oppiepen in de magnetron, that’s it. Kan ik echt ki-lo’s van eten.

Donderdagavond ging ik weer naar dansles en daar word ik nog steeds zooooo blij van. Eén van de beste beslissingen die ik dit jaar heb gemaakt.

Vrijdag 15 september

Vrijdag hing ik met Lieke rond bij Camping Ganspoort. Eerst werkten en lunchten we binnen, later genoten we buiten in het lekkere nazomerzonnetje. Thuis zette ik dat voort op de bank, onderuitgezakt met een boek waar ik echt enorm van aan het genieten ben. Bijna uit! ’s Avonds hing ik uitgeteld voor de tv.

Zaterdag 16 september

Zaterdag gingen Joran en ik op familiebezoek, ’s avonds aten we voor de tweede avond op rij soep met brood. Tegen al mijn principes in (soep is geen maaltijd!!!!) maar ik had echt geen zin om te koken en stiekem was het best oké. 1-0 voor Joran. Verder las ik veel en ging ik vroeg naar bed.

Zondag 17 september

Echt een wild weekend was het niet nee, maar deze zondag was wél heel lekker. Ik volgde namelijk twee yogalessen (slow flow en vinyasa) in Houten, bij de instructrice die ook mee was op vakantie. Was bíjna net zo chill als de yogalessen daar, onder een boom naast een meertje. ’s Avonds bestelden Joran en ik Indiaas bij Namaskar (zo lekker). Ik beloof dat ik deze week weer iets gevarieerder ga koken.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten