Beau’s april 2022 #1: geboekt, veel gratis en Grieks

12 apr 2022 | Leven

Alweer?! Ja, alweer. Want we zijn weer een week verder. Een week van veel: heel veel boeken, heel veel (nieuwe) recepten en overdreven veel perspakketjes met lekker eten. Ook ging ik afgelopen week uit eten met mijn eetclub, werkte ik weer eens buiten de deur én boekte ik na veel te lang wikken en wegen een citytrip naar el sol!

Maandag 4 april en dinsdag 5 april

’s Ochtends werkte ik op kantoor, ’s middags stond ik in de keuken. Ik kookte twee recepten, waarvan er eentje voor een samenwerking was. Die komt binnenkort al online. Kan je alvast vertellen dat ‘ie heullll lekker was, dus stay tuned.

Op dinsdag werkte ik ook weer op kantoor, met de restjes van de vorige dag als lunch. Na deze werkdag fietste ik meteen, in de stromende regen, door naar mijn voorleesadres, waar ik las over een draak en een reus en boerderijkwartet speelde. Eenmaal thuis maakte ik een recept dat al de hele dag in mijn hoofd ronddwaalde: paella. Volgens mij staat er pas één paellarecept op mijn website, maar binnenkort komt daar dus verandering in 😉 Het ziet er misschien niet zo paella-ig uit maar het was sowieso superlekker!

Woensdag 6 april

Woensdag werkte ik thuis aan een blog voor een samenwerking met een leuk merk, 2 blogs voor een opdrachtgever in de foodwereld en 1 blog voor een teamontwikkelingscoach. Geen eten, óók leuk. Verder voelde ik me vandaag bijna jarig want er kwamen heel veel pakketjes binnen. Op links ziet u pakketje nummero uno: een scheermes van Hey Estrid (daar zag ik heel Instagram zich mee scheren en jawel, ook ik mocht er eentje uitzoeken) (heb ‘m nog niet getest!). In het midden: het allernieuwste boek van Lianne Keemink, Je kan het (doen!). Ik volg haar al jaaaaren op Insta en dit boek heb ik al een tijd geleden meteen ge-pre-ordered. In principe hou ik niet van boeken waar ik iets van leer, zoals zelfhulpboeken, maar die van haar zijn anders. Die zijn leuk en luchtig en realistisch. Bestel ‘m hier! 🙂 (affiliatelink)

Tot slot kwam ook het nieuwe kleed binnen! Die vorige was te klein bij onze nieuwe bank (en zag er ook niet heel fris meer uit) en toen een vriendin me dit kleed liet zien, kreeg ik ‘m niet meer uit m’n hoofd. Vind ‘m heel leuk <3 Wel ben ik erg benieuwd hoe lang ‘ie netjes blijft want iemand in dit huishouden knoeit als een kleuter. En ik ben het niet.

’s Avonds kwam Fiona nog even eten. We maakten deze noodles met misosaus en kastanjechampignons en dit keer was het zo mogelijk nóg lekkerder!

Donderdag 7 april

Donderdag was een ernstig troosteloze dag. Die régen, zo ellendig. Ik verliet de hele dag het huis niet en verwelkomde nog een pakket: de Foodybox van Kroon op het Werk. Ieder seizoen krijg ik die box vol met nieuwe of opvallende producten van foodmerken. Het is zo heerlijk om die doos vol eten uit te pakken <3 Ik ben vooral erg benieuwd naar deze alcoholvrije gin van Ceder’s – vet mooi ziet die eruit hè? De makreel op de foto ernaast gaf me hartkloppingen, ik vind dat ZO griezelig, zo’n hele vis met gaten waar de ogen zaten en met van die piepkleine tandjes. Brrr… Maar! Ik kon er een vriendin blij mee maken, die eet het wel heel graag! Die nieuwe lading eten ontvangen vond ik tevens een mooi moment om de koelkast op te ruimen. Tussen deze before en after zie jij misschien weinig verschil maar het gevoel dat dit overzicht mij gaf, was onbetaalbaar.

Die avond at ik alleen en dat vind ik altijd een mooi moment voor gekke experimenten. Dan hoef ik me bij mislukking niet schuldig te voelen ofzo, toch fijn. Maar wat ik maakte was zéker geen mislukking! Deze maaltijd met noodles + een sausje van onder andere pindakaas en sojasaus + een gepekelde eidooier was verrukkelijk. Dit recept komt ook nog online 🙂

Vrijdag 8 april

Vrijdagochtend was het weer droog aka het moment om het huis weer vrijwillig te verlaten. Maar niet voordat ik voor de 30e keer vliegtickets en hotels in Spanje checkte. Ik had (en heb) zó veel zin om even op vakantie te gaan. Lekker naar de zon, ff niks doen, veel eten, klein beetje avontuur. Ook deze ochtend kon ik mezelf met tig argumenten overtuigen om het níét te doen maar ik was ballsy en boekte een vlucht naar Madrid. Volgende week ga ik een paar dagen in mijn eentje naar Spanje en hoewel ik dat eerder heb gedaan, in m’n eentje op vakantie, vind ik het dit keer toch wel echt spannender. De vorige keren was ik 19-20 en stond ik een stuk meer open voor ‘nieuwe mensen leren kennen’ en ja, toch ook wel voor avontuur. Dat maakt een solotrip een stuk minder solo. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat dit keer ga ervaren. Om mezelf toch een beetje onder de mensen te bevinden, heb ik een kamer geboekt in een hostel. Ook dát voelt zo raar, haha. Heb ik hier, in Utrecht, een fantástisch lekker groot en luxe huis, ga ik daar vrijwillig met wildvreemden op een kamer slapen. Met teenslippers naar de douche. Oordopjes mee. Brrr… Haha, zo raar. Anyways: we gaan het meemaken. En ik vertel jullie er daarna natuurlijk álles over!

Goed. Na deze vlaag van verstandsverbijstering bracht ik de makreel naar die vriendin (haha), fietste ik langs boekenwinkel Broese voor een nieuw boek en daarna ging ik zitten bij Bunk. Daar lunchte en werkte ik met Milenka. Ik ging zoals altijd voor de eggs benedict met zalm, die is daar héérlijk. Na een paar productieve uurtjes fietste ik weer naar huis, met een tussenstop bij de bieb.

Dus, de buit van vandaag: Wat je van bloed weet en Dolfje Weerwolfje. De eerste is gloednieuw en gesigneerd en wel, voor de boekenclub die ik sinds deze week heb met collega’s, en de ander is van de bibliotheek, om voor te lezen aan mijn voorleeskinderen. Ik hoop dat ze het wat vinden – ik vond ‘m in ieder geval heel leuk en spannend toen ik hun leeftijd had, herinner ik me.

Nog meer vrijdag 8 april en zaterdag 9 april

’s Avonds flanste ik een heerlijke pasta in elkaar met een saus van gegrilde, gepureerde groenten. Echt een babyprakkie maar lékker en een supergoeie manier om heel veel groenten binnen te krijgen. In deze saus zaten een halve groene paprika, twee tomaten en vier wortels (en nog wat meer opsmuk om er een lekker romig geheel van te maken). Oké, het was ook wel echt veel saus, maar dat is wat je wil bij je pasta, toch? Later die avond kwamen er wat vrienden van Joran over de vloer, dat was ook wel ff gezellig,

Zaterdag had ik weer uitgeroepen tot ultieme chilldag. Ik ging (oké, wel met tegenzin) een uurtje sporten en verder las ik heel veel en keek ik Jane the Virgin. Genieten.

Oef – en ik kreeg dus nóg meer foodpost. Niet normaal eigenlijk.

Nog meer zaterdag 9 april en zondag 10 april

Zaterdagavond stond er weer wat sociaals op de planning: een etentje met de eetclub! We spraken af bij het Griekse restaurant Europa (in Wittevrouwen) en dat was meeega lekker. Ik hou van Grieks, as you know <3 Met een knoflookwalm van hier tot Tokio verplaatsten we onszelf daarna naar Café Het Weerbericht, waar een ander eetclublid haar verjaardag groots vierde. Het was een supergezellig avond maar ik zat zó vol dat iedere hap lucht die ik erbij nam, teveel was. Ik wenste dat ik me naar huis kon teleporteren. Horizontaal op de bank. Overigens had ik niet echt het idee dat ik overdreven veel had gegeten – het viel gewoon niet helemaal lekker. Los van dat: topavond! Heel gezellig – leuke meiden zijn het.

Zondag sliep ik lekker lang uit en verder hing ik de hele dag maar wat rond in en rondom huis met Joran. Ook las ik De Engelenmaker uit, boek nummer 8 van de 22 die ik in 2022 wil lezen! Als je deze nog niet hebt gelezen: ga dat eens heel gauw doen. Dit is zo’n fucking goed boek. Het gaat over een wetenschapper die mensen wil klonen, dat is de kern van het verhaal. Dit is wat ik erover zei op Insta:

“Wat een geweldig goed boek! Bomvol symboliek, bijzonder raar en huiveringwekkend verhaal, tikkie spannend, veel mooi.”

Een boek om niet zomaar aan je voorbij te laten gaan. Bij iedere bladzijde, iedere gebeurtenis, moet je even inchecken en nadenken of je de verwijzingen begrijpt, of je terugkerende elementen hebt herkend, of je snapt waar de schrijver naartoe werkt. Ondanks dat is het trouwens echt geen taai of pittig boek. Gewoon een dikke aanrader. Zet ‘m op je lijst!

De rest van de zondag bestond uit het bekende riedeltje: wandeling, patatje joppie, op tijd naar bed. Je kent het wel.

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Mevrouw Niekje

    De Engelenbewaarder las ik vorig jaar in de zomervakantie, ik kon het niet neerleggen, wat een bizar en mooi boek!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten