Beau’s september 2023 #3: potten, pootjes en een podcastfestival

25 sep 2023 | Leven

Halloooo beste mensen! Op het moment van schrijven heb ik nog 6 uur de tijd om mijn backpack in te pakken, boodschappen te doen, het huis enigszins aan kant te maken (hondenharen everywhere), wat laatste administratieklusjes te doen ennnn om dit fotodagboek te schrijven. Vanavond vlieg ik met Joran naar Zuid-Korea, woehoe! Geen tijd te verliezen. Ik praat je bij over de afgelopen week met heerlijk herfstweer, een funky (maar nu nog te warme) nieuwe jas, een avondje podcast kijken en Bo, ons oppashondje <3

Maandag 18 september

Deze week stond in het teken van voorwerken en afronden. Aan het begin van de week had ik een paar deadlines en daar werkte ik dus hard aan. Maandagochtend begon ik thuis, maar daarna werkte ik nog een paar uur bij Ilona op kantoor. Daar was ik meteen in de buurt bij de pottenbakstudio, waar ik aan het begin van de zomer een paar lessen volgde. Ik mocht mijn zelfgemaakte mokken ophalen en ik moet zeggen: ik ben niet ontevreden! Na het glazuren zagen ze er nietttt meer uit, maar ik vind ze echt leuk geworden. Echt theemokken zijn het niet, maar schaaltjes zijn ook priem.

’s Avonds maakte ik een gekke stoof met pompoen, geitenkaassaus en pesto voor Janny, Joran en mij. Was heel erg lekker! Na de vakantie werk ik het recept uit 🙂 Die avond las ik, na badmintontraining, ook de laatste pagina’s van Morgen en Morgen en Morgen. Dit zei ik erover op Insta:

“Wat een bijzonder boek. Op het begin denk je ‘dit is zoals any other boy-meets-girl-verhaal’ maar dat is het echttt niet. Gaat over de gamewereld in de jaren 90. Het is meeslepend en heel beeldend. Zo kleurig als de kaft is, zo ervaarde ik het verhaal ook. Prachtig geschreven, heel zorgvuldig. Aanrader! 5/5 sterren!”

Dinsdag 19 september

Dinsdag werkte ik wederom gewoon thuis. Ik voelde me een beetje meh, dus alles ging op half tempo. ’s Avonds aten we gyoza’s en keken we De Avondshow terug.

Woensdag 20 september

Woensdag was een beetje hetzelfde, maar dan met de gezelligheid van Ilona erbij. ’s Avonds had ik ineens heel veel trek in broodjes knakworst, maar deze vega exemplaren vond ik nogal tegenvallen. Heel slapjes en muf. Ik las ook meteen weer verder in boek numero 22 van dit jaar: het nieuwste boek van de Hoe Overleef Ik-serie! Kom ik zo op terug.

Donderdag 21 september

Toen ik donderdagochtend ontbijt wilde maken, ergerde ik me groen en geel aan de rommelige keukenkastjes. En dus sloeg in aan het organizen. Ik schepte alles over in grotere potten (ik bewaar zo min mogelijk in open verpakkingen, ik heb jarenlang in een huis gewoond met van die keukenmotten en dat was VRESELIJK) en alles is weer lekker fris. Love it. Life of a eind-twintiger is wild!

De rest van de dag werkte ik heel hard aan opdrachten en ondertussen kwam ook de Foodybox van Kroon op het Werk nog binnen. De hoogtepunten: kruidnoten in allerlei smaakjes en aubergines in een interessante vorm. ’s Avonds ging ik naar dansen en dat uur vlóóg weer voorbij. Ik val in herhaling maar: het is geweldig.

Vrijdag 22 september

Vrijdag kwam mijn grote vriendin Bo, de oppashond, weer op bezoek. Ik liet d’r eerst nog even thuis (waar ze zich inmiddels helemaal relaxed voelt) want ik ging lunchen met Ilona en Lieke, bij 30ml Vredenburg. Vind ik niet de allergrootste aanrader. Het eten was lekker (zeker mijn broodje met gepocheerde eitjes en zalm) maar de service niet best en over de krakkemikkige stoelen met gaten in het zitvlak hebben we het ook maar ff niet.

Eenmaal thuis rondde ik wat werk af en daarna maakte ik een lange wandeling met Bo. ’s Avonds kwam Ilona langs voor een filmavond (we keken Stromboli, wat een flutfilm) met een maskertje, als vanouds. Bo genoot ook van alle aandacht, haha.

Zaterdag 23 september

Zaterdag was heeeerlijk rustig. Ik las heel veel, wandelde met de hond (zo lekker dat je dan wel móét) (ik weet dat je hier anders over gaat denken als je fulltime een hond hebt) en regelde wat werk- maar ook vakantiedingen. Ook scoorden we nog ff een backpack (best belangrijk) en regenjassen bij de Decathlon. Ik kreeg vandaag trouwens ook deze párel van een jas (affiliate) binnen. Ik ben 1.62 en heb een S, die groot valt. Vind ‘m echt heel leuk!

Zondag 24 september

Zondag wandelde en las ik ook weer veel, heerlijk in de zon, met twee uitstapjes: naar de stad met Joran, voor wat nieuwe kleding voor hem, en naar Podimo at the Park met Lieke. Daar keken/luisterden we naar de live podcastopname van De Stijn, Tobi en Jeppe Show. Daar rukte zo’n beetje heel Utrecht voor uit, het was drúk! We hadden geen zitplaatsen en dat was niet heel chill, maar het was wel even leuk om te zien! Bo werd ook weer opgehaald door d’r baasje.

Die avond las ik het veelbesproken boek Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel? uit. Dit zei ik op Insta:

“Ja, hier vond ik heel veel van. Allereerst: SUPERLEUK om weer een ‘nieuw stukje’ van je jeugdsentiment te krijgen. Daar heb ik echt van genoten <3 Ik vind het verder wel echt een kinderboek. De personages zijn +- 25 maar de dialogen zijn heel jeugdig en niet realistisch. Dat had ik anders verwacht. Het boek is verder een slordige aaneenschakeling van zo’n beetje alle tegenslagen die een mens kan hebben. Too much. Maar goed. Het voelt ook niet helemaal eerlijk om dit boek te recenseren. Als je toen fan was, wil je dit nu ook lezen.”

Er komt als het goed is nog een vervolg en ik weet nu al dat ik die ook wil lezen, dus in principe is het dan gewoon een ‘goed boek’ toch? Haha.

Oké, uitgeluld! Over 5 uur vertrekken we dus nu wordt het toch wel tijd om m’n tas in te pakken. Aju en tot over een paar weken! Als je het leuk vindt om foto’s te zien van onze vakantie in Zuid-Korea en Japan, volg me dan zeker op Instagram! 🙂

PS Ons huis is gewoon bewoond de komende tijd. Just saying.
PPS Wow, ineens weet ik waar mijn manier van PS/PPS/PPPS’en (etc.) vandaag komt! Van die Hoe Overleef Ik-serie natuurlijk. Ik schrijf het altijd al zo!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten