Beau’s 2019: hoogte- en dieptepunten op een rijtje

31 dec 2019 | Leven

2019.full

De tijd vliegt in sneltreinvaart voorbij maar toch heb ik een traag gevoel als ik terugkijk op afgelopen jaar. Niet omdat ik wil dat het sneller gaat, maar omdat ik dit jaar zó veel heb gedaan dat het bijna niet voor te stellen is dat ik dat in 365 dagen heb afgetikt. Time to get a beetje sentimenteel! Van een diploma naar een echte baan tot samenwonen. En dat tussen mooie reizen, de lekkerste etentjes en mental breakdowns door. Hieronder mijn hoogte- en dieptepunten van 2019 op een rijtje!

2019.1

JANUARI

+ Als je de start van 2019 als een momentopname bekijkt, was het knállend. In mijn studentenhuis organiseerden we een groot feest en omdat iedereen het leuk had, had ik het ook leuk. Het ontplofte huis op nieuwjaarsdag was minder maar verder was het idee best top. Over het algemeen een positief gevoel.

– Kijk ik iets beter terug op de eerste maand van dit jaar, voel ik weer dezelfde stress en hulpeloosheid. In december, net voor de kerstvakantie, zat ik er helemaal doorheen. Mijn studie slurpte alle energie uit me en die vakantie moest écht geen week later komen. Toen ik na een week rust begin januari mijn boeken weer opende, dacht ik dat dat wel weer ging lukken. Niet dus. Binnen een half uur zat ik weer jankend achter mijn bureau. Geen zin, geen concentratie, te druk in mijn hoofd. Dat was januari zoals ik jullie destijds ook heb laten zien. Helemaal kut, maar wel de waarheid.

+ Leuker: deze maand genoot ik bijzonder genoeg van de sneeuw in de stad. Meestal zeg ik ‘als ik er niet op kan skiën, hoeft het van mij niet’ maar dit keer vond ik de sfeer eigenlijk wel heel fijn.

2019.2

FEBRUARI

+ In februari kreeg ik dankzij (niet ondanks!) het schrijven van mijn scriptie mijn vrijheid weer terug. Yes, echt! Door mijn scriptie kon ik mijn eigen ding weer doen en vooral mijn eigen tijd indelen. Zo had ik er dus ook vrede mee dat ik af en toe een dag niks deed. Horrorverhalen ga je van mij niet krijgen: beide scripties die ik schreef vond ik echt helemaal prima.

+ Wat mij betreft was dit ook een méga lichtpunt van februari: ik heb heerlijk veel in koffietentjes kunnen werken. Aan die scriptie, maar ook aan Keukenmeid. Daarnaast was deze maand behoorlijk zonnig en ook dat kon ik goed gebruiken.

2019.3

MAART

+ Maart is altijd zo’n net-niet-maand. Net niet lente, net niet warm genoeg, net niet knus meer. Voordeel is wel dat ik nog altijd uit kan kijken naar mijn verjaardag op de zeventiende. Dit jaar werd ik 23 en dat vierde ik de avond vooraf met een groep vriendinnen. Ik kookte een feestmaal en net voor twaalf uur besloten we naar onze oude stamkroeg te gaan. Was een gezellige avond!

– De dag na mijn verjaardag was er een met een zwart randje. Op maandag 18 maart stond Utrecht op z’n kop door een schutter in de tram. Ik zat veilig thuis en maakte me gelukkig niet direct zorgen om mensen, maar ik schrok er wel heel erg van. Het idee dat je woonplaats niet ‘meer’ veilig is, is heel confronterend. Lijkt al langer geleden hè?

+ Eind maart ging ik met Joran een paar dagen naar Marokko, Marrakesh. Hij had vliegtickets gewonnen en die moesten nog ingewisseld worden. Dat dat nét voor de deadline van mijn scriptie was, namen we even voor lief. Let’s go! Zoals je hier al kon lezen, vond ik Marrakesh echt een héle vette stad. Zo bijzonder!

– Zonder nu alleen het negatieve te benadrukken, wil ik toch ook vertellen hoe vreselijk ik me deze reis heb gevoeld. Die allergische reactie van een aantal maanden eerder (klik hier) was me toch niet in de koude kleren gaan zitten. Door allerlei kleine (schijn)reacties werd ik steeds banger om noten te eten. In Marrakesh sprak ik de taal niet, ik had een noodpakketje (met zo’n spuit) meegekregen van de huisarts en ‘just in case’ had ik mezelf gedwongen om dan maar helemaal geen noten, pitten en zaden meer te eten. Het is eng hoe ik mezelf voor de gek kon houden, maar ik kon het níet loslaten. Ik wist niet meer hoe mijn lichaam reageerde en was daardoor zo bang om de controle te verliezen. Dat resulteerde erin dat we een avond weg zijn gelopen bij een poepiechique restaurant omdat ik een paniekaanval kreeg en toen aten we maar chips en oreo’s op bed. En de volgende dag kleffe patat bij een gore kipketen als lunch omdat ik dat er dan wel veilig uit vond zien. Gelukkig was het óók heel mooi en heb ik nog genoeg lekkers gegeten, maar deze stress heeft zeker een stempel gedrukt op de vakantie.

2019.4

APRIL

+ Trap ik april meteen af met iets positiefs! Ik deed eindelijk een allergietest in het ziekenhuis. Na zo’n test met krasjes en bloedonderzoek bleek ik alleen allergisch te zijn voor huisstof, grassen en katten. Wist ik allang; ik hoef maar een foto van een kat te zien en mijn neus gaat al jeuken. Na die allergietest kon ik het eten weer langzaam opbouwen en inmiddels durf ik alles wel weer. Bijna alles.

+ En ik leverde mijn scriptie in! Uiteindelijk kreeg ik er een mooie 7,8 voor! Vervolgens had ik twee dagen weekend en die maandag begon ik meteen met een stage om mijn studie af te kunnen sluiten.

+ Over de stage vertel ik je hier meer! Ik vond het zo fijn: ik werkte in een leuk team en had weer meer vrije tijd.

– Klein dieptepuntje van april, haha. Op Koningsnacht is er een klootviool geweest die een kettingslot door twee willekeurige fietsen heeft geklikt. Waaronder dus die van mij. Pas een paar dagen en tig telefoontjes later kon ik mijn fiets weer ophalen.

2019.5

MEI

+ Jaaaa very guilty: ik vond het songfestival dit jaar zo leuk! De halve finale keek ik met vriendinnen van mijn studie in een gaybar, de finale met mijn broertje op een groot scherm in de binnenstad en thuis. Zo leuk man, dat Nederland een keer een echt mooi nummer liet horen én won!

+ Verder was mei algeheel heel erg prima. Ik voelde me goed, het was lekker weer en ik deed veel leuks. Terrasjes, uit eten, dat soort dingen.

2019.6

JUNI

Geen nieuws is goed nieuws? Nee, echt. Ook in juni ging het heel lekker maar ik deed niets ‘groots’. Het was stabiel en ik zat gewoon goed in mijn vel.

2019.7

JULI

+ Juli was ook zo heerlijk. Ik rondde mijn stage af (en kreeg daar een prima beoordeling voor), genoot van de zon en nog meer van de vrije weken die ik zo had verdiend.

+ De eerste week van mijn vakantie deed ik niks omdat dat met 40 graden ook gewoon niet ging. Een week lang liet ik mezelf uit bed drijven, schoot ik in een jurkje en dronk ik ‘s ochtends ijskoffie en liters water bij mijn favoriete koffietentjes met schaduw. Iedere middag sloot ik mezelf op in mijn kamer en lag ik met mijn benen wijd voor de ventilator met ontelbaar veel afleveringen Friends. Binnen recordtempo was ik de hele serie door. Het was geweldig.

+ Daarna ging ik met Joran een kleine week naar Wenen en Bratislava! Wenen vonden we allebei heel gaaf, die stad was zoveel leuker dan ik had verwacht! Bratislava vond ik vervolgens een beetje tegenvallen. Daar vertel ik je hier meer over!

2019.8

AUGUSTUS

+ Joehoe! In augustus begon ik met mijn eerste échte échte baan! Drie dagen in de week want ik wil mezelf daarnaast de ruimte geven om te freelancen. Financieel red ik het, dus why not? Heel fijn!

+ Oeh, dat was leuk! In augustus had ik mijn tv-debuut bij SBS6, bij het programma Klinkt Smakelijk. In deze kookwedstrijd werd ik derde (van de vier – haha) maar had ik bovenal een superleuke dag. De opnames waren heel vet en het bereik dat ik ermee heb gehaald is ook heel gaaf!

+ Tot deze maand wist ik niet dat varen zo leuk was. Ik deed ‘t twee keer: één keer over de Maas met Joran en zijn vrienden en één keer met familie op een huge ass boot door de Biesbosch. Zon, biertje, nice.

+ Na ACHT jaar had ik eind augustus mijn allerlaatste werkdag bij de Albert Heijn. Een hoogtepunt ja, want ik was er wel goed klaar mee.

2019.9 (1)

SEPTEMBER

+ In augustus sprak ik af met een eetclub! Eigenlijk was dat al de tweede bijeenkomst maar anders wordt augustus zo overdreven leuk. Met een groepje van ongeveer acht meiden koken en eten we één keer in de maand. Allemaal foodfans, zo leuk! In september gingen we samen naar een sushifestival.

+ Op werk kwam er een hele nieuwe uitdaging bij: een stagiaire. Tot een paar maanden geleden was ik zelf de stagiaire en nu moest ik er ineens eentje begeleiden. Vond ik heel spannend (want ik wil haar wel wat kunnen leren) en hoewel het inderdaad niet altijd even soepel gaat, vind ik het wel heel leuk.

+ Ik ben niet echt van de festivals, zoals je weet, maar als er eentje vóór mijn huis is en ik dus gewoon rollend naar mijn eigen bed kan, dan wil ik best een kaartje. Ik ging met mijn ouders, broertje en een paar verdwaalde vriendinnen naar Opperdepop.

– In september bekeek ik daarnaast heel. veel. huizen. via alle mogelijke websites met huurwoningen in Utrecht. Op het begin is dat nog best leuk, maar als je zó weinig uitnodigingen krijgt dan komt dat zoeken al snel je neus uit. Eh ja … de aanhouder wint 😉

2019.10

OKTOBER

+ In oktober probeerde ik echt even een kickstart te geven aan de nieuwe richting van Keukenmeid. Naast koken en eten is het schrijfgedeelte ook een enorme hobby van me. Altijd al geweest, ook. Ik wil teksten schrijven voor mensen die daar zelf minder goed in zijn of er geen tijd (of zin) voor hebben. Om me een beetje te oriënteren in die wereld sprak ik af met een paar andere bloggers die dezelfde wens hebben. Zo konden we tips uitwisselen en samen brainstormen.

– Nog meer tv opnames. En echt met een ‘-‘ ja, een dieptepunt. Vooraf voelde ik me heel gevleid en vond ik het een hele eer dat ik wéér gevraagd werd voor iets op de tv (“televee, zo bijzonder, wauw!”) maar ik heb er zo’n nare bijsmaak aan overgehouden. Volgende keer denk ik wel even twee keer na.

– Oh god, ja, nog een dieptepunt. Ik keek er al vet lang naar uit: Friends in de bios. Een hele avond vol met nooit eerder vertoond materiaal van mijn laatste verslaving, hoe leuk! Was ‘t niet.

2019.11

NOVEMBER

+ Ohhhh yes! Op de eerste dag van november werd ik gebeld met topnieuws: het huis waar ik zo ondersteboven van was, was voor ons! Niet veel later hebben we getekend voor ons eerste huis samen! Huurhuis wel hè, rustig beginnen. De rest van de maand zijn we druk geweest met inpakken en bezoekjes aan de Ikea.

+ Ook leuk: deze maand kreeg ik eindelijk officieel mijn diploma. Soms besef ik maar half dat ik inmiddels heb afgerond waar ik als jongere zo tegen op kon zien. En ook tegen opkeek. Een master leek zo onmogelijk hoog. Zwaar was het zeker, maar niet onmogelijk. Ik ben trots!

+ Verder kreeg ik deze maand mijn eerste échte klus als tekstschrijver. Ik vond het geweldig om te doen. Op naar nog héél veel meer van dit soort uitdagingen!

+ Eind november bezocht ik met mijn broertje ons jongste broertje, die voor stage een paar maanden in Hamburg woont. Het was zo leuk om een keer met z’n drieën op pad te zijn!

– Veel leuks in november, dus. En heel veel te veel drukte in mijn hoofd. Ik had weinig rust of ruimte om even niks te doen. Ik heb dan altijd dat ik er moeilijk bij kan blijven met mijn hoofd. Hoe graag ik ook wil genieten en bewust wil zijn van ‘het moment’, dingen gaan aan me voorbij. Dat knaagde deze maand aan me, het was te veel.

2019.12

DECEMBER

+ Afgelopen jaar was ik bij een paar kleine persevents, meestal in ruil voor wat publiciteit voor het betreffende merk. De laatste was bij Bettine, die van de geitenkaas. Met een groep bloggers kookten we heel veel lekkere hapjes en kregen we een rondleiding door de fabriek. Vond dit echt een hele gezellige middag! 🙂

+ Hét thema van december was natuurlijk DE VERHUIZING. Sjouwen, shoppen, klussen. Alles d’r op en d’r aan. Misschien was dit wel het thema van heel 2019. Aan het begin van het jaar had ik misschien wel gewenst dat we nu samen zouden wonen, maar daar was toen nog helemaal geen sprake van. Maar het is nu zo fijn en het voelt goed!

Dat 2020 een jaar mag worden met net zo veel hoogtepunten, ontwikkeling, goede gezondheid, lekker eten en geluk in vriendschap en de liefde. CHEERS!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten